Ook lekker om te vernevelen over je haar, en zelfs in je huis;-)

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Amaretto & Framboise Poudree.. klinkt chic. Ik mocht deze 100% natuurlijke geur van 100BON testen voor Beautyjournaal. Ik hou van all things natural & organic vooral qua huidverzorging en voeding, maar met natuurlijk parfum ben ik nog niet bekend. Super benieuwd!

Iedere ochtend spuit ik een beetje parfum in mijn nek en op mijn polsen. Ik sla nooit een dag over want ik vind het belangrijk dat ik lekker ruik. Soms spray ik in de lunchpauze nog wat bij, maar bij een goede parfum is dit niet altijd nodig.

100bon parfum

Shop hier online

 

Over 100BON

Dit parfummerk komt uit Frankrijk, Lyon om precies te zijn. Hier worden de geuren ook gemaakt. Alle producten van dit merk zijn 100% recyclebaar.

100BON heeft een dubbele betekenis: ‘scent bon’ betekent ruikt goed en ‘cent’ bon staat voor 100(%) goed. Want het Franse ‘cent’ is in het Nederlands het getal 100. Het motto van het merk staat in het teken van liefde, volgens 100BON is dit altijd het geheime ingrediënt in de geuren.

ECO Designed

100BON werkt elke dag aan betere alternatieven voor traditionele materialen. Denk aan plastic, het glas, maar ook de verpakking en het cellofaan. Lees hieronder hoe ze dat aanpakken.

Plastic: zo min mogelijk. Wanneer ze geen andere keuze hebben is het recyclebaar (pompverpakkingen). De flessen zijn 100% gerecycled. In sommige andere gevallen gebruiken ze organisch plantaardig plastic gemaakt van suikerriet (flessen). Dit materiaal is helaas nog steeds essentieel in de parfumindustrie vanwege congestie, gewicht en kosten. Ze zorgen ervoor dat ze alleen gerecyclede, recyclebare of natuurlijke producten gebruiken.

Glas: niet biologisch afbreekbaar, maar oneindig recyclebaar. Het is het belangrijkste materiaal voor 100BON, omdat hun fles opnieuw kan worden gevuld. Desondanks is dit materiaal soms te zwaar of te duur en kan het voor sommige producten niet worden gebruikt.

Verpakking: onmisbaar om in de meeste winkels te worden verkocht, ze zijn maximaal vereenvoudigd: een biologisch afbreekbare papieren doos.

Cellofaan (plastic): verboden bij 100BON (wat om veiligheidsredenen een beetje een verplichting was). Dus besloten ze een organisch cellofaan te gebruiken dat gemaakt is van aardappel.

Shop hier online

 

 

 

100BON logo

Dit parfum is:

Kun je Frans verstaan? Bekijk dan ook even onderstaande video over het merk:

De flacon

De flacon is vrij simpel qua etiket en van glas met een oranje/brons-achtige kleur dop. Dit wil het merk ook uitstralen en dat doen ze goed.

flacon 100BON

De verpakking

Het parfum zit in een papieren doosje, daaraan zie je al dat het om een natuurlijk recyclebaar product gaat.

De geur

De geur zelf vind ik fris, fruitig en zacht/zoet ruiken. Een beetje suikerachtig. Het is een comfortabele geur van aromatische amaretto, vanille accenten en fruitige noten. Het parfum is gemaakt op basis van pure, hoogwaardige tarwealcohol. En de geur is gecreëerd door toepassing van uitsluitend etherische oliën, veelal van biologische teelt.

Topnoten: tangerine, framboos, amaretto
Hartnoten: roos, oranjebloesem, iris
Basisnoten: vanille, musk, amberhout

vanille

Shop hier online

 

Tips van Mandy!

Je kan de geur ook heel goed als homespray gebruiken, dit deed ik toen ik op mijn laptop aan het werk was. En de geur bleef lang hangen, heerlijk! Ook kun je hem op je kleding sprayen, dat blijft langer zitten. Ik spray hem bijvoorbeeld op mijn sjaal en de dag erna ruik ik het nog. Als laatste tip kun je hem in je haar sprayen. Wapper lekker met je haren zodat iedereen ruikt hoe heerlijk fruitig het is.. hmm!

kleine verpakking

Mijn conclusie

Het is een heerlijke frisse en fruitige geur voor overdag. Wat mij aanspreekt zijn de natuurlijke ingrediënten en ook de verpakking. 100BON denkt heel goed na over wat goed is voor de mens en het milieu. En een groot pluspunt: je kan het flesje hervullen. Daar kunnen veel merken een voorbeeld aan nemen! De prijs is ook nog eens vriendelijk.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook