Na vier dagen begint er toch echt iets los te laten...

05:19 - 03:11
luistertijd 05:19 - leestijd 03:11
anneloes bruggers

Schoonheidsspecialiste Anneloes Bruggers van Een Salon in Groningen testte de afgelopen weken drie verschillende nagellakken, en vergeleek ze op punten als aanbrenggemak een houdbaarheid.

‘In deze test maak ik gebruik van de nagellaken van Nails Inc, Essence en PJR Care. Deze laatste zegt 100% vegan, 10 FREE en halal te zijn. Een natuurlijk nagellak dus, dat is super! Ik had nog nooit van dit merk gehoord, dus ik ben benieuwd. Here we go.

De base coat

Laten we bij het begin beginnen, namelijk de base coat.

base coat

Nails Inc (€ 16,90): Het kwastje van de base coat van Nails Inc is het breedste en het kortste, daardoor heb je een goede controle en kan je de nagel makkelijk in één stroke lakken. De base coat is snel droog.

Shop hier online

Essence (€ 2,56): Het kwastje van de Essence base coat is iets langer dan die van Nails Inc, maar werkt ook prima. De controle is prima en met 1 á 2 strokes heb je de nagel volledig gelakt. Ook deze base coat droogt snel.

Shop hier online

PJR Care (€ 9,95): Het kwastje vind ik best lang en dun, waardoor je minder controle hebt en zeker drie strokes nodig hebt om de nagel te lakken. De zijkanten zijn door het lange kwastje ook wat lastiger te lakken. Ook deze base coat droogt snel.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

De kleur

Na de base coat volgt de kleur. Ik gebruik vandaag roze, oranje en rode tinten.

Nails Inc (€ 10,95): Het kwastje is iets langer dan die van Essence en ook iets breeder. Doordat hij iets breder is, is één stroke genoeg om je nagel mee te lakken. Wel heb ik bij deze lak absoluut een tweede laag nodig om hem daadwerkelijk mooi te laten dekken. Hij droogt vrij snel.

nails inc nagellak
Shop hier online

Essence (€ 1,80): Essence heeft een kort en redelijk breed kwastje, wat heel fijn, gecontroleerd en snel werkt. Anderhalve stroke en je nagel is volledig gelakt. De kleur dekt met één laag al fantastisch. Ook droogt de kleur vrij snel.

essence nagellak
Shop hier online

PJR Care (€ 14,95): Het kwastje van de PJR Care kleur is het langste en het dunste, waardoor je minder goed controle hebt en wel drie strokes nodig hebt om de nagel te lakken. De kleur dekt op zich wel, hoewel ik denk dat het toch net even iets mooier  en egaler wordt met een tweede laag. Ook deze droogt vrij snel.

pjr care

SHOP DE NAGELLAK HIER ONLINE

De top coat

We sealen de kleur met een top coat. Een top coat zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten en geeft de nagels daarnaast een mooie glans.

topcoats

Nails Inc (€ 17,24): Het kwastje is het breedst van allemaal en werkt heel fijn en snel.

Shop hier online

Essence (€ 1,79): Het kwastje is hetzelfde als die van de top coat. En de top coat brengt ook net zo makkelijk aan als de base coat.

Shop hier online

PJR Care ( € 9,95): Alle kwastjes zijn hetzelfde, dus ook bij de top coat is de controle minder dan bij de andere twee. De top coat breng je daardoor in drie strokes aan. Hij droogt wel snel.

Ze drogen alle drie nagenoeg even snel. De glans is naar mijn idee bij alle drie hetzelfde. En dan is het nu afwachten hoe het er morgen uitziet…

Dag 1 na het lakken

De PJR Care (middelste nagel) is al voor de helft van mijn nagel verdwenen, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Bij Essence (wijsvinger) is er de seal er af, waardoor er een heel dun randje van de nagel te zien is en bij de Nails Inc (ringvinger) is er een hoekje af gegaan.

nagellak

Dag 4 na het lakken

Zoals je kunt zien is de PJR Care lak nog meer afgebladderd. De Nails Inc begint ook behoorlijk los te laten en de Essence is er wel een beetje af, maar laat niet in zijn geheel los, zoals de Nails Inc wel doet.

nagels lakken

Mijn conclusie

Alle lakken zijn nagenoeg even snel droog. Ik vind Nails Inc het fijnste werken, maar Essence dekt het beste en blijft ook beter zitten. Daarnaast is Essence ook de goedkoopste optie. Daarom vind ik de Essence nagellak het beste uit de test komen. Veel lak plezier!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook