Over micro organismen uit permafrost en een siliconen masker uit de vriezer

05:55 - 03:33
luistertijd 05:55 - leestijd 03:33

Cryo therapie. We zijn er natuurlijk al een tijdje mee bekend. Vooral in de salon. En voor thuis kennen we natuurlijk de quick-fixes met ijsblokjes! De Britse make-up artist Charlotte Tilbury komt nu met twee erg leuke producten gebaseerd op de theorie van ‘ijskoud’ en ook letterlijk ijskoud! Met een oogserum tegen vochtwallen en kringen en een kunststof masker dat je letterlijk uit de vriezer haalt voor een ijsbad op je gezicht. IJs-gymnastiek noemt ze het. De wereld is moe, zegt ze, na al dat Corona gedoe. We hebben een oppepper nodig!

tilbury cryo

 

Je raadt natuurlijk al wat er gebeurt als je deze producten gebruikt: een fris effect, een glad effect, een blozend effect, een rustig effect.

Het oogserum triggerde mij direct omdat er een stof in zit waar ik eerder kennis mee maakte: in de nieuwe nachtcreme Circa-Night van Meder Beauty Science. De stof is Ice-Wake genoemd, en wordt gewonnen uit bacteriën die uit de permafrost komen. Deze bacterie is wonderlijk in staat om het uiteenvallen van de eiwitstructuren van collageen en elastine tegen te gaan.

Fibroblasten, die deze soepel houdende vezels produceren liggen normaliter is driedimensionale structuren en hiervoor krijgt het hulp van zg. chaperonne eiwitten. Deze eiwitten worden geproduceerd als je in diepe slaap bent. Hoe minder er gemaakt kan worden door slaapverstoring, hoe slechter dat is voor het elastisch houden van je huid.

De werkzame stoffen in het oogserum

Tilbury verwerkte het in 2% in haar oogcrème, en voegde ook een druivenextract toe, 5% caffeïne – een stof die de afvoer helpt en 2% replexium dat staat voor een peptide die fijne lijntjes verdoezelt en de huid steviger laat aanvoelen. Ook zitten er fragmentjes van edelstenen in. Charlotte noemt dat  haar Magic Crystal Complex: maansteen, robijn, rozenkwarts en amethyst. Verder is er ook een peptide met collageen beschermende eigenschappen en vitaminen A, C en E in te vinden.

Shop het Cryo eyeserum hier online

 

Rustige huid

Het eerste wat me opviel is dat de ooghuid heel rustig wordt qua kleur. Gelijkmatig, alsof er een filtertje uit de app overheen ligt. Opvallend is dat toen ik een foto maakte, je ook een lichtrozige zweem ziet onder mijn oog.

Gladdere huid

Maar de huid werd ook absoluut veel gladder. Opvallend! Mijn wallen zijn de ene dag wat prominenter dan de andere dag, maar ik moet zeggen dat ze aardig onder controle werden gehouden. Op mijn 57-jarige leeftijd verdwijnen ze niet meer, maar daar heb ik vrede mee.

Geloofwaardig product

Ik vind de oogcrème echt een leuk product, en ik ben blij dat ik het kon testen. Ik vind het een geloofwaardig product voor een oogcrème, dat per definitie een ingewikkeld product is als het om wallen en kringen gaat.

Shop het Cryo eyeserum hier online

 

Charlotte Tilbury Cryo Recovery Face Mask

Dan het masker! Het was even uitzoeken hoe je dat gebruikt. Gemaakt van zachte siliconen met compartimentjes waarin kleine bolletjes zitten die lekker koud worden als ze in de vriezer gelegd worden. Ook zitten er op het voorhoofd een aantal metalen puntjes in die druk geven op accupressuur puntjes op je voorhoofd.

Gelbolletjes die steenkoud worden

De verkoelende gelpads zijn strategisch geplaatst op de kin, kaaklijn, voorhoofd, jukbeenderen en de neuslippenplooi. Je sluit het masker heel eenvoudig rond je hoofd met straps waaraan klittenband zit. Het wordt aanbevolen om er een lekker serum onder te doen.

Shop get Cryo masker hier online

 

Straps met klittenband

Het is een aparte ervaring, vind ik. Het masker komt gekoeld uit de vriezer, echter zijn de compartimentjes wel vrieskoud! Even de tanden op elkaar dus als je dat op je huid voelt. Je strapt de bandjes vast en je houdt het masker een minuutje of tien op. Relaxen maar!

 

Als ik na pakweg tien minuten het masker losmaak zie ik vuurrode konen. Mijn voorhoofd is steenkoud. De kleur van mijn huid is verder warm van kleur! Maar dan gebeurt het…..mijn huid begint ongelofelijk te gloeien en dit houdt ook wel een kwartiertje aan. En ik zie een heerlijke frisse gloed op mijn huid ontstaan. Totale ontspanning. Dit masker is ontzettend leuk om te gebruiken voorafgaand aan een avondje uit of een andere glamourous happening

Shop get Cryo masker hier online

 

Wie is Charlotte Tilbury? Monique ontmoette haar in 2016 in Amsterdam

 

Lees ook:

Lees ook