Jo Malone, s. Oliver, Kayali, Bon Parfumeur, Betty Barclay, 4711

12:01 - 07:12
luistertijd 12:01 - leestijd 07:12

Parfum intrigeert me. Geur intrigeert me. Vaak sta je onvoldoende stil bij – laat ik het de kracht van parfum en geur – noemen. Natuurlijk wil je lekker ruiken. Maar een goed parfum doet meer dan dat. Het is niet voor niets dat er een wetenschap bestaat die zich verdiept in de psychologie van geur.

parfum

Geuren kunnen je meevoeren naar het verleden, naar een herinnering. Ze kunnen je ook meevoeren naar andere landen, naar tropische bestemmingen. Vooral zomerparfums doen dat. Althans bij mij. En misschien is dat omdat zomerparfums je doen denken aan zon en strand, zelfs op regenachtige dagen. In dit artikel deel ik daarom mijn favoriete zomerparfums van dit moment met je. Heerlijk zwoel en tropisch.

Jo Malone Red Hibiscus

Dagdroom weg naar witte stranden met poederzand, azuurblauw water en het geluid van de golven. Het Engelse parfummerk Jo Malone zet deze zomer de rode hibiscus in het zomerzonnetje… de bloemblaadjes van deze exotische plant zorgen voor een bloemige en onmiskenbaar zomerse geur.

jo malone red hibiscus

Bloemig en exotisch, maar niet over the top. Jo Malone staat er om bekend alle geuren unisex te ontwikkelen en is daar bij Red Hibiscus ook weer uitstekend in geslaagd. Laat je dus niet op het verkeerde been zetten door de intens rode flacon, die doet denken aan mierzoete zomergeuren. Red Hibiscus is eerder zomers ingetogen en chique. Crispy clean, geschikt voor haar én voor hem.

Shop hier online

 

s.Oliver Feels Like Summer

Romantische pioen en witte perzikbloesem smelten in deze limited edition geur sensueel samen met de frisheid van de zee en creëren zo een heerlijke zomergeur.

st oliver feels like summer

s.Oliver Feels Like Summer opent met een frisse topnoot van bergamot, lotusbloesem en de geur van de oceaan, die door een zacht zomerbriesje wordt meegevoerd. De  hartnoten van pioen, perzikbloesem en rozen ontwikkelen zich tot een florale harmonie die je meevoert naar een uitgestrekte weide vol bloemen voor een romantische zomerpicknick. Zachte basisnoten van sandelhout, ceder en muskus zorgen voor iets zwoeligs. Als de afsluiting van een warme zomerdag.

Leuk weetje… Deze seizoensgeur van s.Oliver mag voor de allereerste keer het label ‘Vegan’ dragen op de achterzijde van het doosje. Dit symboliseert de productie van 100% vegan geuren. Nog een extra reden om te genieten van dat zorgeloze zomergevoel.

Shop hier online

 

Kayali Utopia Vanilla Coco

“Ik perfectioneerde Utopia in mei 2020, tijdens de lockdown. Ik voelde een diep verlangen om een geur te creëren die me mee zou voeren naar een zonovergoten eiland. Net als iedereen miste ik tijdens de lockdown het reizen verschrikkelijk en ik wilde dat Utopia me dat warme, euforische gevoel zou geven dat je ervaart tijdens een vakantie op een tropische bestemming.”

kayali

En dat is Mona Kattan gelukt, oprichtster van Kayali en zusje van Huda Kattan, beter bekend als Huda Beauty. Utopia Vanilla Coco is werkelijk zomerse happiness in a bottle. Een intens zomerparfum met zwoele geurnoten als romige kokosmelk, sandelhout en warmzoete vanille. En niet te vergeten jasmijn voor een vleugje bloemigheid.

utopia vanilla

Tip van Mona: “Utopia Vanilla Coco is een intense en geconcentreerde geur, zeker wanneer je het parfum aanbrengt op de huid. Voor een subtieler effect spray je de geur in je haar of op je kleding.

Shop met korting

 

Bon Parfumeur 501 praline réglisse patchouli

Het parfummerk Bon Parfumeur is een ‘hidden gem’ als je het mij vraagt. Het merk maakt eigentijdse parfums voor nieuwsgierige parfumliefhebbers, waarbij het grote en actuele thema’s als individualiteit, inclusiviteit en creativiteit centraal zet. Oprichter Ludovic Bonneton werkt nauw samen met talentvolle parfumeurs om geuren te creëren die authentiek zijn en die spreken tot de verbeelding. De parfums zijn te herkennen aan hun driecijferige nummers en hun kleurrijke labels.

bon parfumeur

Bon Parfumeur gebruikt alleen de mooiste en ruwe materialen in de parfumerie en de prioriteit ligt bij het gebruiken van natuurlijke producten. Op dit moment zijn er 28 geuren in het assortiment, verdeeld over drie collecties. Alle geuren zijn genderneutraal en kunnen door iedereen gedragen worden. Ludovic Bonneton: “We zijn altijd opzoek naar het exceptionele dat iedereen de kans geeft om zijn of haar personaliteit te uiten. Ook zijn we altijd opzoek naar nieuwe ingrediënten en noten die je zullen verrassen en boeien. We willen de andere kant op gaan dan de mainstream geuren.”

Mijn favoriet van dit merk (en ook van manlief) is de gourmand geur 501 praline réglisse patchouli. Een spannende combinatie van bloemige geurnoten met drop en praliné.

Wist je trouwens dat gourmand geen officiële geurfamilie is, zoals bloemig, poederig en aquatisch? Toch wordt deze term veel gebruikt om geuren aan te duiden die doen denken aan etenswaren en dan voornamelijk zoete etenswaren, zoals… jawel drop en praliné in Bon Parfumeur 501.

Shop hier online

 

Betty Barclay Pure Sun

De zon op je huid, een licht briesje, een turquoise zee, de glinsterende zon aan de hemel en een goudkleurig zandstrand zo ver je kan kijken, dat is Betty Barclay Pure Sun. Een intense geur die je onderdompelt in het zalige van de zomer.

betty barclay pure sun

Als een aanvulling op de eerder gelanceerde en succesvolle, ietwat zachtere geur Pure Style is de intense Pure Sun vrouwelijker en sensueler. Zwoeler.

betty barclayAls je houdt van de geur van zonnecrème op je huid en het gevoel van zand onder je blote voeten, dan is Pure Sun écht iets voor jou. Vlinderorchidee, magnolia en woestijnzonnebloem vormen de frisse en aromatische prelude van deze geur. De hartnoot is een creatie van lotusbloem, neroli en roze appelbloesem, een geurencocktail die een heerlijke sensualiteit en levendige warmte onthult. Benzoë, sandel- en hinokihout voegen diepte toe aan de zachte basis en sluiten de compositie harmonieus af.

Pure Sun herinnert je aan die lange, onvergetelijke zomerdagen. Net als s.Oliver Feels Like Summer is deze zomergeur van Betty Barclay 100% vegan.

Shop hier online

 

4711 Acqua Colonia Intense Refreshing Lagoons of Laos

Droom even met me mee… Ver weg van de grote straten en drukke pleinen loopt een klein pad dat eindigt bij een verlaten, verborgen lagune in het midden van een weelderige jungle. Het zonlicht danst op het helder turquoise water. Een vochtige, tropische lucht omhult je lichaam en druppels water verfrissen je gezicht. Een adembenemend moment van rust en kalmte valt over je heen.

aqua colonia 4711

aqua coloniaAfgelopen juni lanceerde 4711 het zomerse Acqua Colonia Intense Refreshing Lagoons of Laos. Deze geur maakt deel uit van de Acqua Colonia Intense lijn. Geuren die niet alleen zijn toegewijd aan ingrediënten, maar zelfs aan hele landschappen. Denk aan de aantrekkingskracht van prachtige stranden (Sunny Seaside of Zanzibar), de mysterieuze schoonheid van het bos (Wakening Woods of Scandinavia), een overvloed aan delicate bloemen in een weide (Floral Fields of Ireland), de verfrissende lucht op het topje van een berg (Pure Breeze of Himalaya) en nu met de komst van 4711 Acqua Colonia Intense Refreshing Lagoons of Laos, ook de aquatische frisheid van een verborgen lagune diep in het regenwoud.

Refreshing Lagoons of Laos bevat aquatische tropische noten, die je doen denken aan het regenwoud. Je ruikt noten van grapefruit, frisse komkommer en groene appel, wanneer je deze kleurrijke en stralende geur aanbrengt. Lotus, roos en viooltjes creëren een frisse en aquatische hartnoot, terwijl sandelhout, witte amber en muskus een langdurige zachtheid toevoegen aan de geur.

Shop hier online

 

4711 Remix Oranjebloesem

Nog een 4711 geur die niet mag ontbreken in dit zomerse artikel. En wie had gedacht dat 4711 (dat ik tot voor kort alleen kende uit mijn jeugdherinneringen, in de vorm van de colognedoekjes die mijn grootmoeder steevast in haar handtas had zitten…) nog eens in een eigentijds jasje gestoken zou worden. In de remix dus.

4711 remix cologne

Sinds 2018 heeft 4711 de hedendaagse tijdgeest veroverd met hernieuwde geurcomposities: 4711 Remix neemt de nieuwste trends over en herinterpreteert ze ieder jaar tot een moderne editie van de reeds 225 jaar oude klassieke geur. De focus ligt ieder jaar op een van de zeven hoofdingrediënten (citroen, bergamot, sinaasappel, lavendel, rozemarijn, petit grain en sinaasappelbloesem) die vervolgens worden geremixt.

4711 remix cologne

Dit jaar bestaat uit de remix uit de frisse en fruitige geur van neroli olie, dat wordt gewonnen uit de witte bloemen van Spaanse sinaasappelbomen. De eerste noten van mandarijn en perzik doen denken aan een heerlijke fruitcocktail die, vermengd met een vleugje neroli, je meteen een vrolijk zomergevoel geeft. In het hart resulteert de combinatie van sinaasappelbloesem en houtachtige geurnoten in een spannende en onverwachte melange, verzacht door praliné. Warme noten van vanille, droog hout en patchoeli onderstrepen de intensiteit van deze zomergeur.

remix cologne 2021

En die colognedoekjes van mijn grootmoeder? Die zijn ook in de remix gegaan. Je koopt ze in een handige reisverpakking met daarin drie verschillende kleuren en bijbehorende geuren: sinaasappel, citroen en neroli.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook