Frodo heeft een prachtige anatomische blik, en maakt een mooie vollere lip net even anders, natuurlijker.

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Hoe maak je een echt mooie vollere lip, zonder dat het overdreven zichtbaar is? In dit uitgebreide video interview stel ik alle vragen die je ook maar hebt aan cosmetisch arts KNMG, Frodo Gaymans, van de gelijknamige Dokter Frodo kliniek in Amsterdam. Frodo heeft een bijzonder technniek, luister maar!

In het kort: wat we bespreken in de film

We bespreken hieronder ook even kort waar we het over hebben – maar het video gesprek moet je zeker  beluisteren;-)

Waarom wil je vollere lippen?

We behandelen de vraag waarom vrouwen zo graag vollere lippen willen hebben. Dat heeft natuurlijk meerdere ‘oorzaken’. De belangrijkste is als er anatomisch sprake is van een hele dunne bovenlip (meestal te kleine tanden die te ver naar achteren staan), waardoor je je lippen niet mooi kunt opmaken en je  er altijd wat strenger, meer naar binnen gekeerd uitziet.

Dan is er natuurlijk ook een trend: volle lippen hebben weinig make-up nodig. Volle lippen prikkelen iets seksueels, iets dat je ongeremd bent, je houdt ervan jezelf te etaleren.

Willen mannen het ook?

Ook gaan we in op de vraag over Frodo zelf lipfillers heeft en of hij ook mannen behandeld. En we bespreken de styles die nu in zijn: van de lipflip, de Russian lip, een zwoele zomerlip. We kijken naar de mogelijkheden van vullen met fillers of een operatie doen waarbij de bovenlip iets wordt opgetrokken. 

Slecht articuleren met te stijve lippen

We bespreken de stijve lippen die te vol zitten, waardoor je niet meer uit een rietje kan drinken en slechter kan articuleren. Zijn er dan alleen fillers gebruikt, of ook Botox?

De speciale techniek van Dokter Frodo

En het allerbelangrijkste: Frodo vult geen lippen, dat is geen doel op zich. Hij geeft volume aan het hele gebied er omheen, vooral vanuit het kingebied. Dat is een bijzondere techniek, waardoor je lipvolume er veel natuurlijker uit komt te zien.

Als je bultjes krijgt, wat dan?

Tot slot gaan we in op bijwerkingen, waarvan de meest bekende de bultjes in de lippen zijn. Hoe ontstaan die en wat kan Frodo Gaymans hier aan doen?

Bekijk ook deze video waarin Monique hyaluronzuur fillers krijgt bij dokter Frodo:

Lees ook:

Lees ook