Wella expert Robin geeft antwoord

03:13 - 01:55
luistertijd 03:13 - leestijd 01:55

Expertadvies Haar: Wel of geen laagjes knippen bij dik lang haar?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Ik heb lang haar, zo’n 15-20 cm over mijn schouders. Vooral de onderlagen krullen enorm, maar de bovenste haarlaag niet. Mijn haar is na de zwangerschap best dik geworden en ligt nu als een dikke laag over mijn schouders en ik vind dat niet zo mooi. Ik heb ooit lagen erin gehad, maar dan vrij ver onderaan en de bovenlaag krulde niet mee; het haar lag er gewoon bijna stijl bovenop.

Nu moet ik weer naar de kapper voor de dode punten en ik twijfel of ik nu toch weer lagen moet nemen. Mijn haar is nu op één lengte en ik vind het – zoals gezegd – eigenlijk te dik over mijn schouders hangen. Ooit heeft een kapster mij verteld dat als ik laagjes laat knippen, mijn haar nog dikker zal ogen, omdat de krullen uit de verschillende laagjes dan als het ware op elkaar gaan liggen. Is dat echt zo? Of helpen laagjes toch wel om het haar “uit te dunnen” en zou dit ook een goede keuze kunnen zijn?

Ook het lezen waard: Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

Robin Fredrikzs.

BeautyJournaal’s expert Robin Fredrikzs, specialiste Cut&Styling bij Wella Professionals, geeft antwoord:

Het haar op één lengte houden of in laagjes knippen is altijd een lastige keuze als je bij de kapper in de stoel zit. Als het haar op één lengte geknipt wordt, dan zal het haar zwaarder vallen en vallen alle haren meer dezelfde kant op.

Twee effecten van laagjes knippen

Door het haar in lagen te knippen, kunnen er twee effecten gecreëerd worden:

Dit is uiteraard totaal afhankelijk van de manier waarop de kapper het haar knipt.

Met lagen is het wel zo dat het sneller zichtbaar is als de onderlaag krult en de bovenlaag niet. Een optie is om de bovenlaag in te laten zetten met een grove omvorming (permanent), zodat het verschil tussen de boven- en de onderlaag minder groot is. Als je geen chemische behandeling wilt ondergaan met je haar, dan kan je kiezen om de bovenlaag te krullen met een medium krultang, bijvoorbeeld de Creative Wand van ghd.

Shop hier online

 

Heb jij vragen over haartrends, over het knippen van je haar, ook de verzorging ervan? Stuur mijn een mail via de redactie van BeautyJournaal en je krijgt persoonlijk antwoord. Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Robin’.

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator en de nieuwste haartrends.

Lees ook