Vrouwen houden niet meer van crème. Serum+ wordt de nieuwe routine!

07:42 - 04:37
luistertijd 07:42 - leestijd 04:37

Toen ik van de week vier flesjes van l’Oréal True Match Nude binnen kreeg dacht ik aanvankelijk dat er een nieuwe foundation binnen de Nude lijn ontwikkeld was. Vervolgens bracht ik het aan en was ik verbouwereerd over a. hoe snel het introk, b. hoe heerlijk mijn huid erna aanvoelde, c. dat ik een mooie licht matterende tint en glow zag, en d. ……dat ik erachter kwam dat dit helemaal geen foundation in de traditionele zin is, maar een serum! Juist ja, een serum, een huidverzorgend serum, want met maar liefst 1% zeer laag moleculair hyaluronzuur, en ook nog met een tintje dus, verkregen uit mineralen. Geniaal!

In gesprek met Elisabeth Bouhadana, scientific director van L’Oreal

Zoom call met Global Scientific Director Elisabeth Bouhadana van L’Oreal

Hier wilde ik meer van weten, en dus kwam ik in gesprek met L’Oréal’s Scientific Director Worldwide, Elisabeth Bouhadana, via een leuke Zoom call. We kwamen meteen ter zake, en daar hou ik wel van. Boem, crème is uit. Want crème, daar houden jonge vrouwen niet van, en vrouwen in hun menopauze vaak ook niet. Beide generaties hebben last van de plakkerigheid van crèmes. Tsja…dat weet ik natuurlijk. Ik ben er zelf van de weeromstuit van gaan houden. Maar dat dit een rol speelt, getuige ook de Olaz Whip crème die twee jaar geleden uitkwam, met de pay-off dat het niet plakt.

Shop hier online met korting

 

Het crème gebruik onder vrouwen neemt af

Elisabeth vertelt me dat het gebruik van crème op zijn retour is. Als producent van huidverzorgingsproducten denk je dan ook meteen na over de gevolgen daarvan voor de huid. Jonge meiden die onder hun make-up geen beschermend en verzorgend laagje meer aanbrengen en volwassen vrouwen die hun foundations gedag hebben gezegd, omdat ze halverwege de dag ‘op zijn gegeten op hun huid’ zoals wij vrouwen dat zo mooi zeggen.

De wensen waren groot, maar het is gelukt!

Het mooie van crème is natuurlijk dat je iets kan betekenen voor de huid, iets extra’s: met vetstoffen, met hydraterende stoffen, met vitaminen, peptiden….ze doen allemaal iets! De onderzoeksafdeling van Elisabeth kreeg een hele mooie briefing van de afdeling Marketing met de volgende wensen: een hybride product tussen verzorging en make-up, makkelijk te absorberen door de huid, geen vettig gevoel of glim, geen zwaar creme gevoel, maar wel met toegevoegde huidverbeterende en beschermende eigenschappen.

De multitasker: hyaluronzuur

Als het om die verzorgende toevoeging gaat om je al snel uit bij de grootste uitvinding van de afgelopen tien jaar: hyaluronzuur. Wat ooit exclusief voorbehouden was aan injectables, kon nu ook in skincare als hydratant. Aanvankelijk werd nog groot moleculair hyaluronzuur gebruikt, maar dat werd niet opgenomen door de huid. L’Oréal gebruikt voor dit nieuwe product een nieuw zeer laag moleculair hyaluronzuur dat supersnel wordt opgenomen. En in haar kielzog neemt deze stof dan als een ‘carrier’ meteen de minerale pigmentjes mee ter kleuring van je huid. Zodat ook die niet als een pancake erop blijven liggen. Schitterende bijkomstigheid: de minerale pigmentjes fungeren als een spf factor 15 (nee, dat staat niet op de verpakking).

Al die wensen hebben wel wat technlogische hoofdbrekens gekost, vertelt Elisabeth, maar het is gelukt en dat kan ik beamen. Ik heb het vandaag gebruikt. Direct na de reiniging. Omdat ik nog niet wist dat er ook een lichte zonbescherming van nature in zit, sprayde ik mijn huid nog wel af met de Epigen Defense Mist van QMS Medicosmetics. Dit gaf meteen nog wat extra glans aan mijn huid, want ik op dit moment wel wenstte.

Shop hier online met korting

 

Aangenaam verrast

Ik ben aangenaam verrast over hoe snel het intrekt in je huid en hoe fijn het egaliseert. Als je een vettere huidconditie hebt, zul je ook superblij zijn dat het zo mattifieert. Het product is ook dermatologisch getest een maandlang door acnehuidjes, en dit serum is niet comedogeen, en triggert geen puistjes.

Elisabeth vertelt dat het echt als een stand-alone product bedoeld is. Nou dat gaat ons, vrouwen van 50, wel even wat discipline kosten, omdat juist wij zijn opgevoegd met het idee van layering. Maar stand-alone is helemaal niet gek. Combray heeft bijvoorbeeld ook een prachtige huidolie met krachtig antioxidant waar je geen andere producten meer bij nodig hebt.

All-in-one! Wen er maar aan;-)

Elisabeth: ‘De voorkeur voor serum komt eigenlijk uit de dermatologische wereld, waarin men gewend is om met serums te werken die hoge concentraties werkzame stoffen hebben, en die layer je dan.’ Het feit dat je dit serum ook solo kunt gebruiken is te danken aan de multifunctionaliteit van hyaluronzuur. Zoals voor sommigen bekend, maar voor anderen niet: heel veel werkzame stoffen hebben meerdere nuttige functies. Neem niacinamide maar (tegen rimpels, pigmentvlekken, roodheid, puistjes….). Hyaluronzuur hydrateert (de plumping effect is in dit product maar liefst 10%!), maar helpt ook de cellulaire matrix goed in tact te houden waardoor cellen netjes blijven liggen waar ze liggen en goed doordrenkt blijven met liquids uit de matrix, zodat alle functies optimaal blijven. Now that’s an all-in-one!

Volgens Elisabeth is serum de nieuwe crème. Mocht je nou denken dat je huid naast serum ook vetstoffen uit crème nodig heeft: in dit Plumping Tinted Serum zit 41% aan emollienten in die toch een verzachtend gevoel geven. Dit zijn oliën met een heel droge touch, waardoor je geen vettigheid ervaart. Mocht je toch een heel droge huid hebben, adviseert Elisabeth je crème eerst aan te brengen en dan pas dit speciale tinted serum eroverheen, als je teintperfector.

Shop hier online met korting

 

Mocht je nou verslaafd zijn aan je vitamine C en peptiden serum, dan breng je die ook eerst aan. ‘Als je eerst ons Tinted Serum aanbrengt, zullen de werkzame stoffen uit je andere serum geblokkeerd worden door de pigmentjes,’ aldus de heldere uitleg van Elisabeth. ‘True Match Nude Plumping Tinted Serum is je shield eigenlijk – met nog iets eronder, of helemaal niets anders.’

Lees ook:

 

Lees ook