Wat een cool en uitgebreid merk is dit, je kunt je skinroutine personaliseren….

09:02 - 05:25
luistertijd 09:02 - leestijd 05:25

Wat is het toch een cadeautje om onderdeel te mogen zijn van het BeautyJournaal testpanel! Dat gevoel had ik extra toen ik recent naar de Soap Treatment Store in Utrecht mocht voor een heerlijke facial met de Prescription producten. Ik heb deze producten geruime tijd getest en in dit artikel deel ik graag mijn bevindingen met je.

Beauty night

Mijn Prescription avontuur startte in Amsterdam, waar ik en nog twee andere vrouwen uit ons testpanel bij Soap Treatment Store uitleg kregen over de huidverzorgingslijn die in 2020 gelanceerd werd. Er bestaan zoveel beautyproducten, dat je vaak geen idee hebt voor jou echt geschikt zijn.

Soap speelde in op deze vraag en luistert met Prescription naar de behoeften van haar klanten. Het is een mix ’n match concept.

Gepersonaliseerd advies

Naast een gratis skin consult in de salon, kun je met Prescription ook online een skin quiz doen om achter jouw huidconditie en -problemen te komen.

Aan de hand van die resultaten koppelt het slimme systeem producten aan jouw ‘problemen’. Hiermee stel je dus een heel gerichte skincare routine samen. En als je daar dan nog vragen over hebt, kun je altijd Soap’s skinspecialists benaderen.  

Speciaal voor deze review kreeg ik persoonlijke begeleiding van huidtherapeute Maaike Nanninga. Mijn huidtype is normaal tot gemengd, soms kan hij wat gevoelig zijn. Het was ons doel op in te zetten op hydratatie en glow.

Mijn huid voor het gebruik van Prescription. Enkele vlekjes en oneffenheden.

Ik kreeg van Prescription een cleanser mee, hyaluronzuur serum, de mandelic acid peeling, de bisabolol crème en een SPF met een tintje. Tijd om te testen dus!

De producten

Ik zal kort toelichten welke producten ik heb gebruikt en waar ze goed voor zijn, daarna gaan we over naar mijn ervaring.

Het gebruik

’s Ochtends en ’s avonds maakte ik gebruik van deze producten. De cleanser, het hyaluronzuur en de balsem twee keer op een dag en de mandelic acid peeling 1 keer per week om mee te starten. De spf gebruikte ik natuurlijk iedere ochtend trouw.

De formuleringen zijn krachtig. Het luistert nauw hoeveel druppels je toevoegt aan de crème of cleanser. Het is ook belangrijk om niet te dicht rond je ogen te smeren.

Omdat ik best veel oogmake-up gebruik, reinigde ik mijn ogen altijd eerst met een micellair cleanser uit mijn eigen stash. Mijn hele gezicht reinigde ik verder met de Edelweiss Cleanser.

Ook als ik eens per week de cleanser mengde met de Mandelic Acid Peeling, is het belangrijk je oogomtrek te vermijden.

De actives Mandelic Acid Peeling en Hyaluronic Acid/DMAE

Deze Mandelic Acid active heb ik als superfijn ervaren. Het gaf na elk gebruik weer een prachtig resultaat, alsof je huid echt weer even vernieuwd werd. Egaal en zo glad. Het hyaluronzuur/DMAE serum gaf lekker veel hydratatie, gaf mijn huid een goed gevoed gevoel en het kreeg er een mooie glans van.  

Deze twee producten waren dankzij het pipetje makkelijk te doseren en smeerden fijn uit. Bij de Mandelic Acid kun je ervoor kiezen hem op zichzelf te gebruiken (dan is hij intensiever) of te mengen met de plantaardige Edelweiss Cleanser.

Ik heb hem eerst een lange tijd met cleanser gebruikt, maar later op zichzelf, na advies van de Soap expert tijdens mijn facial.

Bisabolol Balm

Deze crème smeerde ik ’s ochtends en ’s avonds na mijn hyaluronzuur serum. Ik moest even wennen aan de crème. Het heeft een wat dikkere textuur.

Het kostte bij mij wat tijd om hem in te laten trekken. Massage hielp hierbij.

Kalmerend

De crème is zuinig in gebruik. Met zo’n lekkere grote tube van 100 ml doe je echt heel lang. Mijn huid voelde intens zacht en gevoed aan. Zeker ook fijn om te gebruiken na een peeling, want hij kalmeert de huid echt.

Shield Cream

Wat ik zo fijn vind aan deze SPF30, is dat hij een licht tintje heeft dat zich mooi aanpast aan de kleur van jouw huid. Het beschermt niet alleen je huid tegen UV-stralen, maar geeft je ook echt een egale, wakkere uitstraling.

Het zag er vlekkeloos uit. Er zit een klein glittertje in. Je moet daar wel van houden.

High Intensive Facial bij Soap Treatment Store in Utrecht

Ter ondersteuning van de huidverzorgingsproducten kreeg ik nog een lekkere gezichtsbehandeling bij de Soap Treatment Store in Utrecht. Zo lekker! Specialist Diana gaf mij de High Intensive Facial die compleet werd afgestemd op mijn huidbehoeften.

De facial duurde 65 minuten en bestond uit de volgende onderdelen:

Perfecte match met je skinroutine thuis

Ik ben helemaal tot rust gekomen tijdens deze facial en kan het zeker aanraden om deze te boeken ter ondersteuning van je Prescription skincare routine.

Na afloop van de facial is mijn routine niet gewijzigd, ik ben dezelfde producten blijven gebruiken omdat mijn huid goed op weg was. Meer gevoed, meer glans.

Extra advies

Wel raadde Diana aan om het hyaluronzuurserum met enkele druppels water te mengen, dan werd hij nóg beter opgenomen door de huid en smeerde hij soepeler uit. Nu had ik daar geen problemen mee, maar ik heb het advies toch opgevolgd.

Ook gaf ze aan dat ik de Mandelic Acid 20% peeling prima op zichzelf kon gebruiken en hem vanaf toen ook niet meer hoefde te mixen met de cleanser. Mijn huid kon het aan! 😉

Mijn eindoordeel

Na de facial heb ik de producten nog drie weken door getest en kan ik zeggen dat ik positief verrast ben door de Prescription producten. Het concept en het assortiment vind ik heel cool, uitgebreid en inderdaad ook mooi afgestemd op de diverse huidbehoeften en -problemen.

Glow!

Mijn huid straalt. De glans die ik nu heb, is precies waar ik naar op zoek was. Mijn huid voelt gevoed aan en neemt de producten na de facial nog beter op dan voorheen.

Ik vind het heel fijn dat je je routine (die je immers gewoon online kan bestellen) kan laten checken met een facial bij een van de Soap Treatment Store. Zo weet je altijd dat je goed bezig bent. Er is veel expertise in huis bij Soap Treatment Store. Ik weet zeker dat je ze voor jou een fijne routine kunnen samenstellen!

Lees ook:

Lees ook