Nog nooit kreeg je zo snel een analyse + ‘recept’

05:42 - 03:25
luistertijd 05:42 - leestijd 03:25

Artificial Intelligence it is! Dankzij deze vernuftige techniek kun je nu zelf een scan van je huid maken en laten beoordelen door de huidexperts van Prescription. Monique sprak met founder Esther Meijer-Litjens over deze prachtige techniek.

Heel nauwkeurig

Natuurlijk, er gaat niets boven persoonlijk contact en het observerend oog van de huidexpert. Maar, wat doe je als deze niet in de buurt is of een wachtlijst heeft, en jij à la minute advies wilt? Met de prachtige ontwikkeling van kunstmatige intelligentie kun je met behulp van de camera op je smartphone of computer je huid zorgvuldig inscannen. De huidanalyse en het verzorgingsadvies komt meteen binnen. Ik kan je alvast verklappen: het is akelig nauwkeurig;-)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Prescription® (@prescription.official)

A dream come true

Voor Esther, founder van Soap Treatment Store, Doctors at Soap en het hoog werkzame merk Prescription by Soap, was het een droom die is uitgekomen. ‘Het past perfect bij de nauwkeurigheid waarop ook de skincare van Prescription gebaseerd is, met haar mogelijkheden om je eigen routine samen te stellen en heel precies met je huidverzorging bezig te zijn. Met de skin scan  kun je de resultaten nu ook volgen.

‘Prescription werd in 2020 door Esther en haar zus en businesspartner Stephanie in de markt gezet. De software voor de huidscan ontwikkelde ze in samenwerking met afgestudeerde AI-studenten van de TU in Eindhoven.’

Esther vertelt dat ze altijd zeer geïnteresseerd is in nieuwe techniek, en om ‘AI’ goed te leren begrijpen heeft ze een masterclass aan de Erasmus Universiteit gedaan en een bezoek gebracht aan tech start-ups vanuit Stanford University in Californië, Amerika.

Masterclass Artificial Intelligence

‘Om de techniek goed te leren begrijpen heb je heel veel data nodig. Om je een idee te geven: wij zijn aangesloten op een huiddatabase waarin al tien miljoen huidgegevens staan. Wij konden hier moeiteloos op aansluiten omdat wij in de begintijd van SOAP, 18 jaar geleden, ons bedrijf al aansloten op een Amerikaans CRM-systeem, voor marketingdata. Overigens: privacy is gewaarborgd. De gegevens worden anoniem opgeslagen.

Dus, hoe werkt het?

Je klikt op de website van Prescription by Soap op de tab Skin Scan. Je krijgt daar een paar vragen gesteld en je plaatst je gezicht precies voor de aangegeven ruimte op je beeldscherm, je maakt een selfie dus. Je maakt een foto en binnen enkele minuten is je advies samengesteld.

Jouw huidconditie wordt vergeleken met die data uit die grote databank om tot een goed inzicht te komen voor je persoonlijke analyse en skincare productadvies.

Esther: ‘Artificial Intelligence is zo verfijnd. Ga maar eens naar een schoonheidsspecialiste of dermatoloog. De adviezen zullen vaak overeenkomen, maar niet altijd hetzelfde zijn. Met AI zijn we ook niet 100% sluitend, maar absoluut wel objectief.

‘We blijven natuurlijk ook werken aan de kwaliteit van het systeem. Bijvoorbeeld aan de verlichting. De software is er ook heel strikt in als hij niet genoeg licht opvangt op je huid. Soms moet je even zoeken naar de geschikte omgeving voor de juiste selfie. Wij durven te stellen dat onze techniek net zo goed is als de techniek van standalone huidscan apparaten die veel salons gebruiken.’

Waarin verschilt het met een huidquiz die je kan doen?

‘Achter een online quiz zit een zogeheten beslisboom, en die is statisch want voorgeprogrammeerd. Met AI werk je met algoritmen en die zijn zelflerend. Hoe meer data ze te verwerken krijgen, hoe beter ze worden, hoe verfijnder de uitkomsten.’

Ga hier naar de skin scan van Prescription!

Na 6 weken een update

‘Na zes weken ontvang je een email met de uitnodiging om een check-up skin scan te maken. Daarin zijn we echt uniek. Zo kunnen we met jou samen precies bijhouden of je huidconditie verbetert, dus of de geselecteerde producten ook echt zijn toegespitst op jouw huidbehoeften.

Je kunt begrijpen dat het werken met een AI-gestuurde skinscan ook tijd- en personeel bespaart. Als er bijgestuurd moet worden in de routine, krijg je daar ook geautomatiseerd advies voor. Maar dat neemt niet weg dat er altijd een huidtherapeute of schoonheidsspecialiste voor jou in de buurt blijft, bij een van de zeven vestigingen van Soap Treatment Store in Nederland.

‘De ‘prescriptions’ die worden uitgeschreven sinds de start van Prescription in 2020 nemen gestaag toe. Bij aanvang werden er 16 uitgeschreven per dag, inmiddels zijn het er al 385 per dag.’

De gepersonaliseerde skincare bestaat onder andere uit zeer favoriete ‘actives’ als niacinamide en glycolzuur, en plant-based basics zoals een cream, cleanser, balm en oil. Alle producten zijn ontwikkeld vanuit 20 jaar ervaring door de artsen en huidspecialisten van Soap Treatment Store & Doctors at Soap in samenwerking met laboranten en wetenschappers.

Het is ook verkrijgbaar bij 150 beauty-instituten in Nederland en België, waar ook met speciale salonproducten gewerkt wordt. In de salons zal de skinscan ook uitgevoerd gaan worden. De thuisproducten zijn ook verkrijgbaar via Amazon.com in diverse landen waaronder Duitsland.

Ga hier naar de skin scan van Prescription!

Lees ook:

Lees ook