Pat vertelde me ooit: ''When a little make-up is applied cleverly, you look like heaven.’

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

Zo! Wat een feestje was dit zeg. Dubbelop genieten. Want ik werd niet alleen door de beste make-upartist van ons land opgemaakt: Lydia le Loux! We gebruikten hiervoor ook nog eens werkelijk een van de mooiste make-upmerken die ik ken: van de wereldberoemde make-upartist Pat McGrath.

Ik ontmoette Pat McGrath in 2014 in Marrakech voor een internationaal beauty event.

In 2013 ontmoette ik haar voor het eerst, tijdens een internationaal event in Marrakech/Marokko. Een jaar later had ik een persoonlijk interview met haar in Londen. Een interview met een diva vergeet je nooit. Lees mijn hele interview nog maar eens hier (het ging niet altijd van een leien dakje, hihi). Een van de tofste uitspraken vond ik toch wel dat je met make-up veel kunt doen om het idee van een mooie huid te geven, maar de schoonheidsspecialiste doet toch echt het echte werk!

“Care as much for your skin as for your designer shoes.”

Ze vertelde me toen: ‘Er bestaat in deze wereld geen enkele foundation die een serieus huidprobleem volledig kan verbergen. Vlekjes en plekjes kan je wellicht verdoezelen, maar échte huidproblemen worden eerder uitvergroot door foundation. Ik adviseer mensen met een slechte huid dan ook om naar een dermatoloog te gaan. De huid is je canvas voor het aanbrengen van make-up. Ga niet zelf aanmodderen met zalfjes en poedertjes: “Care as much for your skin as for your designer shoes.”

Ga naar de schoonheidsspecialiste!

Ik vroeg haar ook naar haar eigen routine. ‘Ik ga regelmatig naar mijn dermatoloog in New York en heb recent ook een fantastische schoonheidsspecialiste ontdekt, eveneens in New York. Ze heet Eineda. Zij geeft me een drie uur durende behandeling op basis van licht, zuurstof, lymfedrainage en elektronische stimulering van de spieren. Eineda brengt elke huid in topconditie, alle fotomodellen in New York gaan naar haar toe. Ze is geniaal.

Make-upartist Lydia le Loux

Zo ladies! Onthouden maar, en dan gaan we nu lekker make-uppen met haar waanzinnige producten! Lydia le Loux was net zo lyrisch als ik.

Ze vertelt naderhand: Alles is hoog gepigmenteerd wat voor mij als visagiste een feestje is maar ook voor de consument die niet bang is van een beetje kleur en glow in het leven.

Natuurlijk kent Lydia make-upartist Pat. Zowel Lydia als Pat werkten jarenlang voor de internationale fashionshows, voor grote designers. Pat is in de internationale modewereld ook lang een trendsetter geweest voor de make-up bepalende beelden elk seizoen.Het is dan ook zo gaaf dat sinds twee jaar haar make-up ook in Nederland te koop is. En voor mij is Lydia le Loux de Nederlandse Pat McGrath!

We hebben een heel palet aan producten opgestuurd gekregen en goed gekeken welke tinten en texturen voor mijn huid bruikbaar waren. Hier komen ze dan!

Sublime Perfection Primer

SHOP HIER ONLINE

Sublime Perfection Foundation

SHOP HIER ONLINE

Sublime Perfection Setting Powder

SHOP HIER ONLINE

Eye Shadow – Blitz Astral Quad: Ritualistic Rose

SHOP HIER ONLINE

Dark Star Mascara

SHOP HIER ONLINE

Lipgloss LiquiLUST™: Legendary Wear Matte Lipstick – Divine Rose

 

SHOP HIER ONLINE

We are just in love with it! Pat Mcgrath it is!

SHOP HIER ONLINE

Lees ook:

Lees ook