Lengte, volume en krul! Welke vindt ze het beste?

11:26 - 06:52
luistertijd 11:26 - leestijd 06:52

Mascara… de ene keer een goede koop, de andere keer een miskoop. De meeste mascara’s claimen je wimpers langer te maken, volume te geven of intens te krullen. Dat willen we natuurlijk allemaal! Toch is het bij mascara’s vaak een kwestie van proberen en een tijdje testen. Bij de eerste applicatie kan het misschien een flop zijn, maar bij de tweede of derde keer is het wellicht je nieuwe favoriet geworden.

Vandaag mag ik zes verschillende mascara’s testen van vier verschillende merken, budget-vriendelijk en meer high-end!

wimpers

Wimpers zonder mascara

Mijn wimpers en behoeften

Ik heb zelf redelijk lange en gekrulde wimpers. Wel heb ik bij mascara vaak het probleem dat mijn wimpers na een tijdje inzakken waardoor ze niet meer zo mooi recht omhoog staan. Ook kunnen ze al snel aan elkaar plakken als ik teveel mascara op mijn borsteltje neem. Dit is vaak na het eerste gebruik van een nieuwe mascara zo. Meestal creëer je dan van die lelijke spinnenpoten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Een nieuwe mascara geef ik daarom ook altijd meerdere kansen. Ik merk dat ze na de tweede/derde applicatie veel fijner werken.

Ik test vandaag nieuwe mascara’s van 1944, Maybelline, Benefit en Jeffree Star Cosmetics en hoop hiertussen een aantal toekomstige favorieten te ontdekken. Het liefst wil ik volle wimpers, die mooi gekruld blijven, niet op spinnenpoten lijken en niet snel inzakken. We will see!

*Op alle mascara foto’s draag ik links geen mascara en rechts wel*

1944 Paris

Van het mooie merk 1944 Paris heb ik drie verschillende mascara’s ontvangen om te testen. Iedere mascara heeft een ander borsteltje en een ander effect op de wimpers. BeautyJournaal uitgeefster Monique is razend enthousiast over deze mascara’s en heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt.

1944 mascara

De mascara’s zijn alle drie erg clean qua look. Ze zijn strak zwart van kleur en hebben speelse witte accenten op de dop. De borsteltjes zijn ook erg verschillend. De een is recht, de ander zandlopervormig en de derde is kegelvormig. Zelf grijp ik meestal naar een zandlopervormig borsteltje, ik ben benieuwd wat deze mascara’s voor mijn wimpers doen.

Shop hier online

 

1944 mascara

V.l.n.r: Volume Intense, Noir Absolu, Le Panorama

Le Mascara Volume Intense

Deze Intens Volumizing Mascara biedt, zoals de naam al zegt, intens volume en tevens een opmerkelijke lengte. De creamy formule is voorzien van castorolie, vitamine C en E en heeft een basis van carnaubawas. Je wimpers worden dus ook nog eens verzorgd!

intense volume mascara

Deze mascara doet precies wat het belooft. Mijn wimpers zijn langer en voller. Ik vind het een mooie look, vooral ook op de onderwimpers. Het rechte borsteltje werkt in principe prima, maar hij komt wat minder makkelijk bij de binnenste en buitenste hoeken. Ik denk dat de kegelvormige mascara daar beter in is.

Shop hier online

 

Le Noir Absolu Mascara

De Absolute Black Mascara heeft een zandlopervormige borstel en is verrijkt met een speciaal peptide dat de wimpers langer en voller maakt voor extra volume. Eén laag geeft een goed gedefinieerd volume, twee lagen zorgt voor volume én krul en met drie laagjes bereik je extreem volume.

mascara noir absolu

Deze mascara is écht intens zwart, daar hou ik van. In het begin klontert hij wel een beetje, maar na wat extra laagjes heb je hier geen last meer van. Hij lift mijn wimpers prachtig en separeert ze ook mooi. Vooral de uiteindes vind ik mooi gelift. Verder oogt deze mascara wat natuurlijker dan de vorige, in mijn ogen ook een pluspunt.

Shop hier online

 

Le Panorama Mascara

De laatste mascara die ik van dit merk ga testen is de Panorama Lengthening Mascara. Deze kegelvormige mascara zorgt voor gelijkmatig gecoate wimpers tot in de binnenhoek van de ogen. In combinatie met de exclusieve, met peptiden verrijkte formule, biedt deze mascara een soepele en vlekvrije applicatie. Hij geeft lengte zonder de wimpers te verzwaren.

1944 panorama mascara

Ook deze mascara oogt weer heel natuurlijk. Hij is verder totaal niet klonterig en brengt mooi geleidelijk aan. Met dit borsteltje kun je inderdaad fijn in de hoekjes en uiteindes komen. Ik denk dat ik deze vorm zelfs nog fijner vind dan het zandlopervormige borsteltje. Wel is deze mascara het minst volumineus van de drie. Toch denk ik dat ik deze het mooist vind. Hij lift mijn wimpers, oogt natuurlijk en zakt niet in. Top die mascara’s van 1944! Ik snap Monique’s enthousiasme nu volkomen.

Shop hier online

 

Maybelline Sky High Mascara

De Sky High Mascara van Maybelline is een grote hype op TikTok. Ook ik zag hem op het platform voorbijkomen en was zeer onder de indruk van de resultaten van anderen. Deze mascara zou de wimpers intens lang moeten maken. Zelfs de meest kleine wimperharen krijgen lengte en volume!

maybelline sky high

Deze mascara heeft een extreem flexibel, puntig borsteltje en is oftalmologisch getest. Daarmee is hij geschikt voor gevoelige ogen en lensdragers. De formule is verder verrijkt met bamboe-extract voor eindeloos lange wimpers zonder ze te verzwaren. Ik heb hoge verwachtingen van deze mascara.

sky high mascara

Dat mijn wimpers intens lang zijn geworden door deze mascara is een feit. Wel kan hij aan het begin erg klonterig zijn waardoor de wimpers wat aan elkaar plakken. Ik raad dan ook aan om het overschot mascara van het borsteltje af te schrapen. Maar wow, wat een lengte zeg! De mascara heeft een nattere formule waardoor je er langer mee kunt werken en je ook makkelijk meerdere laagjes aan kunt brengen. Pas daar wel mee op, want je wil geen spinnenpoten creëren.

sky high mascara

Verder is de mascara intens zwart en laat hij ook echt de kleinste (onder)wimpertjes shinen. Helaas is er ook een groot nadeel aan deze mascara, het verwijderen ervan is een ramp. De mascara blijft in je wimpers plakken en gaat er met geen mogelijkheid soepel af. Prima voor overdag, want dan blijft hij mooi zitten… maar ’s avonds wil ik gewoon snel klaar zijn. Ik had hoge verwachtingen van dit product, maar ze zijn helaas niet 100% waargemaakt.

Shop hier online

 

Benefit They’re Real Magnet Mascara

De nieuwste They’re Real Magnet Mascara van Benefit is een 36-uur langhoudende verlengende mascara met een magnetische kracht. Deze magnetische kracht zorgt ervoor dat de wimpers gelift worden en zo 40% langer lijken. Wauw, klinkt veelbelovend.

benefit magnet mascara

De innovatieve applicator heeft een magnetische kern die de wimperharen met de Magnetisch Mineraal verrijkte formule optrekt tot de puntjes van je wimpers. De zigzag borstelharen separeren, liften en definiëren je wimpers vervolgens.

benefit mascara

Bij de eerste applicatie was ik heel bang dat de formule wat klonterig werd, maar dit viel reuze mee. Als ik een paar keer met het borsteltje over mijn wimpers ging werd het geheel erg mooi. Mijn wimpers zijn goed gesepareerd en mooi gelift.

theyre real magnet mascara

Ik denk dat dit een van mijn favorieten is zover. Het borsteltje voelt verder ook niet zwaar aan en mijn wimpers zakken gedurende de dag niet in. Het borsteltje is wel behoorlijk recht, dus hij komt niet heel nauwkeurig of gemakkelijk in de binnenste hoekjes. Verder helemaal top!

Shop hier online

 

Jeffree Star Cosmetics F*ck Proof Mascara

Niet alleen waterproof, maar ook f*ck proof; dat is de nieuwste F*ck Proof Mascara van Jeffree Star Cosmetics. De naam is misschien een tikkeltje ordinair, maar ik hou van de extreem overdreven verpakking. Kijk dan, er zit zelfs een mini zweepje aan de zwartlederen mascara! Helemaal in thema.

sex proof mascara

Deze mascara heeft een uniek borsteltje met allerlei aparte bolletjes. De applicator zorgt ervoor dat iedere wimper onmiddellijk lengte, krul en volume krijgt. De waterafstotende en veegvrije formule is ook weather, sweat, gag en cry proof. Wauw.. zullen we dat eens gaan testen? 😉

jeffree star mascara

Ik moet eerlijk zeggen dat de mascara en de verpakking ervan voor mij al veel doen. Het moet natuurlijk je ding zijn, maar ik vind het echt tof dat er een hele beleving rondom een relatief simpel en alledaags make-up product gemaakt is.

f*ck proof mascara

Naast de vormgeving is het ook een prima mascara. Hij is intens zwart en geeft veel volume. In vergelijking met de andere mascara’s geeft hij niet intens veel lengte aan mijn wimpers. Maar in zijn geheel oogt hij wel natuurlijk. Net als de Maybelline Sky High Mascara is deze helaas wel weer moeilijk te verwijderen. Hiermee bevestig ik wel direct dat hij daadwerkelijk weather, sweat, gag, cry en f*ck proof is. 😉 Gedurende de dag zit hij vast als een huis.

Shop hier online

 

En de winnaar is…

Kijkend naar de looks en de gehele experience is de Jeffree Star Cosmetics mascara echt een winnaar voor mij, maar goed daarvoor kopen we natuurlijk niet een mascara. Al is hij met zijn zwart-rode details wel een echte eye catcher in mijn collectie.

Kijken we echt naar de mascara zelf, dan kom ik uit op een gedeelde eerste plaats. Ik ben dol op de 1944 Panorama Mascara maar ook op de Benefit They’re Real Magnet Mascara. Beide zijn echt toppers die ik zeker kan aanraden. Lengte, volume en ook nog eens langhoudend!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook