Verschillende texturen, hoeveelheden en technieken voor één geheel!

11:00 - 06:36
luistertijd 11:00 - leestijd 06:36

Rode vlek hier, puistje daar… de huid verandert continu en helaas duiken er zo nu en dan oneffenheden op waarvan we minder blij worden. Met de patchwork techniek van make-up artist Lisa Eldridge kun je deze vlekken en oneffenheden gemakkelijk camoufleren door gebruik te maken van verschillende texturen en hoeveelheden. Uiteindelijk wordt alles één geheel. In haar nieuwste make-up tutorial legt Lisa precies uit hoe je dat het beste doet, maar wij zetten het hier vast voor je op een rijtje.

Skincare basis

Een mooie huid begint natuurlijk bij een goede basis. In dit geval hebben we het over huidverzorging. Volgens Lisa zou iedereen een antioxidant serum moeten gebruiken om je huid gezond mee te houden. Zij is gek op het SkinCeuticals Silymarin CF serum. Verder is het belangrijk om lichte, gel-achtige texturen te gebruiken, zeker op de T-zone.

Diverse delen van het gezicht kunnen namelijk verschillende texturen nodig hebben. Kijk dus goed welke plekken op jouw huid wat droger zijn en ga daar bijvoorbeeld voor een rijkere crème. De vettige zones, zoals de T-zone, kun je prima verzorgen met een lichtgewicht moisturizer.

Shop Skinceuticals hier online

 

Vloeibare highlighter

Skincare gedaan? Top! Dan kunnen we nu door met de vloeibare highlighter. Breng deze subtiel aan op de jukbeenderen, de cupidoboog, de brug van je neus, boven en onder de wenkbrauwen en in de binnenste ooghoeken. Blend het geheel goed in de huid met een fijne fluffy kwast, maar doe dit met lichte handbewegingen.

De vloeibare highlighter zorgt voor een mooie natuurlijke glans. Alsof je helemaal straalt vanbinnen! Lisa gebruikt haar eigen Lisa Eldridge Elevated Glow Highlighter in de kleur Crystal Nebula.

Shop de highlighter hier online

 

Foundation  

Afhankelijk van welke dekking je wilt bereiken, gebruik je als volgende stap een tinted moisturizer of een foundation. Ook deze kun je weer plaatselijk aanbrengen en in de huid blenden om roodheden te elimineren. Niet elk gedeelte van je gezicht heeft foundation nodig, wees dus niet bang om bepaalde stukjes over te slaan.

Het eerste laagje kun je prima met je vingers blenden. Als je meer dekking wilt kun je er een foundationkwast of beautyspons bij gebruiken. Hiervoor hoef je niet extra product te pakken, gebruik gewoon wat er nog over is op de handen/vingers en gebruik een blurring techniek om het in de huid te blenden.

Concealer

Door met de concealer! Gebruik deze ook waar nodig. Onder de ogen bijvoorbeeld en in de binnenste ooghoeken om het gebied rond de ogen wat op te helderen. Druk het product zachtjes in de huid met de foundationkwast die je in de vorige stap hebt gebruikt.

Blend het samen met de foundation en met de highlighter die je aan het begin hebt aangebracht. Hierdoor wordt alles één geheel en zie je geen losse delen foundation, concealer en highlighter, ondanks dat je het in eerste instantie misschien niet overal hebt aangebracht.

Je kunt eventueel gericht camoufleren door bepaalde oneffenheden of puistjes extra aan te stippen met concealer. Vergeet dan niet de randjes goed in de huid te blenden.

Shop de Clinique concealer hier online

 

Extra tip!

Breng over de concealer nog een dun laagje foundation aan om de kleur met elkaar te matchen. Dit geeft tevens een soort ‘setting’ effect zonder dat je daarbij daadwerkelijk setting poeder hoeft te gebruiken.

Doordat je het kleurverschil van de foundation en de concealer rechttrekt, lijkt het alsof je helemaal geen producten draagt. Eigenlijk alsof het gewoon de kleur van je huid is!

Vloeibare blush

Voordat je met poeders aan de slag gaat is het volgens Lisa goed om eerst een vloeibare blush aan te brengen. Breng deze in deppende bewegingen aan op de wangen zodat het deel uitmaakt van de rest van de gezichtsmake-up. Lisa gebruikt de Ciaté Dewy Blush in de kleur Coconut.

Losse poeder

Met een losse poeder, bijvoorbeeld de Chanel Natural Finish Loose Powder, kun je vervolgens bepaalde delen van het gezicht setten. Rond de neus, op de wangen, eigenlijk overal waar je snel gaat glimmen. Doe ook dit weer met lichte handbewegingen en pak niet teveel product op je kwast.

Shop de Ciate blush hier online

 

Op een normale tot droge huid is poeder niet per se nodig, maar het kan zijn dat je je geconcealde oneffenheden extra goed wilt vastzetten. Dan kun je er natuurlijk altijd wat poeder bij pakken.

Shop de Chanel Loose powder hier online

 

Patchwork techniek it is!

Je gezichtsmake-up is nu klaar en in principe is dit ook het eindresultaat met de hele patchwork techniek. Losse producten aanbrengen op verschillende delen van het gezicht, maar uiteindelijk komt het er toch als één geheel uit te zien. Ga jij het toepassen?

In de rest van je make-up kun je deze techniek in principe ook toepassen. Lisa kiest voor een natuurlijke look. Deze zetten we hieronder nog even kort voor je op een rijtje.

Schaduwen rond de ogen

Lisa gebruikt de M.A.C. Pro Longwear Paint Pot om wat meer schaduwen te creëren rond haar ogen. Ze gebruikt hiervoor een kleur die dicht in de buurt komt van de natuurlijke schaduwen rond haar ogen. Blend dit product samen met de vloeibare highlighter die je aan het begin hebt aangebracht. Herhaal deze stap onder je ogen.

Shop MAC paintpot hier online

 

Mascara

Krul je wimpers en breng een laagje mascara aan. Lisa gebruikt graag de Lash Idôle Mascara van Lancôme omdat deze precies tot de wimperwortels komt en daardoor de wimpers mooi kan liften. Ook separeert hij de wimpers.

Hier komt de patchwork techniek ook weer bij kijken want je kunt heel selectief zijn in waar je de mascara aanbrengt en waar dus het meeste volume komt. Vaak is dat aan de buitenste wimpers.

Shop de Lancome mascara hier online

 

Minimale eyeliner

Breng hierna heel minimaal liquid eyeliner aan. Volg de binnenkant van je bovenste waterlijn om dit samen te blenden met de wortels van je wimpers waar je zojuist mascara op hebt aangebracht. Het geeft net wat meer definitie zonder dat het eruit ziet alsof je eyeliner draagt.

Wenkbrauwen

Ook voor de wenkbrauwen gebruikt Lisa de patchwork techniek. Ze bepaalt welke delen wel ingevuld moeten worden en welke niet. Voor de uiteindes gebruikt ze wenkbrauwpotlood en voor de binnenkant wenkbrauwpoeder. Met een wenkbrauwpen kun je eventueel nog haartjes bijtekenen op plekken waar je ze mist. Sluit af met een transparante wenkbrauwgel om ze vast te zetten.

Schaduwen en vorm

Met een sculpting palette kun je vervolgens minimaal nog wat schaduwen en vorm toevoegen aan je gezicht. Start bij je oren en werk langzaam naar beneden, gebruik lichte handbewegingen. Blend het geheel in de huid.

Shop de Tilbury sculpting brush hier online

 

Perzikkleurige blush

Op de appeltjes van je wangen kun je nog een blush aanbrengen. Lisa gebruikt graag perzikkleurige blushes bij een natuurlijke look. Gebruik niet teveel om het geheel naturel en fris te houden.

Wij zijn dol op de Flush Blush in de kleur Electra van Trinny London, hij geeft een prachtige natuurlijke glow.

Shop Trinny London Flush Blush hier online

 

Lippen omlijnen met gloss

Om harde lijnen te voorkomen en de patchwork techniek door te zetten in de liplook gebruikt Lisa geen lippotlood, maar omlijnt ze haar lippen met een gekleurde lipgloss. Met een dun kwastje creëert ze hierdoor een lichte schaduw rond haar onderlip. Blend de uiteindes samen met een kwast.

Heel mooi vinden wij Lip Luxe in de kleur Tashi van Trinny London.

Shop Trinny London Lip Luxe hier online

 

Natural beauty

En dat is de look! In principe heb je geen highlighter meer nodig, want die mooie glow heb je aan het begin al aangebracht en is nu nog steeds zichtbaar. Je kunt eventueel je binnenste ooghoeken nog extra aanstippen met highlighter, maar dat hoeft niet. Je minimale patchwork look is af en je bent klaar om de dag te knallen!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook