Jouw aftercare na het zonnen, om je huid sterk & glowing te houden

07:49 - 04:41
luistertijd 07:49 - leestijd 04:41

Yes! De zomer is begonnen, en hoe! De samenleving is weer open, we kunnen op vakantie, feestjes vieren, en we hebben al volop mooi weer. Ja, zelfs de zonkracht is al diverse keren behoorlijk hoog geweest: een 7.

Beschermen, repareren en voeden

Het wordt genieten deze zomer van 2021. Doe dat ook volop, maar blijf je huid daarbij ook goed beschermen. Zowel in de zon, als na het zonnen. Het prachtige Nederlandse, green cosmeceutical, huidverzorgingsmerk IK Skin Perfection heeft heerlijke werkzame producten voor bescherming, voeding en reparatie na het zonnen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Niet alleen verbranden, óók bruin worden geeft huidschade

Meer dan ooit dringt het tot ons door dat we de zon erg hard nodig hebben: voor vitamine D aanmaak en een goed hormonaal gevoel in ons hoofd, maar tegelijkertijd neemt huidkanker epidemische vormen aan. De laatste inzichten zijn dat niet alleen verbranding het risico op huidkanker verhoogt, door DNA-schade, maar dat bruin worden ook al een verhoogde staat van paraatheid in de huid met zich meebrengt. Dat er allerlei beschermingsmechanismen in actie moeten komen, die later tot uitputting van de systemen zorgt, waardoor huidkanker ook op de loer ligt. Het is dus essentieel om de huid optimaal te beschermen al vanaf jonge leeftijd, om huidkanker op latere leeftijd te voorkomen.

Zonnefilters? Wat kies je….

Beschermen is een must! Maar hoe, nu we ook zoveel weten over zonnefilters, die meer dan je lief is, door je huid heendringen en een hormoonverstorende werking kunnen hebben? Juist! Minerale filters, en dan met name zink is echt heel veilig. Minerale filters absorberen alleen maar de UV-stralen. De deeltjes liggen op je huid als spiegeltjes en dringen de huid niet in. Ook als je huid heel gevoelig is, zijn minerale filters het meest ideaal.

Dit zijn jouw producten voor bescherming in de zon – je kunt ze meteen shoppen bij IK Skin Perfection:

Goed om te weten: alle producten zijn vegan, 100% microplastic-vrij, koraalrif-vriendelijk en vrij van synthetische stoffen. De MINERAL SPF 30 is ook Ecocert en COSMOS gecertificeerd als biologische zonverzorging.

Bekijk hier alle producten in de IK Shop

 

Help je huid elke avond herstellen

Elke avond is het erg belangrijk om je huid goed te reinigen maar ook te voeden. Om de oxidatieve schade die overdag is opgelopen te minimaliseren. Hiervoor heeft IK Skin Perfection hele mooie producten voor thuis gebruik. Ze staan in het teken van het verminderen van roodheid, het suppleren met vitamine C, het herstellen van pigmentschade en het helder houden van je teint. Dé optimale werking van je herstelverzorging begint in de salon, bij je schoonheidsspecialiste.

#IKZOMERBOOST – boek je Zon Facial bij je schoonheidsspecialiste

Bij je IK Huidspecialist krijg je een programma waarin de nadruk ligt op herstellen & kalmeren. In een uur durende behandeling krijg je een heerlijk Destress Peel Off masker, wordt je huid gevoed en gekalmeerd met de diepwerkende Serum Infusion van IK zoals PRERED+ en RETINOLC+, en een afsluiting met de AFTER SUN, boordevol herstellende stoffen. Vanzelfsprekend hoort er uitgebreide massage bij.

Wist je dat IK Skin Perfection staat voor Infusion Knowledge. Ik beschikt over een slim transportsysteem van werkzame stoffen tot in de diepere huidlagen kan brengen. Dit is te danken aan hoge percentages werkzame stoffen en lagere pH-waarden dan je aantreft in reguliere cosmetica. Het feit dat de serums een microfijne moleculaire structuur hebben, draagt bij aan de verhoogde opname in de huid.

Highlights van de #IKZOMERBOOST – gezichtsbehandeling:

Vind hier een IK Salon in jouw buurt

 

Wat zijn de top Serum Infusions voor de zomer, voor thuisgebruik?

ik skin perfection

Wat zijn de topcrèmes om deze herstellende serums thuis mee te combineren?

Bekijk hier alle producten in de IK Shop

 

IK cremes

TIP!

Kalmeer en herstel je huid na intensief zonnen!

Heb je na een dagje zonnen een rode huid? PRERED+ serum zorgt dat je huid meteen gekalmeerd wordt en kan herstellen. Breng ’s nachts het heerlijke masker DOUBLE+ aan om de geprikkelde huid te verzachten en enorme hydratatieboost te geven. Dit is jouw onmisbare zomermusthave!

Lees ook