Jammer, maar het kan gebeuren....

07:00 - 04:12
luistertijd 07:00 - leestijd 04:12

Ken je dat? Vol enthousiasme naar de winkel gaan omdat je (online) lovende reacties hebt gelezen over een bepaald product. Je schaft het aan, kan niet wachten om het thuis te gebruiken en dan valt het plots enorm tegen. Ook het BeautyJournaal testteam krijgt regelmatig te maken met productflops. Vandaag delen ze die flops met je!

Uitgever en journalist Monique: Nivea Mineral UV Protection

Wat was ik blij dat Nivea een minerale zonnelijn uitbracht Vol verwachting bracht ik de spf 50 op mijn gezicht aan. Ik zag wel dat het wat wittig werd, maar ik ben van de moderne minerale zonproducten gewend dat dat wegtrekt. Tot mijn verbazing was ik na een half uur nog helemaal grijzig. Ik wist niet wat ik zag.

Ook een mineraal filter smeer ik redelijk dik op omdat je anders de genoemde spf bescherming niet behaald op je huid. Helaas. Dit zag er zo oldskool uit, ik heb alles er maar weer afgewassen en ik heb afscheid genomen van het product.

nivea mineral

Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat zo’n goed merk als Nivea dit laat gebeuren met een zonproduct. Het klinkt allemaal zo mooi: ‘Door de parfumvrije formule met biologische aloë vera en een SPF 50+ zijn deze producten ook zeer geschikt voor de gevoelige gezichts- en kinderhuid. De formule van beide producten is niet-vettig en smeert makkelijk uit. Daarnaast is de formule veganistisch3 en respecteert de formule de oceaan: het bevat namelijk geen Octinoxate, Octocrylene en Oxybenzone UV-filters. Zo wordt niet alleen je huid maar ook de oceaan beschermd. De gezichtscrème met antioxidant verstopt de poriën niet en heeft een matterend effect, waardoor deze ideaal is voor dagelijks gebruik.’

Toch proberen? Shop hier online!

 

Make-up artist Lydia: Foamie Haarzeep

Het idee is top: een zeepje om je haar mee te wassen zonder onnodige verpakkingen te hoeven gebruiken. Minder vervuiling, top toch? Het zal voor een ander best werken, maar het is niet mijn ding. Dat kon je misschien ook al lezen in onze gezamenlijke shampoo bar test.

foamie

Ik vind het veel te veel gedoe. Ik wil gewoon een crèmige substantie in mijn haar kunnen masseren. En het maakte mijn lange haar vlassig. het viel gewoon niet lekker meer. Normaal zit er best wat flow in mijn haar en nu hangt het maar. Het doet echt niets voor mijn haar. Helaas!

Toch proberen? Shop hier!

 

Harriet: The Rituals of Ayurveda Dry Body Oil

harriet

Mijn productflop is The Rituals of Ayurveda Dry Body Oil. Deze aromatische olie is mild, rijk aan proteïnen en vitaminen en is daarnaast voedend, licht en verzachtend. Althans, als we het merk mogen geloven. Voor mij was het niet zo’n succes.

rituals

Na één keer insmeren zat ik de volgende dag met twee ontstoken pukkels op mijn heup en schouder. Die waren na twee weken nog steeds niet weg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij iedereen zo is, maar voor mij is dit nogal een duidelijke no-no!

Toch proberen? Shop hier!

 

Gerti: Lisa Eldridge Lippenstift

gerti

Niet echt een flop, wel een product waar ik teleurgesteld in ben. Veel mensen zullen nu teleurgesteld in mij zijn, maar ik heb het over de lippenstiften van Lisa Eldridge. Laat ik vooropstellen dat ze er prachtig uitzien, een goudkleurige huls met magnetische sluiting. Lisa in de dop gegraveerd. De stift zelf heeft een suède, velvet buitenkant. Hij smeert lekker, de finish zit tussen mat en glans is.

lisa eldridge

Wat is er dan mis mee? Hij loopt uit! Relatief snel. Ik heb drie kleuren, zonnig oranje-rood, dieprood en donkerrood. Allemaal kleuren waarvan je niet wilt dat ze uitlopen. En toen ik de dieprode gisteren weer tevoorschijn haalde viel de stift er uit. Hij lijkt niet diep genoeg in de huls te zitten. Van een professional als Lisa Eldridge verwacht ik beter. Een lippenstift die niet uitloopt en niet loslaat.

Toch proberen? Shop hier!

 

Model Mandy: Batiste Original Droogshampoo

Mijn productflop is de Batiste Original Droogshampoo. Deze droogshampoo liet een flinke witte waas achter waardoor ik wel grijs leek! Ik heb het er toen snel uitgewassen en ben daarna gelijk een droogshampoo met een kleurtje gaan kopen.

Die was ook van Batiste overigens, de droogshampoo werkt verder gewoon prima, alleen de Original variant was dus niet geschikt voor mijn haarkleur. Dit gebeurd mij niet een 2e keer ;).

Toch proberen? Shop hier!

 

dianMake-up liefhebber Dian: Make Up Revolution Brow Styler

Aaah, ik hou van de Brow Soap trend die vorig jaar op social media is ontstaan. MUA Lydia schreef er al eerder een artikel over op BeautyJournaal en ook ik was mega benieuwd. Natuurlijke, maar volle wenkbrauwen met een blokje zeep? Dat moeten we proberen!

soap styler

Ik kocht de Make Up Revolution Brow Styler. Een compact blokje zeep met een handig borsteltje. Eerst dacht ik dat het een hit was, want mijn wenkbrauwen werden wel degelijk voller, maar erg mooi was het achteraf niet. Mijn wenkbrauwhaartjes werden strak tegen mijn huid geplakt, het voelde als een soort lijm. Na een aantal keer gebruik merkte ik ook wat witte stukjes in mijn wenkbrauwen. De zeep bleef er echt in hangen. Ik gebruik liever een goede wenkbrauwgel, daarmee kun je de haartjes ook prima omhoog kammen en een vollere look creëren.

Toch proberen? Shop hier!

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook