Wow! En dit is niet gefotoshopt, maar echt! Het bestaat! Als je maar even je tanden op elkaar zet;-)

07:50 - 04:42
luistertijd 07:50 - leestijd 04:42

In het najaar van 2021 begon de 57-jarige Debbie met haar gezichtslaserbehandelingen bij de Waterland Kliniek/DermaPuur in Alkmaar. Haar doel was een algehele opfrissing van haar huid. De huidtherapeute werkte hiervoor met de Erbium Yag Laser. In dit dagboekje vertelt Debbie hoe ze de 3 laserbehandelingen ervaren heeft. Bekijk ook de film en laat je verwonderen over het waanzinnige eindresultaat!

Debbie’s huid voordat ze aan de laserkuur begon

 

Debbie’s eerste behandeling

De dag van mijn eerste laser behandeling en begin het nu toch wel spannend te vinden. Ik wilde dolgraag van mijn gezichtshuid lekker laten opfrissen. Met minder fijne lijntjes en pigmentvlekken. Ik had mezelf al goed ingelezen in wat een laserbehandeling inhoudt. Je moet door de zure appel heen bijten, ik was voorbereid! Wij vrouwen hebben er wel wat voor over, toch! Tenslotte is epileren en harsen ook geen pretje;-)

De huidtherapeute bij de Waterland Kliniek in Alkmaar werkte met de Erbium Yag Laser. Deze laser is ideaal om de huid te verjongen, had ik al gelezen. Hij is in staat de huidstructuur te verfijnen, en fijne lijntjes en grove poriën te verminderen. Je huid wordt veel egaler.

Voorafgaand aan de behandeling moest ik mijn gezichtshuid insmeren met verdovende crème. Ik mocht mijn huid daarna ook afdekken met folie zodat de crème nog beter in kon trekken. Ik heb dat dan ook uitgebreid gedaan! Een leuke bijkomstigheid is dat je huid er heel licht van kleur van wordt, en heel glad. Er was geen rimpel meer te zien, ha!

Omdat ik nog wel eens last kan hebben van koortslip, besloot ik in overleg met mijn huisarts twee dagen voor en twee dagen na de laserbehandeling valaciclovir te slikken. Gelukkig kreeg ik geen last van koortslip.

Ik vond dat de behandeling spoedig verliep. Het was redelijk goed uit te houden dankzij de verdoving. Je voelt telkens speldenprikjes. Na afloop heb je het gevoel alsof je te lang op het strand hebt gelegen. Mijn huid zag er blozend uit, de roodheid viel op dat moment nog mee. Eenmaal in de auto zette ik het raam open, die verkoeling was heerlijk.

Je mag de eerste dagen je huid niet wassen. Ik mocht alleen maar incrèmen. Ik zorgde voor een schoon kussensloop en ik viel redelijk goed in slaap ondanks de hitte in mijn huid. De volgende dag was dat verbrande gevoel ook weg. Het wegtrekken van de roodheid duurde langer.

Ik heb mijn huid overigens iets langer niet nat gemaakt. Onder de minuscule korstjes die ontstaan voel je gewoon dat er een genezingsproces bezig was en dat wilde ik niet verstoren. Na drie dagen begon de roodheid weg te trekken, en zag het er voor mij nu al goed uit.

Zo gaat het herstel na de eerste sessie

Ik had wat extra dagen vrij genomen omdat ik er niet als een kreeft wilde uitzien, maar het viel me best wel mee. Dat was fijn om te weten zodat ik mijn planning voor de volgende afspraken kon aanpassen daarop. Ik maakte telkens een afspraak op vrijdag zodat ik het weekend kon herstellen en maandag weer naar mijn werk kon.

Debbie na de eerste behandeling: direct na de behandeling, 3 dagen erna en zes dagen erna

Heel belangrijk was dat ik ik zeker een week van te voren en een week erna niet mocht roken. Ik heb me er braaf aan gehouden. Het motiveerde me meteen om überhaupt nóg minder te gaan roken!

Mensen in mijn omgeving merkten al snel op dat er iets met mijn huid was. Ze zagen een verandering, alsof ik uitgerust was of op vakantie was geweest. Ik vond het leuk te vertellen wat ik deed, en hun reacties te zien. Want ja, je moet even doorbijten, maar zodra de eerste warmte uit de huid is, is het goed te doen. De roodheid blijft wat langer aan, maar die is eventueel te camoufleren. Omdat ik in nachtdiensten werk, viel het ook minder op dat mijn huid rood was. Het was toch donker!

Debbie’s tweede behandeling

Bij de tweede behandeling wist ik natuurlijk wat me te wachten stond. Ik had weer verdovingscrème gebruikt en deze royaal ingesmeerd.

Debbie’s huid direct na behandeling, de volgende dag en drie dagen later

Ik was benieuwd welke verbetering het nu zou opbrengen. Ik merkte dat er minder korstjes ontstonden. Mijn huid zag er zelfs de volgende dag niet meer zo rood uit als na de eerste keer. Mijn huid voelde nog wel heel droog aan, maar het advies van flink smeren helpt echt. Uiteraard slikte ik valaciclovir twee dagen ervoor en erna, maar wederom bleef ik de koortslip gelukkig weg.

Je ziet op de tweede foto duidelijk dat dieper gelegen pigmentvlekken naar boven komen en ook is mijn huid meer gezwollen door het wondvocht dat ontstaat.

Debbie’s derde behandeling

Voor de derde behandeling had ik als try-out eens minder verdovingscrème opgedaan, maar het effect was nagenoeg hetzelfde. Goed om te weten. Ook nu werd ik zo vriendelijk en geduldig behandeld, echt fijn. Omdat ik wist wat er ging gebeuren, leek het dit keer nog sneller te gaan. Bij thuiskomst ben ik gelijk gaan slapen (het was een avondbehandeling) en toen ik wakker werd, was de hitte weg en de volgende dag was zelfs de roodheid weg. Kun je nagaan hoe goed je huid eraan went en steeds sneller herstelt.

Het eindresultaat

Ik heb mijn behandeling om de zes tot acht weken gedaan. Ik mocht nog een vierde behandeling doen, maar ik vond het goed zo. Het is en blijft een intense behandeling waar je echt een paar dagen zoet mee bent.

Ik vind mijn huid echt prachtig geworden en dat zeggen de mensen om mij heen ook. Mijn teint is heel egaal. Ik gebruik totaal geen foundations of camouflage. We hadden op een social al een voor-en nafoto geplaatst en iemand merkte bruusk op dat de nafoto gefotoshopt moest zijn, zo ongeloofwaardig was het blijkbaar. Maar mijn huid is echt zo mooi geworden! Het kan, het bestaat!

Debbie voordat ze aan de laserbehandelingen begon, en het resultaat na 3 keer.

Door deze behandelingen ga ik nu nog zorgvuldiger met mijn huid om. Ik houd mijn huid uit de zon en verzorg haar goed. Ik gebruik alleen maar mascara en lipstick. Hoe heerlijk is dat, er is geen oneffenheid te zien. Mijn huid oogt gezond en voelt superglad aan.

Er wordt aanbevolen eens per jaar een onderhoudsbehandeling te doen, nou geloof me….die overleef ik ook wel! Die zal ik zeker doen;-) Het resultaat is gewoon te mooi.

Omdat je huid gevoeliger is voor de effecten van UV-straling na een laserbehandeling, wordt geadviseerd deze behandeling niet in het voorjaar en de zomer te doen. De wintertijd is het beste moment voor een kuur.

Lees ook