Een ode aan het 100-jarige succes van N°5

06:12 - 03:43
luistertijd 06:12 - leestijd 03:43

Hoewel het nog geen december is, druppelen de eerste kerstcollecties de winkels al binnen. Zo ook die van Chanel. Naast de nieuwe feestelijke make-up producten lanceert het luxe merk ook een nieuwe geur. In dit artikel vertellen we je er alles over!

chanel holidays 2021

Holiday 2021 Make Up Collection

Voor de Holiday 2021 collectie liet de Chanel Makeup Creation Studio zich inspireren door parfum N°5 en haar 100 jaar beroemdheid. De gouden tinten van de geur zijn omgetoverd tot make-up voor de ogen en het gezicht, terwijl lippen en nagels gedrapeerd zijn in rood, de kleur van het leven. Deze nieuwe exclusieve producten zijn tijdelijk beschikbaar, wees er dus snel bij!

chanel holiday 2021

Een gouden ooglook

De kern van deze nieuwe collectie is een herinterpretatie van het Les 4 Ombres oogschaduwpalette met de N°5-esthetiek, uitgedrukt als een satijnachtige ambertint of als een parelachtig ivoorwit dat herinnert aan N°5 L’EAU. Elk van de vier oogschaduws kan op zichzelf gebruikt worden of bijdragen aan een geblende look. De N°5 motieven op elke tint maken deze creatie tot een echt collectors item.

chanel make up

Voor het eerst vind je in deze collectie twee exclusieve tinten van Ombre Première Laque Glitter, de langhoudende vloeibare oogschaduw van Chanel, met een glitterachtige finish. Or Ambré is een prachtige bronzy/gouden kleur en Or Noir is een intens zwarte tint met gouden shimmers.

Shop Chanel Ombre Laque hier online

 

Gestifte lippen voor de finishing touch

Een make-up look is niet compleet zonder lipstick. Rouge Allure N°5 is verkrijgbaar in vijf tinten, waaronder twee nieuwe releases: Emblématique en Légendaire. De lippenstift zit in een exclusieve verpakking bedrukt met een gouden nummer 5 en de kleuren hebben allemaal een rode of roze ondertoon.

chanel lipstick

Andere uitgelichte kleuren in deze collectie zijn: Indépendante, Pirate en Rouge Brúlante.

Shop Rouge Allure No 5 hier online

 

Een glanzende teint

Lichtreflecterende pigmenten in de Fluide Enlumineur versterken de teint. Zijn lichtgewicht textuur smelt op de huid en zorgt voor langdurig comfort. Geef de huid een subtiele glanzende gloed met de nieuwe ‘Or Ivoire’ tint van de Highlighting Fluid.

chanel teint

Als onderdeel van deze nieuwe collectie is Baume Essentiel verkrijgbaar in een nieuwe ‘Or Beige’ tint. Je kunt deze stick dekken op de hoge punten van het gezicht. Afhankelijk van hoe het wordt gedragen, kun je zowel verfijnde als natuurlijke make-up looks met dit product creëren. Het handige, smalle ontwerp is ideaal voor touch-ups gedurende de dag.

Shop Chanel Baume Essentiel hier online

 

Rode nagels met een glanschanel nagellak

Le Vernis van Chanel in de kleur ‘Rouge Intemporel’ is een exclusieve dieprode tint die deze Holiday 2021 make-up special helemaal afmaakt. Geef je nagels een prachtig rode kleur en seal hem met Le Gel Coat voor een mooie glanzende, langhoudende finish.

Shop deze collectie hier online

 

Holiday 2021 Fragrance Collection

Een complexe geurmix, een gestroomlijnde fles, een nummer als naam. Toen Gabrielle Chanel in 1921 N°5 uitvond, creëerde ze een geur als geen ander. Met N°5 zorgde zij voor een revolutie in de wereld van de parfumerie.

Een olfactorisch meesterwerk dat de weg vrijmaakte voor de moderne parfumerie, N°5 is de manifestatie van een doorslaand succes, evenals een fantastisch verhaal van zelfontplooiing. Om het 100-jarig bestaan van deze geur in 2021 te vieren, heeft het huis van Chanel een verzameling van exclusieve, limited-edition parfums gecreëerd.

chanel n05

Limited editions

N°5 wekt al meer dan 100 jaar verwondering en leeft als een herinnering aan de absolute vrijheid van Gabrielle Chanel. De fles, doos en het etiket zijn vrij van overbodige versieringen, omdat het de geur zelf al een iconisch statement an sich is.

Gerecycled glas

100 jaar later heeft Chanel een nieuwe en unieke versie van N°5 Eau de Parfum gecreëerd. Voor de eerste keer ooit bevat de fles gerecycled glas, terwijl het zijn pure, sprankelende, transparante look blijft behouden.

chanel parfum

Het is het product van een langdurige samenwerking met POCHET du COURVAL, een bedrijf voor levend erfgoed. Dit hoogwaardige glas werd verkregen met behulp van een innovatieve recyclingtechnologie. Ook de box is vernieuwd. Gemaakt met biologisch afbreekbare papierpulp. Ten slotte is het geluksgetal van mademoiselle Chanel, 5, in goud gegraveerd op het label van deze exclusieve herinterpretatie.

chanel parfum

Hetzelfde concept is van toepassing op N°5 L’eau, een van de vijf interpretaties van de geur, gecreëerd door In-House Parfumeur Creator Olivier Polge, wiens label is versierd met een zilveren nummer 5.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook