Edgy en messy, maar wel stijlvol!

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Het haarmatje… nooit gedacht dat we die weer terug zouden zien. Toch is de mullet weer helemaal hot and happening. We zien hem overal op Instagram, vooral bij jongeren maar ook bij menig celebrity. Gelukkig is deze huidige haartrend wel iets beter uitgewerkt dan het ordinaire New Kids haarmatje van vroeger. In dit artikel vertellen we je er alles over!

Kort aan de voorkant, lang aan de achterkant

Traditioneel korter aan de voorkant en langer aan de achterkant, de mullet was de favoriete look in de jaren ’90. Het kapsel was voor iedereen die wilde dat de wereld het wist dat ze het menen. Stoere jongens, maar ook vrouwen droegen deze look. Echte feestgangers werden ermee gespot. De moderne vertolking van dit kapsel is een ingehouden versie van de jaren ’70 shag, wat overigens ook een van de grootste vintage-geïnspireerde haartrends van dit jaar is.

Edgy & messy but stylish

De mullet is meer edgy en slordiger (maar wel op een goede manier) dan de golvende bob die we al kennen. Deze stijl is wat cooler en stoerder, maar geeft dezelfde ‘net-uit-bed’ look. Je kunt een mullet creëren door te werken met je natuurlijke golfpatroon, maar je kunt het ook stijl houden of werken met verschillende styling tools. Het is een geweldig kapsel om je natuurlijke haartextuur de vrije loop mee te laten.

Om het kapsel onder controle of in vorm te houden raden kappers aan een lichtgewicht balsem te gebruiken die het haar niet verzwaard. Zo blijft het kapsel lekker luchtig.

Beroemheden

Het is niet helemaal duidelijk waar of bij wie deze haartrend begonnen is. Toch is de trend door het support van veel celebrities een stuk groter geworden. Zangeres Miley Cyrus was er al vroeg bij en rockt nu geruime tijd een opvallende mullet. Beroemdheden als Cara Delevigne, Halsey en Billie Eilish volgden al snel. De gekste kleuren, texturen en lengtes komen voorbij.

En… ren jij snel naar de kapper zodra het weer kan? Of sla je de mullet toch even over?

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook