Voetjes in het zand en een exotische (fruit)cocktail in je hand!

06:07 - 03:40
luistertijd 06:07 - leestijd 03:40

Daar zijn we weer met een nieuwe Pepe Jeans review! Na het succes van Life is Now en Celebrate, heeft het modemerk Pepe Jeans ook dit jaar twee nieuwe parfums uitgebracht voor hem en haar. Mijn vriend en ik gaan er lekker voor zitten, kom maar op met die zomergeuren!

pepe jeans cocktail edition

De flacons

Herinner jij je de flacons van de vorige Pepe Jeans geurcollectie nog? Waarschijnlijk wel. Ook dit jaar zijn de flacons niet veel veranderd, op de kleur na dan. De geuren komen wederom in het iconische cocktailglas voor haar en de moderne cocktailshaker voor hem. De zonnige, prismatische en op een roze tutti frutti geïnspireerde flacon voor haar doet je verlangen naar een moderne beach bar. Voor hem weerspiegelt de welbekende shaker de natuur in de vorm van een blauwe zee met het groen van palmbomen. Aah, wij dromen lekker weg hier!

pepe jeans cocktail edition

De inspiratie achter de Cocktail Edition

De inspiratie achter deze collectie hoeven we je eigenlijk niet uit te leggen. Zomer! Het kan niet lang meer duren voordat de zomer ook goed in Nederland doorbreekt, want we verlangen naar hoge temperaturen, lange zomeravonden en de dagen luierend met onze loved ones doorbrengen. Wij wel althans. Ook laten de versoepelingen steeds meer toe: feestjes, festivals, voetjes in het zand en een exotische (fruit)cocktail in je hand.

Met deze limited edition (en bij succes misschien wel vast in het assortiment) wil Pepe Jeans het echte zomergevoel meegeven. Dat lukt al goed met de vrolijke flacons, maar laten we nu de geuren eens bekijken.

cocktail parfum

Een fruitige, tropische cocktail – voor haar

De vrolijke Pepe Jeans Cocktail Edition voor haar raakt veel tonen van een stralende zomerdag. De frisse, weelderige topnoot wordt gecreëerd door de combinatie van rood fruit gemengd met ananas en cassis. Deze geur gaat over in een verfijnd bloemenboeket. In de basis vind je warm sandelhout, zijdemusk en een suikergesponnen ambereffect.

pepe jeans cocktail for her

Mierzoet

Deze geur is heel zoet… te zoet als je het mij vraagt. Zeker in het begin. Hij droogt gelukkig wel lekker op, de geur wordt na verloop van tijd steeds rustiger. Het is wel degelijk een echte zomergeur, maar het heeft wel een beetje dat mierzoete bodysplash gehalte. Zo’n bodysplash die je vroeger als tienermeisje kocht met je zakgeld.

pepe jeans cocktail for her

Fris en fruitig

Wat ik fijn vind aan deze geur is dat hij fris is. Je ruikt de fruitige noten heel goed. Als hij is ingetrokken vind ik hem ook echt wel lekker, maar in het begin schrok ik behoorlijk. De geur blijft niet lang hangen, twee uur max. Het is wat mij betreft echt een geur voor overdag, geen zware avondgeur. De mini flacon maakt het makkelijk om hem mee te nemen op reis. Lekker wat bijspuiten op het strand of wanneer je na het zwemmen de beach bar induikt. 😉

Shop de vrouwengeur hier online

 

Een frisse, exotische shaker – voor hem  

De Pepe Jeans Cocktail Edition voor hem is fris en exotisch. De geur harmoniseert citrus in een onverwachte yuzu-melange dat wordt versterkt door een fijne dosis koude kruiden en kardemom. De opening met sprankelende tonen van grapefruit en gember maakt de geur interessant. Verder viert deze bevroren cocktail de intensiteit van droog hout.

pepe jeans cocktail for him

Heerlijk unisex! 

Dit is echt een heerlijk frisse mannengeur, of nouja.. je kunt het misschien zelfs een unisex geur noemen. Ik zou hem zelf namelijk ook zo dragen. Hij is allesbehalve zwaar en net als de vrouwengeur lekker zomers, maar dan een stuk minder zoet. Ik denk zelfs dat veel vrouwen deze geur zouden verkiezen boven de ‘for her’ variant. Ik stiekem wel.

pepe jeans cocktail voor hem

Neutrale geur

De noten zijn wat moeilijker uit te pluizen in deze geur. Waar ik bij de vrouwengeur echt ananas en rood fruit rook, ruikt het bij deze mannengeur meer neutraal. De citrus springt er hier en daar wat uit, maar 30 seconde later vind ik hem juist meer kruidig. Het deed ons ook een beetje denken aan de geur van aftershave, die van Nivea geloof ik. Hoe dan ook, ik vind hem heerlijk en Michiel ook. De mini variant van deze geur staat weer in de badkamer te shinen naast zijn grotere Life if Now en Celebrate broers.

Overigens blijft deze geur wel wat langer hangen dan de vrouwengeur, maar het is hooguit een uurtje langer.

Shop de mannengeur hier online

 

Ons eindoordeel

Het is voor het eerst dat Pepe Jeans mij een beetje teleurgesteld heeft met de vrouwengeur. Hij is prima eenmaal ingetrokken, maar ik zal hem er niet vaak bij pakken ben ik bang. Gelukkig kan ik het parfum van mijn vriend stelen, want ik vind het super dat deze ook zo toegankelijk is voor vrouwen. De mannengeur is echt top, zeker een aanrader… voor iedereen dus. En de parfums zijn ook nog eens erg betaalbaar!

Shop alle Pepe Jeans geuren hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook