Na 1 behandeling zijn we al flabbergasted over haar baby frisse huid

06:28 - 03:53
luistertijd 06:28 - leestijd 03:53

‘Debbie, wil je een laserkuur ondergaan om je huid te vernieuwen?’
‘Ehm ja, dat klinkt heel interessant, maar wat houdt dat in?’
‘Nou, met behulp van laserstralen wordt je huid van binnenuit opgewarmd waardoor de celvernieuwing een ongelofelijke boost gaat krijgen. Aan de buitenkant worden laagjes huid verdampt.
‘Oké, wat moet ik daarvoor doen?
‘Nou, vooral even door de zure appel heen bijten. Je krijgt in totaal 4 behandelingen met de fractionele Erbium Yag laser van tophuidtherapeute Samantha Kool, van DermaPuur in Alkmaar. Na elke behandeling is je huid heel warm en rood, alsof je op het strand verbrand bent. Dat trekt na 4 dagen weg, en dan zie je het wonder langzaam gebeuren….’

Dit is Debbie, twee maanden voordat de behandelingen begonnen

Rimpels, roodheden en pigmentvlekken

Debbie hoefde er niet lang over na te denken. Op haar 57ste heeft ze natuurlijk de nodige rimpeltjes en huidverslapping gekregen, en roodheden en pigmentvlekken. Tijdens de scans met Observ in de praktijk van Samantha werd dat ook goed zichtbaar.

Debbie’s huid bekeken in de Observ

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden

Debbie zit lekker in haar vel, dus daar hoeft ze het niet voor te doen, maar ze is wel razend nieuwsgierig naar dit avontuur, dat ze toch graag aangaat. Samantha belooft Debbie een enorme oppepper van haar huid.

Dus daar gingen Debbie en ik, op 15 oktober, naar Alkmaar. Ik legde alles vast op film en op foto. Met dit artikel geven we je alvast een voorzetje voor de film die nog komen gaat, en die natuurlijk vergezeld zal gaan van de eindresultaten.

Twee weken na de eerst behandeling…

Ik kan je verklappen dat toen ik Debbie twee weken na de eerste behandeling terugzag, mijn mond openviel. Rimpeltjes waren er nog, maar wat zag ik al een prachtige, zachte huid, gloedvol, als van een baby. Ik kon niet anders, dan automatisch haar huid even strelen. Ook in Debbie’s omgeving valt het mensen op dat de huidtonus al zo mooi is. Zo fris, zo uitgeslapen. En dat na 1 behandeling pas!

Dit is de Erbium Yag Laser

De Erbium Yag laser is wat je noemt een ablatieve laser, wat wil zeggen dat het een flinterdun laagje huid weghaalt van de buitenkant, en door de warmte in de huid ook een verstrakking van collageen en elastine gaat plaatsvinden, en een prikkel voor nog meer van deze elastische weefsels.

De laser is heel geschikt voor het verfijnen van de huidstructuur, verbetering van lijntjes, littekens en grove poriën.

Samantha behandelt Debbie’s huid met de fractional Erbium Yag laser

Wat is fractionele laser

Het is een fractionele laser, dat wil zeggen dat niet de complete huid gelaserd wordt, maar ook kleine stukjes huid onbehandeld blijven. Hierdoor is de hersteltijd korter en de kans op bijwerkingen kleiner.

De ablatieve kracht van de laser zit in het feit dat de laser vocht verdampt, waardoor dus ook cellen verdampen. Je huidcellen bestaan voor het overgrote deel uit vocht. Door de sterkte warmte ontstaan er minuscuul kleine wondjes, waardoor er ook een collageen prikkel door de huid wordt afgegeven, voor het wondherstel.

Twee uur van te voren brengt Debbie de verdovende creme aan

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de eerste behandeling moest Debbie al een week een crème tegen koortsuitslag gebruiken om een uitbraak hiervan te voorkomen. Dit doe je alleen als je gevoelig bent voor koortslip. Ze mocht niet meer zonnen, en ook geen zelfbruiners gebruiken.

Zo trekt de verdovende creme nog beter in!

Verdovende crème en plastic folie

Enkele uren voorafgaand aan de behandeling mocht ze paracetamol slikken en moest ze haar huid insmeren met een verdovende crème, en dit bij voorkeur afdekken met een plastic folie. Dus dat deed ze dan ook vol overgave. Sterker nog, ze zat met haar afgeplakte gezicht in de auto naar Alkmaar. Het was hilarisch.

Deze crème leek wel een Botox crème, haar huid werd er totaal ontspannen van!

Ready for the treatment!

Flink koelen

De feitelijke behandeling duurde hooguit een half uur. Tijdens de behandeling koelde Samantha haar huid en na afloop bleef Debbie dit ook zelf nog even heerlijk doen.

Als verbrand door de zon- blussen met Calecim

Toen naar huis! Eh ja, vuurrood, en heel warm. Debbie moest het rustig aan doen. Ze kreeg prachtige producten mee van Calecim met een heel hoge concentratie (dierlijke) stamcellen om de huid te kalmeren, de roodheid af te remmen en het herstel te bevorderen. Topproducten, we kunnen niet anders zeggen. Ik ben ze ook op een groot, vers (12 weken oud) litteken gaan gebruiken en zag al heel snel roodheid wegtrekken – wat bij mij eerder toch niet zo makkelijk ging.

Hoe snel laser toch werkt….

We zijn nu enkele weken verder, en zoals ik al schreef, zijn we echt onder de indruk. Voor mij is het lang geleden dat ik reportage maakte over laserbehandelingen – anders dan pigment of tatoeage verwijdering. Ik vond het ook heel spannend, maar als ik zie hoe snel je resultaat hebt, blijft het toch een prachtige behandeling.

De eerste dag na de laserbehandeling

Vanzelfsprekend moet je een gelaserde huid extra goed verzorgen en heel goed beschermen tegen UV-straling omdat deze huid zeker in het begin kwetsbaarder is voor nieuwe pigmentvlekken.

Blijf het avontuur de komende maanden volgen!

Debbie’s huid 2,5 week na de eerste behandeling

Dit artikel is geschreven door BeautyJournaal’s Monique.

Lees ook