Van make-up tot huidverzorging: alles voor de glow!

11:11 - 06:42
luistertijd 11:11 - leestijd 06:42

Het is voorjaar! We willen er fris en blossoming uitzien. Een fijne glow, een zongekust make-upje… je kent het wel. Het BeautyJournaal testpanel zet in dit artikel haar favoriete producten op een rijtje om deze look te bereiken. Van skincare tot make-up!

Model Mandy: skincare én make-up tips!

Mádara Derma Collagen Night Source Sleeping Cream

Deze crème activeert de nachtelijke vernieuwingscycli van de huid en dat terwijl je slaapt. Ik vind deze echt heerlijk! Na het douchen en reinigen van mijn gezicht smeer ik een dikke laag op. Het is een volle crème en smeert fijn uit. Het zit in een tube dus brengt hygiënisch makkelijk aan.

Mijn huid heeft geen droge velletjes meer, is goed gevoed en hersteld. De volgende ochtend voelt mijn huid heel zacht aan, hij straalt ook mooi. Daarnaast vermindert het rimpels en fijne lijntjes.

Tip: vergeet niet je nek en decolleté mee te nemen!

Wat ik zo fijn vind aan het merk Mádara is dat het vegan, natuurlijk en Ecocert/Cosmos Organic, notenvrij, glutenvrij en dierproefvrij is. Als vegetariër let ik hier altijd op.

Shop hier online

Be-Creative Make-up

Wat ik ook erg fijn vind is de make-up van Be-Creative. Ze hebben nu een hele mooie nieuwe lijn met poedertinten, subtiele texturen. Voor het voorjaar/zomer erg mooi! En dankzij de fixing spray blijft het de hele dag mooi zitten. Hiermee creëer ik een sunkissed look. Fris en verzorgd. En je bent zo klaar.

Een mooie zachte lila kleur als oogschaduw, de bronzer subtiel over je gezicht aanbrengen en de blush op je wangen bij je jukbeenderen, wat eyeliner en mascara en je bent klaar. Kom maar op met het zonnetje en leuke uitjes!

Shop hier online

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Bellapierre 5-in-1 Mineral Foundation

Voor mijn is mijn minerale foundation van Bellapierre mijn ultieme glow product. Er bestaan een hoop producten waar je die natural glow van krijgt, zoals primers, highlighters, blush, etc., maar aangezien ik ‘s ochtends vaak makkelijk en snel wil, vind ik highlighters en primers vaak te veel gedoe. Ik vergeet het ook vaak gewoon. Maar ik ga nooit de deur uit zonder minerale foundation.

De poeder foundation van Bellapierre is daarom ideaal voor mij. Echt een fantastisch mooie poeder, omdat daar meteen een natural glow in zit. Dit is echt mijn must have product deze lente. Ik kan niet meer zonder.

Shop hier online

Uitgever en journalist Monique: Zonverzorging en blush!

Mijn absolute liefjes voor het maken van een heerlijke spring glow zijn de Tinted Active Glow van QMS Medicosmetics en de fantastische blush van Trinny London.

QMS Medicosmetics Active Glow

De gekleurde hybride dag-zonverzorging van Active Glow geeft echt een prachtige zongekuste kleur aan je huid. Heel zonnig in een handomdraai. Ik ben er dol op. Je huid krijgt er ook een mooie glow van, en dat is precies wat je wilt in het voorjaar. Zonbescherming spf 15 is op zich voldoende voor een paar uurtjes in de voorjaarszon.

Active Glow spf15 bevat naast synthetische, lichtabsorberende UV-filters (amiloxate ofwel  isoamyl p-methoxycinnamate – dat in de EU is goedgekeurd en niet bekend staat als een schadelijk UV filter voor milieu en onze gezondheid) ook mooie verzorgende stoffen waaronder zijdeproteinen, polyfenol van rode druiven, oryzanol, vitamine A en E, panthenol en macadamia olie.

Shop Active Glow hier online

Trinny London Flush Blush

Mijn favoriet daar overheen is de blusher Flush Blush van Trinny London. Het geeft een prachtige glow en heel lichte tint aan je wangen, zonder dat je nou meteen ziet dat je een blush op hebt. Ga dan voor deze fantastische Flush Blush van Trinny London. De kleur Electra is echt mijn favoriete tint. Mooi op de appeltjes van je wangen.

De creamy formule is makkelijk met je vingers in te blenden. Het is zo transparant dat je niet bang hoeft te zijn dat je teveel gebruikt. Trinny noemt dit je ‘post pilates glow’.

Shop Flush Blush hier online

Gerti: blushes voor een frisse huid!

Voor mij geen bronzer voor een mooie sunkissed voorjaarshuid. Nee. Een mooie blush geeft mijn huid dat frisse en ook warme gevoel van het voorjaar. Blozende wangen. Mijn huid ziet er van zichzelf goed uit, alleen op dagen dat ik me wat minder voel gebruik ik Trinny London BFF Cream in light/medium. Dat egaliseert en geeft een glansje. Maar ook dan is het mijn blush die dat frisse gezonde lentegevoel geeft.

Mijn favoriete blush is Estee Lauder Peach Passion. Als ik deze blush gebruik krijg ik altijd complimenten dat ik er goed uitzie. Deze is helaas niet meer verkrijgbaar, maar mooie alternatieven zijn  MAC Pinch Me en MAC Blushbaby. Ook mooi om te mengen.

Shop hier online

Corine: BABOR Satin Duo Bronzer

Vanwege mijn melasma ben ik geen grote zonaanbidder. Je zult mij dan ook niet snel zonnebadend aantreffen in een lente- of zomerzonnetje. Dat resulteert helaas is een ietwat witter snoetje dan ik eigenlijk zou wensen. Gelukkig zijn er prachtige producten verkrijgbaar die a touch of sun kunnen toevoegen aan mijn bleke huid, maar dan zonder de schadelijke effecten van UV.

Bronzers heb ik dan ook jaarrond bij me, maar vooral in de lente vind ik het heerlijk om deze weer iets dikker aan te zetten. Mijn favoriet is Satin Duo Bronzer van BABOR. Een ultralichte, satijnzachte bronzer, waarmee je heel subtiel kunt werken zonder dat het meteen too much wordt. Aanbrengen op wangen, neus, kin en voorhoofd en mijn witte snoetje ziet er meteen zonniger uit. Heb je écht de lente in je hoofd? Poeder dan ook je decolleté mee.

Shop hier online

Make-up artist Lydia: Perricone MD Bronzer, Blush & Highlighter Trio 

Mijn favo spring glow bereik ik met dit trio van Perricone MD. Het zijn vloeibare make-up serums: No Make Up Bronzer, Highighter en Blush.

De producten zijn samengesteld met de toonaangevende anti-verouderingstechnologie van Perricone MD. De drie mini flesjes met applicator zijn gemaakt om te shapen, highlighten en je te laten blozen. Daarnaast zijn ze heel spaarzaam in gebruik. Eén tot twee druppeltjes deppend aan brengen met je vingers waar gewenst of met een kwast.

No Makeup Skincare brengt wetenschap en beauty samen en richt zich op een veel voorkomend probleem: het verlies van een jeugdige teint. Als we ouder worden, wordt de pigmentaanmaak verstoord en verliest de huid zijn natuurlijke glans. En verschijnt er een grauwe gloed in het gezicht. Zeker zo na het einde van de winter.

De drie serums:

Shop hier online

Make-up liefhebber Dian: Dior Cherry Lip Glow Oil

Voor Valentijnsdag kreeg ik deze Dior Cherry Lip Glow Oil van mijn vriend. Op TikTok was deze lipgloss destijds een grote hype en ook ik wilde hem graag proberen. Het is de hype zeker waard, want ik ben dol op deze gloss!

De kleur Cherry heeft een mooie kersenrode tint, die op de lippen natuurlijk, zachtroze, overkomt. Hij glanst ideaal en heeft een semi-dikke substantie die niet zwaar of plakkerig aanvoelt op de lippen. De applicator is erg breed, waardoor de gloss gemakkelijk aan te brengen is.

Dit is absoluut mijn favoriete product voor deze lente, ook je lippen mogen glowen! Let wel op, de gloss is vaak uitverkocht. Je kunt hem het beste bestellen op de Dior website, daar is hij vaker in voorraad en hier krijg je er ook nog een prachtige verpakking bij.

Shop hier online

Harriet: NARS Orgasm Blush

Fris en fruitig het voorjaar in doe je wat mij betreft met een rozige blos op de wangen. De kleur van je huid na een boswandeling of uitwaaien op het strand.

Een old time favorite is de NARS Orgasm blush, een kleur die iedereen staat. Een prachtige combinatie van Peach en Pink met een glittertje erin voor wat extra glow. De fijne poeder brengt nooit vlekkerig op en is precies goed van intensiteit. Oogt ook erg mooi op foto’s!

Naast een poederblush kun je ook kiezen voor The Multiple in dezelfde kleur, een blush in stickvorm. Of kies voor de nieuwere Liquid Blush voor een meer natuurlijke rozige glow.

Shop hier online

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook