Als kleine meiden in de snoepwinkel, we vonden onze favorieten!

09:25 - 05:39
luistertijd 09:25 - leestijd 05:39

Trinny Woodall heeft een twintigjarige succesvolle carrière in de media achter de rug. Zij heeft haar carrière besteed aan het helpen van mensen bij het vinden van hun meest flatterende stijlen en de beste huidverzorging.

Stapelbare make-up, award winning….

Geïnspireerd om te empoweren en te communiceren met vrouwen, richtte zij het zeer succesvolle Trinny London op met haar unieke idee van draagbare en stapelbare premium make-up.

In drie jaar tijd won Trinny London talloze beauty awards en wordt het online verkocht in meer dan 130 landen. Het merk werd onlangs genoemd als een van de snelst groeiende bedrijven in Groot-Brittannië.

Monique ontmoette Trinny jaren geleden in Marokko

Superverheugd was ik te lezen dat haar producten nu ook in Nederland te koop zijn, via haar webshop. Ik ontmoette Trinny een jaar of zes geleden in Marokko tijdens een prachtig event van Procter & Gamble en tijdens een diner hebben we heerlijk zitten kletsen.

Het is leuke, amusante vrouw. We hebben veel gelachen, en ze riep op een gegeven moment naar me: ‘Monique, waarom zien we jou niet op tv, je hebt zoveel te vertellen!’ Ha! Ja, da’s een goeie…..

Meiden in de snoepwinkel

Mijn goede herinneringen indachtig vroeg ik onze tester en topmake-up artist Lydia le Loux of ze met mij een Trinny sessie wilde doen. Nou dat deden we. Zo leuk om lekker als meiden in een snoepwinkel met kleurtjes aan de slag te gaan. Er kwam een behoorlijk doosje met gestapelde potjes binnen. Lydia had de juiste kleuren voor mij aangevraagd.

Heel veel aandacht voor het mooi maken van je teint en contouren

Trinny beschikt over veel producten om je teint te verfraaien. Logisch ook, want dat is het canvas waarop ook je oog en lip beter tot uiting moeten komen. Een perfect gecamoufleerde en mooi in shape gebrachte huid en contouren zijn een eerste vereiste om te kunnen sprankelen. Het is je basis. Alle versiering die je er later op aan brengt, zijn de slingers 😉

Monique’s huid vóór de Trinny London make-up

De basics: de D stress tinted serum

We hebben even gesteggeld met de foundation die D-stress tinted serum heet. Een wat verwarrende naam. Het een teintverfraaiend product dat de stress op je huid moet kunnen uitwissen. Het geeft een ademende finish over je huid, met een stralend effect. Helaas pakte hij op mijn huid erg cakey uit, waardoor we hem grotendeels eraf gedept hebben.

d stressed

Het is even oefenen….

Lydia is er thuis ook nog mee aan de slag gegaan. Een flinke dot creme eronder maakte hem niet minder droog. Een huidolie eronder hielp wel. Ze bracht het product vervolgens deppend met haar vingers aan op haar huid. Ze vertelt me later dat het een lichte, natuurlijke dekking geeft. Ze zag haar pigmentvlekjes er nog wel doorheen. Door eronder nog wat concealer aan te brengen, werden ze minder zichtbaar.

Lydia concludeert dat het een matte, licht transparante foundation is, die met een huidolie er onder net die mooie natuurlijke glans geeft, die je ook wenst.

De basics: de Miracle Blur lip en liner filler

Dit is op zich een mooi product, mits je het niet te dik aanbrengt. Bij dun aanbrengen werkte het heel goed op mijn fijne lijntjes, je zag er niets meer van.

Let op…het mag niet cakey worden

Echter, als lijntjes dieper zijn, ben je al snel geneigd er meer product op aan te brengen, en dan gaat het fout. Het wordt cake. Zeker als je daarna het Serum erover heen wilt aanbrengen. Vooral rond mijn mond werd dit erg zichtbaar. Spaarzaam mee werken dus, is ons advies.

Shop Miracle Blur hier online

Cheekbones Contour

Een mooie natuurlijke shaping kleur in de tint Serena, om de contouren van het gezicht extra aan te zetten en de jukbeenderen meer definitie te geven. Het fijne is dat deze tint geen rode of oranje ondertoon heeft. Hierdoor blijft hij echt neutraal op je huid.

Lydia geeft aan dat ze hem ook makkelijk met de vingertoppen te deppen vindt.

Shop Cheekbones Contour hier online

Golden Glow Bronzer

Hier zijn we allebei heel blij mee. We gebruikten de kleur Gaia. Het geeft een mooie bronzing glow, die niet te heftig is. Hij is ook weer makkelijk aan te brengen met je vingers.

Je kan eindeloos spelen met de bronzer. Over je foundation heen, maar als je teint egaal genoeg is kun je ook op je ‘bare skin’  net die hint of a tint geven. Lydia noemt dit product echt een winnaar in de collectie van Trinny.

Shop Golden Bronzer Glow hier online

The Right Light

Dit is een highlighted product die we in de kleur Straight gebruiken. Het is een superfijne, mooie highlighter die ook weer makkelijk met je vingers is aan te brengen. Subtiel op je jukbeenderen en op het cupidoboogje van je lip. Of eigenlijk….waar je het ook maar wilt.

Shop The Right Light hier online

the right light

De Face Finish

Dit is een matterende balm. Voor Monique’s gezicht hebben we hem niet gebruikt omdat hij te matterend was voor haar drogere huidconditie.

Echter vindt Lydia hem juist wel erg goed in haar werk met modellen. Hij matteert perfect, hoewel je hem zeker altijd dun en deppend moet aanbrengen. Lydia vindt hem handig tijdens shoots als ze extra glans wil wegwerken.

Shop Face Finish hier online

Decoratief: de lip- en oogmake-up

lip to cheek

Lip2Cheek

Dit product kun je zowel op je lippen als op je wangen gebruiken. Lipstick en blush ineen dus. We hebben hem gebruikt in de kleur Rossy. Lekker fris van tint en je dept hem gewoon met je vingers op je huid van wangen en lippen. Vanzelfsprekend kun je voor de lip ook een kwastje gebruiken.

Shop Lip to Cheek hier online

De Lip-Luxe

In de kleur Pookie, wat een topkleur! Het is echt onze favoriet deze zomer. Sprankelend cyclaamroze. Net zoals de Lip2Cheek kun je dit deppen met je vingers, maar met deze felle tint werkt het toch mooier met een kwastje.

Shop Lip Luxe hier online

Eye2Eye

We gebruikten Silver over het bewegend ooglid. Wat een heerlijke tint als je oogopslag wat vermoeid is. Het heeft een lichte glans, en je tovert er echt, zoals bij Monique binnen een handomdraai een frisse look mee.

Gewoon lekker deppen met je vingers.

Shop Eye2Eye hier online

eye 2 eye

Onze eindconclusie:

Het werken met de creme substanties is heel fijn bij Trinny London. Lydia is vooral erg te spreken over de shaping, bronzing, highlighter en blush. Zo eenvoudig met de vingers aan te brengen, en echt mooi van kleur allemaal.

Voor de lipmake-up vinden we het wel aan te bevelen een kwastje te gebruiken.

Shop Trinny London hier online

Lees ook:

Lees ook