Dit zijn de face en body zonnecremes waar wij heel blij van worden!

10:53 - 06:32
luistertijd 10:53 - leestijd 06:32

Zomer! We love it, maar we zijn ook extra op onze hoede. Of je nu even de deur uitgaat voor een snelle boodschap of wanneer je van plan bent uren te bakken op het strand… waar zon is, hoort bescherming te zijn. Smeer daarom altijd een goede antizonnebrandcrème en voorkom daarmee huidschade door UV-straling van de zon. In dit artikel deelt het BeautyJournaal team hun favoriete zomerproducten met je. Maak vast ruimte in de strandtas! 😉

Make-up artist Lydia: Esthederm Photo Regul zonnecrème

Deze zonnecrème van Esthederm bruint, maar laat mijn pigmentvlekken niet donkerder worden. Vorig jaar heb ik deze crème op BeautyJournaal uitgeprobeerd en het werkt echt. Photo Regul bevat een unieke technologie om de pigmentvlek vorming te ondervangen, zonder dat je helemaal niet meer bruin wordt. Kort gezegd komt het erop neer dat je dus wel mooi beschermd, egaal bruin wordt, maar je pigmentvlekken niet donkerder worden. Dit product is in staat om het contrast tussen pigmentvlekken en de zongebruinde huid erom heen te verminderen. Eindelijk heb ik een keer een lekker kleurtje.

photo regul

Mijn pigmentvlekken zijn niet weg, maar ik ben enorm blij dat ze niet donkerder zijn geworden. Het is wel belangrijk dat je het product 20 minuten voor zonblootstelling aanbrengt en elke twee uur opnieuw. Fascinerend vind ik het…

Shop Esthederm hier online

 

harrietHarriet: Paula’s Choice Defense Dagcrème SPF30 & dr. Jetske Ultee Suncover SPF30

De Paula’s Choice Defense Dagcrème SPF30 (Essential Glow Moisturizer) bevat minerale filters, zit boordevol anti-oxidanten en hydrateert erg goed. Hij laat geen witte waas achter op het gezicht en werkt ook prima als primer voor je make-up. Daarnaast beschermt hij ook nog tegen milieuvervuiling! Met onder andere kiwi-extract, zoethoutwortelextract en argan-olie.

Shop hier online

 

zonbescherming

Voor mijn lichaam gebruik ik de Suncover van dr. Jetske Ultee. Ik vertrouw haar 100% als het aankomt op een product zonder irriterende stoffen, met veilige en goed werkzame filters. De crème is waterresistent, smeert goed uit, hydrateert en is parfumvrij. Met gezuiverd water, extra niacinamide en Uvinal-A-Plus. Dit jaar is de crème zelfs beoordeeld als ‘Beste Koop’ door de Consumentenbond!

Shop hier online

 

Model Mandy: Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen Factor 30

madara spf30

Deze mineraalgebaseerde zonnebrand biedt natuurlijke bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en zorgt voor een onzichtbare afwerking. De crème heeft een tintje en beschermd elke dag goed mijn huid. Ook heb ik minder last van een onzuivere huid. Ik gebruik dit producten ook meteen als mijn BB crème. Ik heb weinig make-up nodig en gebruik daardoor ook geen foundation meer.

De formule, met een beschermingsfactor van 30 en het gepatenteerde stamcelcomplex van Mádara, is rijk aan antioxidanten, beschermt tegen vervuiling, beschermt het microbioom van de huid en regenereert de huid. Echt een musthave voor in de zomer!

Shop hier online

 

Gerti: Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30

gerti

Mijn favoriete antizonnebrandcrème is ook een oude favoriet: Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30. Ik gebruik deze dagcrème met spf nog steeds dagelijks. Ik kijk wel uit met mijn hals omdat hij een licht kleurtje heeft en ik wil geen vlekken op mijn truitjes en bloesjes.

wrinkle daily defense

Waarom deze dagcrème? Spf 30 is een goede bescherming voor een normale dag. Er is alleen gebruik gemaakt van zink oxide, geen chemische filters, die irriteren vaak in mijn ogen. De crème geeft geen witte waas en rult niet. Je kunt hem lekker inmasseren. Ook glimt hij niet. Daarbovenop bevat hij ook nog anti-oxidanten! Wat wil je nog meer. Deze crème gebruik ik dan ook al meer dan zes jaar.

Shop hier online

 

Corine: Colorescience Even-Up Clinical Pigment Corrector met SPF 50

Corrigeert, beschermt en verheldert, en is ook nog eens een perfecte primer voor je (minerale) make-up. Ik ben iedere keer weer aangenaam verrast hoe goed mijn poeders pakken na het aanbrengen van Even-Up. De lichte en universele tint van de formule werkt direct egaliserend op pigmentatie en verkleuring, terwijl zinkoxide en titaandioxide beschermen tegen UVA/UVB-straling en andere externe invloeden.

colorescience even up

Een mooie added bonus is het feit dat Even-Up ook op termijn teint verhelderend werkt door toevoeging van het zogenaamde Lumira complex. Dit complex bestaat uit onder meer fosfaten, fermenten en antioxidanten. Ook mag je Even-Up gebruiken in combinatie met niet-ablatieve behandelingen, zoals IPL en chemische peelings.

Tot slot is Colorescience ook nog eens planet friendly en coral reef safe. Daarover lees je meer in dit artikel.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Altruist SPF30 Sunscreen

karmelita

Mijn favoriete antizonnebrandcrème is van Altruist. In 2016 las mijn man het artikel over dit product en de beweegredenen voor het ontwikkelen van Altruist. De reden van ontwikkelen is bijzonder: de dermatoloog zag meer en meer huidkanker in zijn praktijk en wilde daar iets aan doen. Dat betekende ook dat het product betaalbaar moest zijn voor iedereen, omdat er natuurlijk veel en vaak gesmeerd moet worden, wil je huidkanker voorkomen. Bovendien steunen zij een goed doel; de stichting Under the same sun, een organisatie in Afrika die mensen met albinisme helpt.

Alle voordelen van Altruist op een rijtje:altruist sunscreen

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: LOOkX Sun Fluid SPF30 & Marc Inbane Pearl Soleil Drops

Als het lekker weer wordt kleurt mijn huid ook weer mooi bruin. Alleen mijn gezicht blijft altijd wat achter. Om de kleur van mijn gezicht gelijk te trekken met mijn lichaam, kan ik in de zomer niet zonder deze combinatie van LookX en Marc Inbane.

De LOOkX Sun Fluid SPF30 gebruik ik voor de bescherming tegen UV stralen. Daarnaast hydrateert en beschermt het tegen stadsvervuiling en werkt het anti-aging. Verder laat de SPF geen vette laag of witte waas achter.

Shop Lookx hier online

 

zonverzorging

In de SPF doe ik een paar druppels van de Marc Inbane Pearl Soleil Drops. Door het karamel ingrediënt geeft deze zelfbruiner een mooie, natuurlijk bruine kleur. Dankzij de makkelijke doseerknop kan ik het mengen met de SPF. In het begin doe ik er vier druppels bij. Ik gebruik het elke dag totdat ik mijn gewenste kleur heb bereikt. Daarna hou ik het bij twee druppels per week. Doe ik geen drops bij de SPF, dan houdt de kleur ongeveer 7 dagen aan en vervaagt het heel langzaam.

Een ideale combinatie voor de zomer! Goed beschermt, maar wel mooi bruin. 😉

Shop Marc Inbane hier online

 

dianMake-up liefhebber Dian: Suntique I’m Safe for Sensitive Skin SPF35+++suntique

Ik gebruik al een tijdje de I’m Safe for Sensitive Skin SPF35+++ antizonnebrandcrème van Suntique. Hoewel ik niet direct een gevoelige huid heb, vind ik deze crème heel fijn voor mijn gezicht. Hij is lekker romig en zacht, plakt niet, trekt snel in en laat geen vervelende witte waas achter.

Deze 100% fysische zonnebrand met SPF35+++ is enorm zacht voor de huid en is daarom geschikt voor alle huiden en leeftijden. De crème bevat minerale (fysische) uv-filters, een cica-complex en een natuurlijke geur. Deze sun blocker legt een beschermend laagje over de huid om de ultraviolette stralen op het oppervlak van de huid te weerkaatsen. Ik gebruik deze zonnebrand elke dag onder mijn make-up of op zichzelf!

Shop hier online

 

BeautyJournaal’s uitgever Monique: IK Skin Perfection Mineral Sun spf30

Ik ben groot fan van minerale zonbescherming. Het geeft niet alleen direct een heel goede bescherming, het gaat ook geen interactie aan met je huid zoals synthetische filters dat wel doen. Bovendien breken die sneller af. Mineraal houdt langer: het reflecteert alleen maar licht. Ik vind de Mineral SUN spf 30 top. Het werkt echt goed tegen verbranding, en heeft ook verzorgende kwaliteiten. Het plakt niet en laat geen witte waas echter. De deeltjes zijn perfect op maat, want er is ook geen nanotechnologie nodig geweest om die witte waas te voorkomen.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook