Organic make-up die echt een mooie look geeft!

06:21 - 03:48
luistertijd 06:21 - leestijd 03:48

Hoe heerlijk is het te ontdekken dat er steeds meer mooie en goed gepigmenteerde organic make-up uitkomt. De tijd van de slecht dekkende, laag gepigmenteerde en weinig gloedvolle producten hebben we echt achter ons gelaten. Zo bewijst ook het prachtige Franse organic merk Absolution!

Afgelopen maanden heb je al kennis kunnen maken met de bijzondere huidverzorgingsproducten van Absolution. We hadden een exclusief interview met de oprichtster Isabelle Caron, en we belichtten de achtergronden van de formuleringen van deze fijne plantaardige producten, waardoor je huid zo mooi wordt dat je bijna geen foundation meer nodig hebt😉

Shop hier online

 

Voor de make-upcollectie zocht Absolution een samenwerking met de Franse celebrity make-upartist Christophe Danchaud, om professionele resultaten te garanderen. Voor mijn prachtige make-up die gedaan werd door beautycoach, hair en make-upartist (en ze is ook nog model!) Manous Nelemans,hebben we de volgende producten gebruikt:

Sweet & Safe Le Multicorrecteur

Een camouflagecreme met natuurlijke pigmenten om roodheid, kringen en andere verkleuringen te corrigeren. De formule bevat jojobae-olie, korenbloemwater en ogentroost. Extracten van de microalg Chlorella versterkt de structuur van de haarvaten. Het heeft een vochtherstellende textuur die makkelijk is aan te brengen en waarmee je een geleidelijke dekking mooi kunt opbouwen. Je kunt het zelfs in plaats van foundation gebruiken, lokaal.

Ik ben erg tevreden over de werkzaamheid van deze camouflage voor mijn kringen. We hebben het in meerdere laagjes opgebouwd en het blijft er heel natuurlijk uitzien.

Shop hier online

 

La Crème du Teint make-up en verzorging inéén

Wat een mooie foundation is dit zeg. Het geeft een absoluut egaliserende voile aan je huid, en doordat het boordevol verzorgende werkstoffen zit, heb je dat aspect ook meteen afgedekt. Het is verrijkt met tamanu-olie, groene thee, thermos thermophilus en helichrysum hydrolaat, en aloë vera.

Het is een vrij dekkende foundation. Manous wilde hem bij iets luchtiger maken, en daarom deden we er nog een snufje dagcrème bij voor een iets transparanter effect. Ik heb het product urenlang gedragen, zonder ook maar het gevoel te hebben dat ik foundation ophad. Glowy, en mooi egaliserend. Breng hem zo deppend mogelijk aan zodat hij ook goed in de poriën trekt.

Shop hier online

 

Sweet & Safe Absolution Le Smokey crèmig oogpotlood

Het zou geen make-up van Absolution zijn als ook dit oogpotlood geen verzorgende eigenschappen had, want dat heeft het: het werkt als een balsem voor de huid. Het potlood is verrijkt met oliën van biologische oorsprong die helpen om uitdroging van de tere ooghuid te voorkomen. Acaï olie bijvoorbeeld, boordevol omega-9 vetten en antioxidanten waaronder polyfenolen. Evenals kokosolie dat rijk is aan lakurinezuur.

Het is een heerlijk potlood dat echt superfijn uitwerkt. Het is zacht, zeer goed gepigmenteerd en op een droge, niet-vette ondergrond voldoende uren houdbaar. Je kunt er inderdaad een heel mooi rokerig effect mee maken, en dat deden we dan ook!

Shop hier online

 

Sweet & Safe Le Liner en Le Mascara

Twee superfijne producten! De liner heeft een ultrafijne punt waarmee je een mooie strakke lijn kunt trekken. Het droogt inderdaad snel en blijft perfect urenlang zitten. Er is gebruik gemaakt van minerale pigmenten en verzachtende stoffen uit korenbloem en brandnetel. Ook als je gevoelige ogen hebt, zoals ik, is Le Liner heel goed te verdragen.

De mascara brengt heerlijk aan, met een volle borstel die elke wimperhaar goed pakt. De wimpers worden voller en langer, zoals je dat ook wenst. Ook de kleine haartjes in de hoekjes kunnen goed bereikt worden. Het is een biologische formule met carnauba- en bijenwas, verrijkt met Abessijnse olie. Ook deze mascara kan ik met mijn gevoelige ogen prima verdragen. Hij voelt niet zwaar aan en geeft na uren bijna niet af onder mijn ogen (dit heb ik nog al snel namelijk, dus dat is altijd een goede graadmeter).

Shop hier online

 

Sweet & Safe Kiss lipstick

Wat een heerlijke lipstick, en ik had ook nog eens een hele mooie kleur te pakken in oranje rood. De lipstick is semi-matte en voelt fluweelzacht aan, het brengt een beetje gel-achtig aan, zo voelt het. Je lippen worden er absoluut niet droog van. De lipstick is niet longlasting voor mij, maar ik vind de heldere kleur en de zalige textuur van deze organic lipstick echt heel erg fijn.

Shop hier online

 

 

Lees ook