Pigmentatie verminderen kost tijd en dat weet Gerti ook...

05:40 - 03:24
luistertijd 05:40 - leestijd 03:24

Ik gebruik regelmatig producten van Medik8. Vooral van hun vitamine C en A serums ben ik fan. Sinds een tijdje heeft Medik8 een nieuw serum tegen pigmentvlekjes, Oxy-R Peptides. In mijn artikel over pigmentatie kun je meer lezen over het ontstaan van pigmentvlekjes en welke ingrediënten dit helpen tegen te gaan. Hoe past Oxy-R Peptides hierin? Je leest het in dit artikel.

De ingrediënten

Oxy-R peptides bevat:

Dit product grijpt op drie manieren op het pigmentatie proces in. Dat klinkt veelbelovend. Ik heb onderzoek naar oxyresveratrol gevonden dat de claim ondersteunt. Over Tetrapeptide-30 en Acetyl Glycyl Beta-Alanine heb ik niet direct onderzoek gevonden, behalve onderzoek door de fabrikant zelf. Paula’s Choice scoort tetrapeptide-30 in de categorie “beste”.

Shop hier online

 

De verpakking

Oxyresveratrol, het belangrijkste ingrediënt, is niet stabiel. Medik8 heeft daarom een ingenieuze verpakking bedacht. De 1% Oxyresveratrol zit opgeslagen in een conserveringsserum in de deksel. Voor het eerste gebruik druk je stevig op de deksel en schud je het flesje 30 seconden. De oxyresveratrol komt vrij en wordt gemengd met het serum. Het serum blijft zes weken goed. Technologie en cosmetica komen hier samen.

Shop hier online

 

Het gebruik

Ik gebruik het serum ’s ochtends en ’s avonds voordat ik mijn vitamine C / A aanbreng. Het is een serum op waterbasis. Na een paar dagen valt me op dat het serum troebel wordt en zelfs kristalvorming optreedt. Ik vraag bij het merk na hoe dit komt. Medik8 UK geeft als antwoord:

“Oxy-R Peptides bevat een hoge concentratie oxyresveratrol (een natuurlijk extract). Soms kunnen natuurlijke extracten enigszins variëren in kleur en samenstelling (bijvoorbeeld afhankelijk van het seizoen) en in dit geval kan oxyresveratrol enigszins op de bodem van het product zijn bezonken. Dit is geen fabricageonzuiverheid en de formulering is nog steeds volkomen veilig in gebruik.

Om dit te voorkomen, raden we aan om de Oxy-R-peptiden bij kamertemperatuur te bewaren en Oxy-R-peptiden twee keer per dag te gebruiken binnen een tijdsbestek van zes weken per fles. Als er al bezinksel in producten zit, raden we aan deze 24 uur in een warme omgeving te laten staan (de badkamer is hiervoor ideaal) en goed te schudden.”

Helaas is mijn huis slecht geïsoleerd en is het ’s nachts koud. Ik schud wel elke dag voor gebruik het serum. De kristallen lossen niet meer op. Medik8 schrijft dat het serum nog steeds veilig in gebruik is. Dat geloof ik wel. Maar werkt het nog als er kristalvorming plaats vond? Aangezien het de oxyresveratrol is die kristalliseert zal de werking minder zijn.

Shop hier online

Nieuwe set

Ik krijg een nieuwe set opgestuurd. En inmiddels heb ik thuis dubbel glas. Heerlijk nu de energieprijzen de pan uit reizen.

Ook nu wordt het serum wat troebel, maar er vindt geen kristalvorming meer plaats. Het lijkt erop dat dit serum niet goed tegen temperaturen onder de 15⁰ kan.

De werking

Hier moet ik eerlijk zijn. Met het blote oog ervaar ik geen verschil. Als ik de voor- en na foto bekijk zie ik meer in plaats van minder pigmentvlekjes. Natuurlijk is het lastig om goede foto’s te maken, en als je ze uitvergroot kan dat vertekenen.

Gerti’s huid voor en na gebruik van het serum.

Ik wil daarmee niet zeggen dat het niet werkt. Pigmentatie verminderen kost tijd. En ik gebruik al heel lang een routine met vitamine A, C, een exfoliant, waarbij ik regelmatig niacinamide toevoeg en/of alpha arbutin. Daar waar quick wins te behalen zijn, heb ik die al bereikt.

Als ik naar de ingrediënten kijk, gaan deze pigmentvorming tegen, maar verminderen ze ook bestaande pigmentvlekjes? Kloppen mijn verwachtingen wel? Op de verpakking staat dat het serum verschillende vormen van een oneffen huidkleur zichtbaar vervaagt. Dus ik mag verwachten dat de pigmentvlekjes minder zichtbaar zouden zijn.

Shop hier online

 

Kortom

De ingrediënten zijn veelbelovend. De verpakking is ingenieus. Maar het resultaat overtuigt me niet. Daarnaast denk ik dat Medik8 nog een keer goed naar de formulering moet kijken en iets moet doen tegen de kristalvorming van het actieve ingrediënt.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook