Corine's haar is veerkrachtiger geworden en makkelijker te stylen

09:46 - 05:51
luistertijd 09:46 - leestijd 05:51

Jarenlang ben ik al onwijs blij met mijn geblondeerde coupe. En om eerlijk te zijn… ik zou nooit meer terug willen naar mijn eigen natuurlijke peper-en-zout-kleur. Aan blonderen kleeft helaas één groot nadeel. Het is zo slecht voor je haar.

Een ander punt van aandacht is dat je vrijwel altijd zilvershampoo nodig hebt om je blonde coupe lekker frisblond te houden. En dan ontstaat keuzestress bij het kiezen voor haarverzorging. Want kies je voor een zilvershampoo (die meestal vooral kleur geeft en minder verzorging) of voor een verzorgend product (dat niet afrekent met de geeltinten in je haar)?

Gelukkig kan je ook mixen en matchen. Ik test het in deze review voor je uit met een combinatie van drie producten van Oolaboo: een zilvershampoo, een herstellende conditioner en een leave-in kuur die belooft maar liefst ’24 benefits’ te hebben.

oolaboo logo

Oolaboo: haarverzorging door ervaring in huidverzorging

Naast haarverzorging heeft Oolaboo ook een uitermate ruim assortiment aan effectieve huidverzorging. De haarverzorgingsproducten van Oolaboo kunnen dan ook leunen op de ervaring van het merk in ‘skin care technology’. Iedere formule garandeert soepel, glanzend, sterk en veerkrachtig haar en verzorgt bovendien je hoofdhuid. Iets dat veel andere merken nogal eens over het hoofd zien. Letterlijk en figuurlijk in dit geval.

Shop Oolaboo hier online

 

“Wat niet veilig genoeg is voor je mond, gebruiken we ook niet voor je huid en haar”

Na een jarenlange ervaring in het kappersvak en de cosmetica-industrie startten de Nederlandse broers Richard en Jeroen Wilmink in 2011 hun eigen cosmeticamerk. Richard en Jeroen hebben een holistische kijk op schoonheid. Schoonheid wordt bepaald door wat je eet, welke producten je gebruikt en hoe je in je vel zit.  Daarnaast hebben ze een fascinatie voor Japanse en Chinese behandelwijzen en de heilige overtuiging dat verzorgingsproducten vrij van schadelijke stoffen kunnen en moeten zijn.

Richard en Jeroen: “Belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze producten is dat alles wat we in en op ons lichaam gebruiken, veilig en zoveel mogelijk natuurlijk moet zijn. Want wat niet veilig genoeg is voor je mond, gebruiken wij ook niet voor jouw huid en haar. Onze producten zijn dan ook allemaal vrij van schadelijke stoffen.”

Planet friendly verpakkingen en made with love

De producten bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor jou, zijn 100% vegan en 100% made with love. Ook de verpakkingen van Oolaboo zijn planet friendly. Ik schreef daar al eerder over.

made with love

Naast ecologisch verantwoord, zijn de verpakkingen ook esthetisch verantwoord. Strak, chique… een aanwinst voor je badkamer. Het is misschien prietpraat, maar zelf vind ik het erg gaaf dat je bij Oolaboo producten uit verschillende productlijnen kunt combineren zonder dat het meteen een allegaartje en bonte verzameling van verpakkingen en kleuren wordt in je badkamer.

Shop Oolaboo hier online

 

Blushy Truffle Brilliant Platinum Hair Bath

Deze voedende en sulfaat-vrije shampoo bevat violetblauwe kleurpigmenten voor het verzorgen van lichtblond en grijswit haar. De zilvershampoo neutraliseert ongewenste geel- en goudtinten en verheldert highlights. Blushy Truffle Brilliant Platinum Hair Bath is verrijkt met Italiaanse witte truffel, Quinoa Protein Complex, guargom en mica. Natuurlijke uv-filters voorkomen kleurverlies door zonlicht.

oolaboo blushy truffle

Quinoa niet alleen voedzaam voor je lichaam, maar ook voor je haar

Het Quinoa Protein Complex vind je in alle shampoos en conditioners van Oolaboo. Quinoa bevat namelijk veel hoogwaardige aminozuren die tot diep in de haarvezel doordringen.

blushy truffle hair bath

Met glittertjes voor een luxe beleving

Blushy Truffle Brilliant Platinum bevat hele kleine glittertjes. Subtiel. Dat heb ik nog niet eerder gezien bij een zilvershampoo. Het geeft een luxe beleving aan het product. Het past bij de uitstraling van het merk.

Shop Blushy Truffle Platinum hier online

 

Ik verdeel een kleine hoeveelheid over vochtig haar en hoofdhuid, en masseer daarna goed in. Op die manier weet je zeker dat de kleurpigmenten alle haren bereiken, voor een egaal resultaat. En hoe langer je masseert, hoe meer kleureffect. Oolaboo adviseert één tot drie minuten. Houd er wel rekening mee dat beschadigd haar vaak poreus is en daardoor de kleur sneller ‘pakt’. Voor een extra intensief kleureffect spoel je shampoo uit en doe je daarna een tweede ronde.

oolaboo zilvershampoo

Wat ik prettig vind aan deze zilvershampoo is dat hij niet snel doorslaat naar paars of blauw in je haar. Het resultaat blijft mooi blond.

Je kunt na deze zilvershampoo kiezen voor de Blushy Truffle Platinum Conditioner voor een maximaal resultaat voor je blonde lokken. Omdat mijn haar wel wat extra verzorging kan gebruiken, stap ik over naar een product uit de Bouncy Bamboo lijn. Dit geeft kracht en elasticiteit aan chemisch behandeld en beschadigd haar, zoals het mijne.

Shop Blushy Truffle Platinum hier online

 

Bouncy Bamboo Reconstructor

Deze intensieve herstellende conditioner bevat actieve werkstoffen zoals bamboe, Quinoa Protein Complex, keratine, ceramiden, collageen en macadamia olie. Bouncy Bamboo Reconstructor brengt met deze werkstoffen het proteïneniveau van je haar weer in balans.

oolaboo bouncy bamboo

De Reconstructor heeft een romige en stevige textuur. Het is eerder een cream dan een conditioner. Ik verdeel het product over handdoekdroog haar en kam de Reconstructor met een grove kam meestal even goed door mijn haar. Vijf minuten laten inwerken en daarna grondig uitspoelen.

Tip van Corine: Doe als je kapper en dek je haar tijdens het inwerken af met een warme, vochtige handdoek. Mocht je naar de sauna gaan, dan kan je de Reconstructor ook in de sauna laten inwerken. Voor een extra intensief resultaat.

oolaboo reconstructor

Oolaboo belooft in vijf behandelingen haar dat tot 26% keer sterker is in vergelijking met gewone verzorging. Hoewel het natuurlijk onmogelijk is om met het blote oog dergelijke percentages te constateren, merk ik wel dat mijn haar opknapt door dit product. Het voelt elastischer aan en breekt minder snel af, vooral bij de punten.

Shop Bouncy Bamboo Reconstructor hier online

 

Moisty Seaweed 24 Benefits Instant Cure

Deze leave-in kuur belooft maar liefst 24 voordelen te hebben. Ik zet ze voor de volledigheid allemaal voor je op een rij: hydrateert intensief, verzacht onmiddellijk, repareert schade aan de schubbenlaag, verbetert de doorkambaarheid, egaliseert multi-porositeit, ondersteunt volume, definieert krullen, herstelt beschadigd haar, versterkt het haar, doet levenloos haar herleven, sluit de schubbenlaag, temt onrustig haar, beheerst kroeshaar, herstelt gespleten haarpunten, verbetert de elasticiteit, stopt haarbreuk, voorkomt kleurvervaging, voorkomt schade door het milieu, bevat een hitteschild, ontwart het haar eenvoudig, maakt het haar zacht en zijdeachtig, voegt glans toe, voorkomt statisch haar en maakt het haar handelbaar.

Shop Moisty Seaweed Instant Cure hier online

 

oolaboo moisture seaweed

Ik verdeel het product met een grove kam door mijn haar. Ga secuur en systematisch te werk, zodat je zeker weet dat al je haren verzegeld zijn met het product.

De eerste keer dat ik dit product gebruik, denk ik “kom maar op met die 24 benefits” en gebruik een royale hoeveelheid. Iets teveel, want mijn haar voelt daarna zwaar aan. Je kunt dus gerust heel zuinig zijn op deze leave-in kuur. Eén tot twee pompjes zijn voldoende. Uitspoelen is niet nodig.

oolaboo 24 benefits

Shop Moisty Seaweed Instant Cure hier online

 

Eindoordeel: sterk en elastisch haar

Wat een fijne producten! Mijn haar is in korte tijd – een week of twee – aanzienlijk opgeknapt. Dat merk ik vooral aan minder haarbreuk, wat ik zie aan de haren in mijn borstel. Mijn haar is sterker en elastischer geworden. Het laat zich bovendien makkelijker stylen en blijft beter in model zitten. Je zou kunnen stellen dat het back in shape is. En dat met een mooie frisblonde kleur. Wat wil je nog meer?!

oolaboo haar

Tot slot… Eén verkocht Oolaboo product staat gelijk aan één liter drinkwater

Wist je dat de aarde voor 70% uit water bestaat? En dat slechts 1% hiervan geschikt is als drinkwater? Schoon drinkwater is dus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom heeft Oolaboo het Aquam Servo Project opgericht. Hiermee steunt Oolaboo het werk van Stichting Waterpas in ontwikkelingslanden. Stichting Waterpas maakt zich sterk voor schoon drinkwater voor iedereen ter wereld.

oolaboo drinkwater

Eén verkocht Oolaboo product staat gelijk aan één liter drinkwater. Shop dus snel online.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook