Een geur die je naar binnen trekt, als je langs loopt. Bijzonder...

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

De eerste keer dat ik Le Lion van Chanel rook was ik overweldigd. Telkens als ik mijn handen bewoog, raakte ik in een soort extase. Wat een heerlijke geur!

chanel le lion

Luxe sample

Ik heb er wel lang op moeten wachten. Le Lion werd in 2019 aangekondigd en eerst in het Midden Oosten uitgebracht. In het najaar van 2020 was het in het Nederland verkrijgbaar. Toen had ik al veel enthousiaste reviews gelezen, maar door de hele pandemie kwam ik minder in de stad en zodoende rook ik Le Lion begin december voor het eerst.

Twee weken later ging ik nogmaals naar de Bijenkorf, ik verlaat me nooit op één keer ruiken. De verkoopster aan de Chanel counter was zo vriendelijk me een luxe sample te geven, alsof ze voelde dat 2 dagen later alle winkels zouden sluiten. Het betekende dat ik le Lion uitgebreid kon testen en ervaren.

Chanel le lion

Les Exclusifs de Chanel

Le Lion is de nieuwste uitgave van de Les Exclusifs de Chanel. Deze lijn bevat een aantal klassiekers zoals Cuir Russie en Coromandel. Le Lion hoort wat mij betreft in deze reeks. Het is een uitgesproken en aanwezig parfum maar nooit schreeuwerig. Le Lion blijft elegant.

Shop het parfum hier online

 

Fris, aards – je wordt er naartoe getrokken

Le Lion opent fris met bergamot en citroen, maar tegelijkertijd ruik ik iets animaals, een grommende leeuw die je wel hoort maar niet ziet. Ik ruik wierook, maar denk niet aan een kerk. Het is niet scherp als kerkwierook. Het is een geur die je naar binnen trekt als je voorbij loopt; een geur die je doet stilstaan.

Chanel parfum

Moderne geur

In reviews las ik dat Le Lion op Shalimar lijkt. Dat herken ik niet. Ik hou niet van Shalimar, te damesachtig. Le Lion is een modern parfum. Het is spannend omdat telkens andere noten naar boven komen. Het frisse van de citrus wisselt af met het warme en mysterieuze van labdanum en amber. De combinatie van vanille en patchoeli roept de associatie van chocolade op. Ik voel me krachtig en ook vrolijk.

Compositie

Top: bergamot, citroen
Hart: labdanum, amber
Basis: vanille, patchouli, sandalhout, musk

De leeuw

Zoals veel parfums van Chanel is er ook dit keer een link met haar persoonlijke leven. Coco (Gabriele) Chanel was leeuw van sterrenbeeld. Een leeuw is aanwezig, de koning der dieren. Na de dood van haar geliefde Boy wordt de leeuw een talisman voor Coco. De leeuw staat voor haar sterke en onafhankelijke karakter. Parfumeur Olivier Polge: “Ik was meer geïnteresseerd in de iconische leeuw van CHANEL dan in het dier zelf.”

Coco chanel

Gerti’s eindoordeel

Mijn eerste ervaringen met le Lion waren spannend, een geur die je besluipt, waar je naartoe getrokken wordt. Een geur die me krachtig, levendig, energiek doet voelen. Precies wat ik nodig heb in deze tijd. Ik wist nog niks over de achtergrond van Le Lion. Nu ik daar meer over gelezen heb, kan ik alleen maar zeggen dat de intentie van Olivier Polge overgekomen is. Ik kan niet wachten tot de winkels open zijn en ik een hele fles kan kopen.

Shop het parfum hier online

 

Lees ook:

Lees ook