Crispy jasmijn en schaterlachende tuberoos….

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

Chanel Gabrielle is een ode aan de Gabrielle uit de roaring twenties anno 2017

Heel even ontwaar ik direct na het opspuiten een note uit lang vervlogen tijden, die me doet opschrikken. Een oude dames geur. Nee, dat kan niet. Ook al is Gabrielle Chanel een dame uit lang vervlogen tijden en kan ik me zo voorstellen dat de mode ontwerpster ondanks haar grote interventie in het vrouwbeeld – ze introduceerde zo’n beetje de casual broek voor de vrouw! – wel heel klassiek rook: Chanel 5 was niet voor niets haar beloved fragrance. Nog altijd ’s werelds meest verkochte geur maar zeker niet het meest geliefde parfum bij vrouwen. Toch knap.

Shop hier online met korting

 

No 19 & Coco Mademoiselle

Favoriet in mijn late tienerjaren was No 19. Het was zo ontzettend mijn signatuur dat mensen op afstand al roken of ik ‘in da house’ was, zonder mij gezien te hebben. Ik baadde er bijna in en liet bedwelmende sillages achter. Ha! Begin tweeduizend ging ik plat voor Coco Mademoiselle. Daarna werd het stil voor mij. Nee, ik lieg….Chanel 1932: een exclusief parfum uit 2013 met bloemen, hout en musk in Les Exclusifs serie: een mooi rond, romig-fris palet.

Gabrielle has arrived. Geen Gabrielle uit de roaring twenties met wierrook- en balsamachtige noten. Wel een embedding met heel klassieke bloemen zoals de witte Tuberoos, oranjebloesem, jasmijn en exotische, zoete ylang ylang. Maakt dat de geur ook zwaar, bezwangerd en vol?

Speels, vrolijk, bloemig, etherisch

In tegendeel. Gabrielle ervaar ik als een echte Millenial geur. Wel chic, door de composities met deze klassieke bloemen, maar tegelijkertijd zo speels en vrolijk. Etherisch bijna. Het is een lach in de zomer, die op een klein briesje van wind wordt meegenomen. Even je neus kietelt, en weer vrolijk verder fladdert.

Shop hier online met korting

 

Gabrielle moet  de ware ontwerpster uit de roaring twenties een eigentijds gezicht geven. Karakteriseren hoe ze nu zou zijn met haar rebellie, haar allure, haar wil. Ik vind dat heel mooi bedacht. En ik lees over begrippen als moedig, dapper, stoutmoedig en gedreven.

Zonnige vibratie

Toch heb ik daar andere geurassociaties bij. Voller, meer geaard, maar wel met vrolijkheid. Alleen past dat niet bij de tijdgeest, en zeker niet bij de vlinderachtigheid van de Millenial generatie. Daarom vind ik de associatie ‘zonnige vibratie’ mooi gekozen in het begeleidende boekje.

De beste shopdeal!

 

Crispy jasmijn en schaterlachende tuberoos

Gabrielle is zonnig, all the way, het lijkt etherisch, maar als je echt heel krachtig inhaleert op je huid dan ruik je verrassend genoeg een volheid van bloemnoten die bijna scherp is. Een bijna crispy jasmijn die gekoppeld is aan een schaterlachende tuberoos. Wel regelmatig bij sprayen als je de geurbeleving vast wilt houden.

De gekke meiden van Gabrielle

Het is een bijzonder stelletje meiden – deze bloemen in Gabrielle. Bijna digitaal opgefrist. Gabrielle kan moeiteloos zonder haar verleden bestaan, en wie dat verleden wel koppelt, raakt vertwijfelt. Niet doen dus. Carpe Diem.

Shop hier online met korting

 

Meer over Chanel:

 

Lees ook