Corine’s haar blijft de hele dag perfect in model!

09:24 - 05:38
luistertijd 09:24 - leestijd 05:38

Eerder testte ik al haarverzorging voor beschadigd en geblondeerd haar van Oolaboo (lees mijn review hier nogmaals). Sindsdien ben ik totally in love met dit eco-chique, planet-friendly merk met een ruim assortiment aan haar- én huidverzorging.

De haarverzorgingsproducten van Oolaboo kunnen dan ook leunen op de jarenlange ervaring van het merk in ‘skin care technology’. Iedere formule garandeert soepel, glanzend, sterk en veerkrachtig haar en verzorgt bovendien je hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is het begin van gezond haar.

Shop Oolaboo hier online

 

haar

Gezond haar betekent niet meteen volumineus haar

Niet in mijn geval, tenminste. Ik kan jaloers zijn op vrouwen die na een duik in het zwembad hun haar aan de lucht laten drogen en dan een coupe hebben alsof ze net bij de kapper zijn geweest. Mijn haar ligt na het zwemmen of wassen volledig plat op mijn hoofd.

Goede stylingtools en stylingproducten zijn dan ook mijn beste vriend. Van volumemousses tot textuursprays, van pasta’s en pommades tot haarlak en haarsprays.

Mijn beautyhart maakt dan ook een sprongetje, wanneer de postbode een pakketje met stylingproducten van Oolaboo bezorgt. In deze review lees je mijn ervaringen met de producten voor volume, textuur en finish.

oolaboo haircare

First step: Volume

Of ik mijn haar nu aan de lucht laat drogen, of aan de slag ga met stylingtools… een goede foam of mousse is voor mij onmisbaar. Ik test er twee van Oolaboo; je kunt ze los van elkaar of samen gebruiken.

Oolaboo Glam Former Plumping Foam

Deze plumping foam maakt – de naam zegt het eigenlijk al – het haar voller en dikker. De lichtgewicht foam geeft stevigheid, zonder dat je haar hard of plakkerig aanvoelt.

oolaboo plumping foam

Ben jij net als ik regelmatig in de weer met stylingtools om je haar volume te geven? Dan kan je de hittebestendige werkstoffen in dit product zeker waarderen. Deze beschermen je haar tijdens het stylen en gaan haarbeschadiging tegen.

Je brengt Glam Former Plumping Foam aan op vochtig haar. Daarna breng je je haar in model met een föhn of diffuser. Zelfs krulspelden zijn een optie voor extra volume, maar daar is mijn haar te kort voor. Je kunt je haar ook aan de lucht laten drogen (air dry, zoals ze dat zo mooi noemen…) voor een meer beachy effect.

Shop de plumping foam hier online

 

Voor extra volume combineer je Glam Former Plumping Foam met Hair Blast, eveneens uit de Glam Former reeks.

oolaboo hair blast

Oolaboo Glam Former Hair Blast

Hair Blast is een volumemousse, speciaal ontwikkeld voor het ‘liften’ van de haaraanzet. Hoewel je dit product kunt inzetten bij alle haarsoorten, wordt het door Oolaboo speciaal aanbevolen voor fijn, dun en futloos kort tot middellang haar, zoals het mijne.

De speciale applicator maakt gebruik van Hair Blast extra eenvoudig en geeft je haar stevigheid daar waar het nodig is: namelijk bij de hoofdhuid. Je kunt je haar nog zo volumineus maken… als het bij de hoofdhuid slap en plat op je hoofd ligt, dan stort je coupe alsnog in.

oolaboo plumping foam

Je brengt de mousse direct op de aanzet van vochtig haar aan. Daarna lekker met je vingertippen over je hoofdhuid masseren. Daarmee stimuleer je trouwens meteen de doorbloeding van je hoofdhuid, voor extra gezond haar.

Voor extra volume kan je Hair Blast ook door de lengtes van je haar kneden. Föhn je haar met een grote, ronde borstel. Of scrunch het haar tijdens het föhnen bij de aanzet voor een volumineuze en nonchalante look.

Shop de Hair Blast hier online

 

Huh wat…. Scrunch?!

Ik moest het even Googlen en vond de definitie op de website van CG Hair. Grappig genoeg is scrunchen een handeling die bijna iedereen kent en toepast, maar misschien niet wist dat het zo heet.

“Bij scrunchen ga je met je hoofd ondersteboven hangen. Je maakt een kommetje van je hand en houdt dit kommetje onder je haarpunten. Vervolgens ga je met je hand naar boven en vang je je haar op, van de haarpunten tot zo ver mogelijk naar de hoofdhuid toe. Vervolgens knijp je in je haar.”

stretchy fiber pasta

Next step: Textuur

Na het stylen en drogen van mijn haar gebruik ik graag een textuurproduct voor een extra en langdurige hold. In een heel ver verleden (lees: middelbare schooltijd) greep ik dan naar de gels. Later werden dit waxes en inmiddels staat er een hele verzameling aan producten met hippe namen als ‘stretchy fibre paste’ en ‘workable stuff’ in mijn badkamerkastje.

oolaboo fiber pasta

Bouncy Bamboo Stretchy Fibre Paste

Stretchy Fibre Paste is een flexibele oranjekleurige stylingpasta op basis van ragfijne elastische draden. Hoewel de gedachte misschien wat minder prettig is, zou je het kunnen vergelijken met de draden van een spinnenweb. Super elastisch en super sterk. Oolaboo adviseert deze pasta voor korter en middellang haar. Met langer haar heb je er simpelweg minder profijt van, omdat je dan andersoortige coupes maakt.

oolaboo fiber pasta

Ik maak een klein beetje pasta soepel in mijn handen en kneed de pasta vervolgens door mijn droge haar voor het separeren en accentueren van lokken. Je hebt écht maar een klein beetje nodig en je moet wel je best doen om de pasta soepel te maken, want deze heeft in het potje een dikke en stugge textuur. Ga je voor een gewaagdere look met meer textuureffect, wees dan iets royaler met de portie pasta die je uit het potje pakt.

Shop Fibre Paste hier online

 

Blushy Truffle Workable Stuff

Jaren geleden heb ik ooit eens een sample van Oolaboo’s Blushy Truffle Hair Perfume gekregen bij de kapper. Ik was meteen verliefd op de heerlijk exotische geur van dit product. Een geur die ik bij Workable Stuff direct herken uit duizenden. Zo heerlijk!

oolaboo blushy truffle

Blushy Truffle Workable Stuff is – net als Stretchy Fibre Paste – een witte textuurpasta, geschikt voor het stylen van korte tot middellange haarstijlen. De pasta is geformuleerd op basis van Italiaanse witte truffelolie, zuivere bijenwas en bittere sinaasappel. Vandaar die heerlijke geur! Vitamine C uit bittere sinaasappel werkt trouwens ook als antioxidant en beschermt het haar tegen externe invloeden.

oolaboo blushy truffle

Workable Stuff is de eerste minuut kneedbaar en wordt daarna langzaamaan steviger. Deze stevigheid zorgt ervoor dat mijn haar de hele dag goed blijft zitten, zonder het vet of plakkerig te maken. Je ziet het product niet ‘zitten’ in je haar.

Last step (but not least…): Finish

Ook haarsprays en haarlakken behoren tot mijn vaste haarstash. Vroeger kocht ik ze bij de drogist. Echter… wanneer je eenmaal een haarspray of haarlak van een kappersmerk hebt gebruikt, dan wil je nooit meer terug naar drogisterijproducten. Geen plakkerige coupe haarlak meer, of van die ontsierende witte restjes na het uitborstelen…

Ook Oolaboo heeft hele fijne producten om je haarlook mee af te maken en de hele dag in model te houden.

Shop hier online

 

Glam Former Runway Hair Sprayoolaboo runway hairspray

Ga je voor fixatie en heb je niet de behoefte om gedurende de dag te re-stylen of re-shapen, kies dan voor de Glam Former Runway Hair Spray. Een ultrastevige, fixerende en lichtgewicht haarlak die een mooie glans geeft en bovendien eenvoudig uit te borstelen is.

Ik moet eerlijk bekennen dat Glam Former Runway Hair Spray niet alleen mijn favoriet van deze review, maar hoogstwaarschijnlijk ook mijn favoriet van alle lakken die ik tot op heden heb gebruikt. Het is een superlichte nevel, die je bijna niet kunt bespeuren bij het aanbrengen. Alsof er lucht uit de flacon komt. Ook uitborstelen is een fluitje van een cent. Alsof je geen haarlak gebruikt. En toch… mijn haar blijft de hele dag perfect in model. Soms na een nachtje slapen ook nog. Als dat niet de ultieme test is.

haar corine

Kortom: aanrader! Net als de andere producten uit deze review.

Shop Oolaboo hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook