Welke mascara gaf na een dag geen zwart omrande Panda oogjes en reageert dus niet op vettigheid?

08:39 - 05:11
luistertijd 08:39 - leestijd 05:11

Mascara’s zijn er in heel veel soorten en maten. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar begint je zoek tocht naar de perfecte mascara?

Ik wil alleen nog maar smudge proof, zonder panda oogjes aan het einde van de dag

Voor mij is dat bij een smudge proof mascara. Ik vind niets irritanter dan dat ik aan het einde van de dag in de spiegel kijk en zie dat ik “panda” ogen heb. De huid onder mijn ogen is (nog steeds) wat vetter en daardoor geven veel mascara’s af op mijn huid. Maar als het goed is doet smudge proof mascara dat niet.

Laten we de proef op de som nemen en kijken of dat echt zo is. Ik ga 5 mascara’s testen, waarvan 4 zeggen smudge proof te zijn. Lets’s go!

Deze mascara’s test Anneloes:

  1. Essence: Bye bye panda eye’s!, prijs: €3,59, inhoud: 16ml
  2. Maybelline: Colossal, prijs: €16,99, inhoud: 10ml (ook waterproof)
  3. Charlotte Tilbury: Pillow Talk Push up Lashes, prijs: €29, inhoud: 10ml
  4. Hi Beautiful you: Be you mascara, prijs: €32, inhoud: 14,2ml
  5. Dior show: Pump ‘n’ volume HD, prijs: €37, inhoud: 6ml

Essence Bye bye Panda

De Bye bye panda eye’s! is de goedkoopste van de 5 en heeft de meeste inhoud, maar liefst 16ml! De meeste mascara’s hebben een inhoud  van 8-10 ml.

Het borsteltje is classic en de kleur is zwart. Doordat de mascara wat droger is, kan je de mascara makkelijk zonder klontjes en een plakkerig gevoel aanbrengen. Er komt geen mascara op de huid tijdens het aanbrengen. De kleine wimperhaartjes neemt hij helaas niet (goed) mee. De wimpers worden wel redelijk goed gespreid. Deze mascara moet volume & definitie geven. Ik vind hem wel iets van lengte geven, maar volume en definitie? Ik ervaar het niet….

Essence mascara net aangebracht

’s Avonds vind ik dat er best veel mascara van mijn wimpers is, maar er zit niet of nauwelijks mascara op mijn huid! Waar is het gebleven? Het afhalen gaat prima met alleen lauw water.

Deze mascara is absoluut smudge proof, als ik het resultaat zie na een hele dag en avond dragen!

Essence mascara na een hele dag en avond dragen

Maybelline Colossal

De Colossal is een smudge – en waterproof mascara en zou tot 36 uur blijven zitten.

Het borsteltje is classic en de kleur zwart. Deze mascara is iets natter dan die van Essence, waardoor deze mascara wat makkelijker klontert. Hij geeft hierdoor ook wel wat af aan mijn huid. Mijn wimpers worden goed gespreid en ook de kleinere haartje pakt hij mee.

Maybelline mascara net aangebracht

Wel plakken de puntjes van mijn wimpers aan elkaar, vooral ook tijdens het knipperen. De wimpers voelen ook redelijk zwaar aan. Maybelline claimt niet dat deze mascara volume, krul of lengte geeft.

’s Avonds zie ik dat de mascara toch redelijk heeft afgegeven helaas. Omdat dit ook een waterproof mascara is moet ik een speciale waterproof reiniger gebruiken. Helaas, ik ben er geen fan van.

Deze mascara is voor mij helaas niet smudge proof!

Maybelline na een dag dragen

Charlotte Tilbury Pillow Talk

Charlotte Tilbury claimt met deze mascara niet alleen een smudge proof product te hebben gemaakt, het belooft ook volume, lengte en een ‘stretch’. Wauw, dat klinkt goed.

Vol enthousiasme ga ik aan de gang. Het borsteltje is heel apart ovaal met alleen aan de buitenrand siliconen haartjes. O.M.G. hoe moet dit? Het gaat meteen helemaal fout. De mascara zit overal behalve, je raadt het al, op mijn wimpers. Eerst maar even oefenen en leren hoe dit borsteltje werkt. Doordat hij in het midden een plat stuk heeft en de mascara best wel “nat” is, wordt een deel van mijn wimpers een plakkaat, wat een kliederboel!

Charlotte Tilbury net aangebracht

Na een tijdje oefenen lukt het aardig en kan ik gaan testen. De mascara is echt super zwart, prachtig! Hij neemt de kleinste haartjes mee en spreidt de haartjes mooi. Hij lijkt mijn wimpers ook echt duidelijk zichtbaar te krullen. Dat heb ik nog niet eerder zo duidelijk bij een mascara gezien! Als ik de mascara mooi op mijn wimpers heb gekregen, vind ik het resultaat heel erg mooi en natuurlijk. Nu nog even kijken of hij smudge proof is, en we hebben een winnaar.

De mascara droogt gelukkig snel en het is qua gevoel alsof ik geen mascara op heb, heel fijn.

’s Avonds baal ik als een stekker als ik in de spiegel kijk. Een en al smudge!!!! Deze mascara is fantastisch op alles wat hij beloofd, behalve op de veegvastheid. De mascara is prima te verwijderen met lauw water.

Charlotte Tilbury na een dag en avond gedragen te hebben

Deze mascara is helaas absoluut niet smudge proof voor mij.

Hi Beautiful You – Be You mascara

Deze mascara is ook best groot, nl. 14,2ml. Dit schijnt een alles-in-1 mascara te zijn.

Het borsteltje is klassiek, maar wel iets dunner. De wimperharen worden goed gespreid. Het aanbrengen gaat makkelijk en hij pakt ook de kleinste haartjes goed mee. Deze mascara geeft een beetje lengte en een beetje krul. Charlotte Tilbury is zwarter en geeft meer krul, maar minder lengte. Ik vind dat deze mascara een mooie natuurlijke look geeft.

Hi Beautiful net aangebracht

’s Avonds ben ik blij als ik in de spiegel kijk en zie dat de mascara niet tot nauwelijks heeft afgegeven. Ook deze is met lauw water prima te verwijderen.

Ik vind deze mascara absoluut smudge proof.

Hi Beautiful na een dag en avond dragen

Dior Show mascara Pump ‘n’ volume HD

Deze mascara zou onmiddellijk een xxl volume geven en eerlijk gezegd doet hij dat ook! Deze mascara geeft verreweg de meeste lengte van alle 5. Ze zeggen niets over smudge proof, maar daar zouden ze prima mee kunnen adverteren.

De mascara is makkelijk aan te brengen en is mooi zwart. Hij geeft meteen veel lengte en krult de wimpers ook iets. De wimpers worden redelijk gespreid, maar het is niet eenvoudig de wimperpunten uit elkaar te houden, zoals je kunt zien op de onderwimpers. Dit moet je echt nog even nabewerken met een schoon borsteltje. Deze mascara geeft de meeste volume van alle 5.

Dior Show net aangebracht

’s Avonds zie ik dat ook deze mascara niet of nauwelijks heeft afgegeven op mijn huid. Wel is deze mascara iets moeilijker te verwijderen met water.

Deze mascara vind ik zeker smudge proof te noemen.

Dior Show na een dag en avond dragen

Wauw wat een interessante test was dit!

Maybelline vond ik in meerdere opzichten niet fijn. Charlotte Tilbury had ik meer van verwacht en van Dior show had ik juist minder verwacht. Hoe bijzonder kan het toch uitpakken.

Welke zijn goed?

Als ik alleen kijk naar het vermogen om smudge proof te zijn, vind ik Essence, Hi Beautiful you en Dior Show allemaal even goed.

Ik zet Essence dan op 1, omdat die het goedkoopste is en ook  nog eens de meeste inhoud heeft. Hi you komt dan op 2, omdat die daarna zowel met de prijs als met de inhoud in het midden zit. Dior Show komt dan op de laatste plaats omdat die het duurste is en de minste inhoud heeft.

Als ik naar de andere functionaliteiten kijk zoals volume en krul, dan verandert mijn uitslag.

Dan zou Hi Beautiful op 1 komen. Hij geeft lengte aan mijn korte wimpers en behoudt toch een natuurlijk effect. Dior Show komt dan op de tweede plaats omdat hij meer lengte geeft, echter is het teveel voor mijn korte haren en relatief kleine ogen. Had ik dat niet, dan zou Dior Show op 1 komen!

Lees ook:

Lees ook