Er is een fijne essence en sheetmask voor herstel van je zongekuste huid

05:23 - 03:14
luistertijd 05:23 - leestijd 03:14
Jade Rheiner

Training Manager Jade Rheiner

Het is volop zomer en dat betekent een aanpassing van je skincare routine. Een breedspectrum zonbeschermer toevoegen aan je routine is uiteraard een must. Maar er zijn meer aanpassingen die je huid kunnen voorbereiden op blootstelling aan de zon. We spraken met Jade Rheiner, International Training Manager bij FILORGA. In dit gesprek deelde Jade haar adviezen voor een gezonde en mooie zongebruinde huid.

Is het nodig de huid te exfoliëren voor blootstelling aan de zon?

Jade: “Echt nódig is een groot woord, maar ik raad ten zeerste aan om je huid een paar dagen voor blootstelling aan de zon zachtjes te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen. Huidverzorging, zoals serums en crèmes, kan dan beter doordringen in de huid. Ook zorgt exoliëren ervoor dat je gelijkmatiger bruin wordt in de zon.”

scrubben

Hoe bereid je je huid nog meer voor op de zon? hydra hyal

Jade: “Een huid die goed op de zon voorbereid is, is voor mij vooral een intens gehydrateerde huid. Voor en tijdens zonnige dagen gebruik ik zelf Hydra-Hyal van Filorga. Dit is een intensief hydraterend en opvullend concentraat boordevol hyaluronzuur voor een stralende huid.”

Shop hier online

 

Over opvullen gesproken… ken je het nieuwe Global-Repair Eyes & Lips van Filorga al? Dit product uit de huidverbeterende Medi-Cosmetique lijn richt zich op donkere kringen, wallen en droogtelijntjes rond de ogen en uitdroging rond de mond. De fluweelzachte textuur heeft een instant plumping effect. Bekijk ook de volgende video:

Shop Eyes & Lips hier online

 

Welke producten raad je aan om te gebruiken voordat je de zon ingaat?

Jade: “Vóór blootstelling aan de zon kun je de Scrub & Mask aanbrengen. Een exfoliërend masker met dubbele werking dat een unieke sensatie biedt dankzij een zuurstofrijke textuur. Gebruik daarna Hydra-Filler Mask, een vochtinbrengend masker met hyaluronzuur dat de huid voller maakt en binnen een kwartiertje weer laat glanzen. Dit is dé perfecte hydratatieboost voor de huid die door blootstelling aan de zon toch droger wordt.”

“Bescherm je huid tegen UV-straling en geniet veilig van de zon. Dagelijks kan je de UV-Defense SPF50 gebruiken voor gerichte bescherming tegen tekenen van veroudering en huidbeschadiging.”

filorga

En welke producten gebruik je juist na afloop van een zonovergoten dag?

Jade: “Verwijder allereerst je zonbeschermer en eventuele make-up met een goede reiniger, zoals Anti-Aging Micellar Solution. Gebruik ’s avonds, na een dag vol zon, het Hydra-Hyal serum gevolgd door de Oxygen-Glow Cream, een behandeling die de huid perfectioneert en onmiddellijk een boost geeft. Tot slot kan je in de zomer het Hydra-Filler Mask om de 3 dagen aanbrengen voor extra hydratatie.”

filorga

Redactietips

Ook op de BeautyJournaal redactie zijn we dol op het Hydra-Filler Mask met de kracht van een serum. Naast hyaluronzuur bevat het masker aloe vera, een welbekende werkstof om de aan de zon blootgestelde huid te kalmeren. Vitaminen, mineralen en sporenelementen geven de zon-gestreste huid nieuwe energie.

Tip 1: Voor een extra verfrissend effect bewaar je dit masker in de koelkast. Daarna simpelweg aanbrengen en wegdromen naar 101 romantische bestemmingen.

Shop het masker hier online

 

global repair essence

Tip 2: We begrijpen dat je niet altijd en overal een sheetmasker kunt of wilt aanbrengen. Om toch ook overdag de huid te verkoelen, kalmeren en voeden, is Global-Repair Essence een heuse aanrader. Deze lichte en frisse lotion breng je aan op je handpalmen en klop je uit over je gezicht. Of doordrenk wattenschijfjes met Global-Repair Essence en leg deze op (zonverbrande) plekjes die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Shop de Essence hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook