Weg met vermoeidheid, welkom stralende huid!

06:35 - 03:57
luistertijd 06:35 - leestijd 03:57

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Profielfoto SimoneGetest Filorga C-Recover Serum

Vandaag verwelkomen we Simone van den Bos als nieuwe tester in het testteam van BeautyJournaal. Simone is schoonheidsspecialiste en eigenaar van Studio Skincare in Woubrugge, Leerbedrijf van het Jaar 2015. Dat Simone dol is op kennis vergaren en kennis delen, laat ze je zien in deze eerste review.

3-weekse kuur tegen vermoeidheid en voor een stralende huid

Deze tijd van het jaar, zo na de zomer, kan je huid er altijd een beetje vaal en pips uit komen te zien. Filorga, vooral bekend van haar mesotherapie-injecties en sinds een aantal jaren ook cosmetica voor vermoeidheid, zorgt in 3 weken tijd voor een stralende en zichtbaar jongere huid. De claims van dit intensieve serum zijn behoorlijk. Zoals alle claims, die Filorga aan zijn cosmetica hangt, overigens. Ik mocht het serum testen in combinatie met de Filorga Skin Absolute Day.

Over Vitamine C

Ascorbinezuur, oftewel Ascorbic Acid, is de Vitamine C die in de meeste skincare producten gebruikt word. Ook in het C-Recover Serum gebruikt Filorga deze vorm van Vitamine C.

Naast collageenaanmaak is Vitamine C nog bij tal van andere processen in het lichaam betrokken. Zo is het een sterke antioxidant en beschermt het de huid tegen vrije radicalen en UV-straling. Het nadeel is dat Vitamine C niet erg stabiel van zichzelf is en makkelijk wordt afgebroken. Vitamine C kan namelijk heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Daarnaast werkt het alleen in hoge concentraties (>4%). Om erachter te komen of er inderdaad voldoende Vitamine C in een product aanwezig is, kijk je naar de INCI-lijst. Het moet dan in ieder geval terug te vinden zijn in het eerste deel van de lijst. Bij dit product staat Ascorbic Acid als tweede genoemd op de INCI lijst, met een concentratie van 8%

Filorga C Recover 1Verpakking

Het serum is verpakt in een strakke zwarte doos met daarin 3 flacons met het C-Recover Serum en 1 pipetdop. De 3 flesjes zijn goed voor een 3 weekse kuur waarbij je 1 flesje per week gebruikt. De flesjes zijn luchtdicht en licht resistent verpakt. Door deze verpakking blijft de pure vitamine C intact tot het moment dat je het gaat gebruiken.

Vernuftigd pompje om de Vitamine C te activeren

Voordat ik het serum kan gebruiken, moet ik de vitamine C eerst activeren. Dit doe ik door hard op de witte dop van de verpakking te duwen. Hierdoor komt de ascorbinezuur (in poedervorm) die in de dop zit vrij en wordt gemengd met de emulsie in het flesje.

Even goed schudden en de dop vervangen door de pipetdop en je serum is klaar voor gebruik. Wat een vernuftigd pompje! Na opening kun je het serum het beste in de koelkast bewaren en binnen 7 dagen opgebruiken voor een optimale werking.

In het volgende filmpje is goed te zien hoe het pompje precies werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=t97Gd1ni0zA

Het gebruik: hoe voelt het aan?

Het serum voelt doordat je het in de koelkast bewaart heerlijk fris aan op de huid en door de lichte emulsie smeert het heerlijk uit. In het begin is het even lastig om de juiste hoeveelheid per dag te doseren. Door de ondoorzichtige verpakking kun je niet zien hoeveel er nog precies in je flesje zit en je wilt niet voordat de week om is zonder serum komen te zitten.

Een dosering van 1,5 pipet is echt ruim voldoende voor gezicht, hals en decollete. De geur is aangenaam, een beetje zoetig bijna, maar niet overmatig aanwezig. Na het aanbrengen duurt het in mijn geval wel even voordat het product helemaal is opgenomen door mijn huid. Daarna voelt mijn huid een beetje opgespannen aan.

Filorga C Serum op Hand

Het serum is een lichte emulsie die makkelijk uitsmeert.

Energie van licht

Na het serum breng ik de Skin Absolute Day aan (beide alleen in de ochtend). Volgens de beschrijving word je door gebruik van deze crème ‘jonger met de snelheid van het licht’. Algemeen bekend is dat UV oxidatie ontstekingen in de huid veroorzaken die huidcellen beschadigen en collageenvezels vernietigen. Uiteindelijk leidt dit tot rimpeltjes, pigmentatievlekken en zichtbare huidverslapping. Maar liefst 90% van alle vroegtijdige huidveroudering is te wijten aan dagelijkse blootstelling aan daglicht. De crème biedt hiertegen bescherming en belooft een meer gehydrateerde, gladde en stralende huid.

Filorga Skin Absolute DaySlimme enzymen

Filorga is erin geslaagd de schadelijke UV straling op te vangen met ‘thermostabiele’ enzymen en ze om te zetten in positieve energie die de huid een boost geeft. De crème bevat naast de NCTF formule (een complex van maar liefst 55! revitaliserende werkzame stoffen) – die we overigens ook in alle overige producten in deze productlijn terugzien – hyaluronzuur voor hydratatie. Ik breng de crème iedere ochtend aan over het serum met daaroverheen een SPF15. Om het resultaat van het serum en de crème maximaal uit te testen gebruik ik deze crème ook in de avond, maar dan zonder het serum en de SPF. De crème voelt wat dik en stevig aan als je hem uit de pot haalt, maar smeert verrassend makkelijk uit. Jammer dat na een tijdje mijn huid een beetje plakkerig gaat aanvoelen.

Het resultaat

Al na een paar dagen na gebruik voelt mijn huid zacht en glad aan. Na 3 weken gebruik van het serum en de crème in de ochtend, plus de crème in de avond, ziet mijn huid er inderdaad frisser en stralender uit. Of ik er ook minder vermoeid uitzie, kan ik niet zeggen. Mijn huid voelt wel wat strakker en minder gehydrateerd. Dit is jammer omdat de Skin Absolute Day voor extra hydratatie had moeten zorgen.

Mijn eindoordeel

Het C-Recover Serum smeert goed uit en wordt goed opgenomen door de huid. Als een snelle boost is dit product perfect, omdat je na een paar dagen al de eerste resultaten ziet. Omdat Vitamine C in hoge concentraties soms wat irritaties kan geven, is het bij een gevoelige huid even opletten. Bij irritatie zou je de Vitamine C wat langzamer kunnen opbouwen.

Lees ook