Met Tan Activator Complex voor een mooie bruine kleur

07:55 - 04:45
luistertijd 07:55 - leestijd 04:45

Esther test Filorga UV-Bronze zonbescherming voor gezicht en lichaam

Ik ben opgegroeid in de periode dat de zonnebank in opkomst was. Bijna iedereen had wel een zonnehemel- of bank thuis staan, want een bruin kleurtje stond zo mooi. Inmiddels is de zonnebank bij een heleboel huishoudens verdwenen.

Zo ook bij mij, omdat deze nou eenmaal niet goed is voor de huid. Toch vinden veel mensen dat je er met een bruin kleurtje mooier en zelfs slanker uit ziet. Tegelijkertijd zie je in Azië juist de trend om zo wit mogelijk te zijn en te blijven. Persoonlijk vind ik dat ik er met een mooi bruin kleurtje ook beter en misschien inderdaad wat slanker uit zie.

Filorga beweert zelfs dat het bewezen is dat een zongebruinde huid je humeur en zelfvertrouwen een boost geeft. En laat ik nu net zonproducten van Filorga hebben gekregen om te testen voor BeautyJournaal.

Maar hoe werkt dat bruin worden nou eigenlijk?

Melanine is een stof in de huid die functioneert als een natuurlijke bescherming voor de huid tegen verbranding. Ook is melanine verantwoordelijk voor de bruine kleur. Als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, produceren de huidcellen alfa-MSH, een stof die de aanmaak van het enzym tyrosinase stimuleert.

En dat enzym stimuleert op zijn beurt weer de aanmaak van melanine. Melanine blokkeert een deel van de zonnestralen door fotonen (lichtdeeltjes) te absorberen, hun energie om te zetten in warmte en de vrije radicalen die bij deze reactie vrijkomen in te sluiten.

Feit: zon is schadelijk voor de huid

Nu weten we allemaal dat de zon erg schadelijk is voor de huid. De huid kan verbranden, er kan blijvende schade zoals pigmentstoornissen, rimpels en ontstekingen optreden.

Bescherming tegen de schadelijke UV stralen is dus erg belangrijk. Maar hoe hoger en beter de bescherming, des te langer duurt dan weer het bruiningsproces.
Filorga claimt met haar zonnelijn de oplossing te hebben gevonden: goede bescherming en toch snel bruin worden.

Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe UV-Bronze producten van Filorga?

In de nieuwe producten is het zogenaamde Tan-Stimulator complex verwerkt. Dit complex stimuleert de aanmaak van melanine, waardoor dus de natuurlijke bescherming verhoogd wordt en je bruine kleur sneller zichtbaar wordt. Er is een onmiddellijke bruining die het resultaat is van herverdeling en foto oxidatie van de reeds in je huid aanwezige melanine.

Deze bruining verdwijnt ongeveer binnen 24 uur na het zonnebaden. Na 3 tot 7 dagen verschijnt een meer langdurige bruining, die na 10 tot 28 dagen zijn maximale intensiteit bereikt en pas na enkele weken of zelfs maanden verdwijnt.

Ik test drie producten uit de zonnelijn van Filorga UV-Bronze
• UV-Bronze Body Nutri-Regenerating Anti-Ageing Sun Spray SPF50+ voor lichaam
• UV-Bronze Face Anti-Ageing Sun Fluid SPF50+ voor gezicht
• UV-Bronze After Sun Nutri-Soothing Tan Booster Gel

UV-Bronze Face Anti-Ageing Sun Fluid SPF50+

Deze fluid met SPF50+ is speciaal voor de gezichtshuid met rimpeltjes en hyperpigmentatie. Precies wat ik goed kan gebruiken, omdat ik nogal last heb van melasma. Het bevat sulfarofaan, een krachtige anti oxidant, welke werkt op rimpeltjes. Tegen pigmentvlekjes is vitamine pp melanineregelaar toegevoegd. De fluid smeert gemakkelijk uit, heeft een prettige substantie Niet te dik en niet te dun en laat een mooie matte finish achter op de huid.

Shop hier online

 

UV-Bronze Body Nutri-Regenerating Anti-Ageing Sun Spray SPF50+

Deze bestseller van Filorga zit al iets langer in het assortiment. De spray beschermt tegen UVA en UVB straling en bevat glycoproteinen en polysaccharides (afkomstig uit het membraan van de sojaboon). Deze ingrediënten maken de huid elastischer en steviger. Verder is kokosnootolie toegevoegd voor een zijdezachte en goed gevoede huid en hyaluronzuur voor hydratatie. Hyaluronzuur staat er natuurlijk om bekend dat het vocht vasthoudt in de huid.

De UV-Bronze Body Nutri-Regenerating Anti-Ageing Sun Spray SPF50+ is verpakt in een 150 ml bruine pompflacon met dopje, zodat de flacon niet per ongeluk in je tas ingedrukt kan worden. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit me overkomt…

De fles dient goed geschud te worden voor gebruik en tijdens het schudden merk je al dat het een vloeibare substantie is, geen rijke en volle zonnecrème. Zodra ik het product voor de eerste keer op mijn huid spray, zie ik dat het een olie is.

Redelijk vettig en bruinig van kleur. Helaas heb ik dat geweten en gemerkt aan mijn witte bikinibandjes. Deze zijn helaas niet meer schoon geworden. Let dus goed op je kleding bij het aanbrengen van dit product.

De bescherming is trouwens prima, ik ben er niet mee verbrand. Ook handig is het dat het product waterresistent is.

Shop hier online

 

UV-Bronze After Sun Nutri-Sooting Tan Booster Gel

Deze after sun bevat het nieuwe tan-stimulator complex en ook tyrosine, welke samen zorgen voor een optimale en langere bruining. Door toevoeging van arganolie, abrikoosolie, zoete amandelolie en avocado olie heeft deze after sun gel ook een anti-ageing werking op de huid. Ook bevat de gel hyaluronzuur, dat zoals gezegd een zeer hydraterende werking heeft. Zeker na het zonnebaden is dat natuurlijk nodig.

Deze after sun gel is verpakt in een goudkleurige tube van 200 ml met een zwarte klikdop. De gel is makkelijk en zuinig in gebruik, doordat hij zeer goed uitsmeert en totaal niet plakt. Een gel vind ik na het zonnen altijd erg aangenaam door het verkoelende gevoel op de huid. De geur van deze after sun gel is heerlijk.

Een beetje zoetig door de abrikoos- en zoete amandelolie. Dus is ook prima te gebruiken als body lotion, zeker omdat het tan-stimulator complex zijn werking nog een hele poos na het zonnebaden volhoudt. Inmiddels ben ik 4 weken terug van vakantie en nog steeds is mijn huid mooi bruin. Deze claim van Filorga wordt dus zeker waargemaakt.

Wat mij als bonuspuntje opvalt, maar wat ik in de beschrijving bij het product niet terug kan vinden, is dat ik een zeer subtiel glansje/glittertje op de huid zie als het licht op mijn huid schijnt na het aanbrengen van deze after sun.

Shop hier online

 

Wat vind ik van Filorga?

Iets minder tevreden ben ik over de UV-Bronze Body Nutri-Regenerating Anti-Ageing Sun Spray SPF50+. Voor mij is dit product echt te vet en spijtig genoeg is mijn bikini eigenlijk een beetje verpest door deze test.

Wel ben ik razend enthousiast over UV-Bronze After Sun Nutri-Sooting Tan Booster Gel. Ik heb sinds ik dit product gebruik echt heel lang een mooie bruine kleur. Dat subtiele glittertje is prachtig en ik vind hem heerlijk ruiken. Ook ben ik erg tevreden over de UV-Bronze Face Anti-Ageing Sun Fluid SPF50+. Goed smeerbaar en het maakt de huid mooi mat. Deze twee producten zijn zeker een aanrader.

Nog meer Filorga reviews lezen?

Lees ook