Is er toch teveel in gespoten, en wat kan de C-lift doen?

02:23 - 01:25
luistertijd 02:23 - leestijd 01:25

Een lezeres vertelt ons dat ze in 2018 haar traangootjes had laten opvullen. Dit is een veel uitgevoerde methode om donkere kringen en holtes onder het oog minder opvallend te maken.

Vorig jaar juli wilde ze het weer laten doen. Echter zat er nog hyaluronzuur filler in de traangoot en de arts vond het beter om dat eerst op te lossen. Daarna werd een nieuwe filler geplaatst. Helaas heeft dat minder goed uitgepakt. Er ontstonden vochtophopingen, alleen onder het rechter oog.

Het is opvallend dat wanneer ze lacht en dus spieren samentrekt, de vochtophoping verdwijnt, en in ontspannen toestand wordt hij weer zichtbaar. Onze lezeres vraagt zich af of dit nog weggaat.

frodo gaymans
Frodo Gaymans, cosmetisch arts en directeur van de Dokter Frodo Kliniek

Cosmetisch arts Frodo Gaymans vertelt:

‘Wat vervelend datje een vochtophoping ziet onder je rechteroog. Dit is inderdaad de filler die daar geplaatst is.

‘Een filler heeft de natuurlijke werking om vocht aan te trekken. Op het moment dat de huid onder het oog te slap is of dat er teveel filler zit, kan dit zorgen voor een de vochtophoping die zichtbaar worden als vochtzakjes.

‘Op het moment dat je lacht trekt de huid daar weer wat strakker, omdat tijdens het lachen de gezichtsspieren worden aangespannen. Het is daarom niet gek dat het tijdens het hebben van een ontspannen gezicht het meer zichtbaar is.

‘Een oplossing voor een natuurlijker resultaat zou een C-lift zijn. Door volume te plaatsen rondom het oog, bijvoorbeeld op de slapen en het jukbeen, liften we de huid naar de zijkant, waardoor je geen last hebt van vochtophoping onder het oog maar juist een gelifte en meer open oogregio creëert.

‘Ook zou je eens kunnen informeren of het zinvol is om een onderooglidcorrectie te laten uitvoeren.’

Hartelijke groet, Frodo Gaymans

Ook goed om te kijken: waarom je bij wallen geen Botox moet nemen:

Ook interessant! Hoe fillers fungeren als instant psychotherapie!

Lees ook