Lekker cocoonen met simpele, frisse, zachte producten

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Zo’n beetje sinds afgelopen voorjaar/zomer, en versterkt door de Corona crisis, waait er een trend door de Westerse wereld die zich duidelijk laat zien in ons interieur, in de mode en in beautyland: Cottagecore. Krijg je er al een beeld bij?

kaarsen

Thuis kneuteren

Lekker thuis kneuteren, zelf brood bakken, lokaal je inkopen doen bij de slager en groenteboer, boerenkaas halen bij de kaasboerderij. We zijn aan het breien en borduren, drogen bloemen, kweken tuinkruiden en maken ons huis helemaal groen met planten. We bakken taart en bouwen knusse hoekjes met handgemaakte plaids voor over de bank. De geurkaarsen- en stokjes zijn niet aan te slepen, we leren zelf groentes fermenteren en zoeken eetbare paddenstoelen in het bos.

Vintage is in

Vintage is hotter dan ooit, we zijn op zoek naar duurzame, eerlijke stoffen en kledingstukken die lang meegaan. Van de zomer zag je meiden in lange bloemetjesjurken met los haar of een lange vlecht en met leren slippers aan de voeten. Kleding in de sfeer van de fijne bloemetjesstoffen van het luxe textielmerk Liberty. Naturelle kleuren, aaibare stoffen, wijd en comfortabel.

outfit

Frisse huid

Deze romantische sfeer, terug naar een simpeler leven, zie je natuurlijk ook terug in beauty. Harde kunstmatige looks, supersteil haar, donkere smokey eyes – het doet opeens wat ouderwets aan. Maar een frisse huid met sproetjes, lange, volle wimpers met rozige wangen en losvallend haar, gedroogd aan de lucht, dat ziet er heerlijk uit.

Zachte look

In plaats van dekkende make-up doen we een getinte dagcrème op waardoor de huid – skincare is nu belangrijker dan ooit – zichtbaar blijft. Een zachte cremeblush zorgt voor een blos als na een frisse wandeling, het contourpalette blijft dus achter in de kast. De wenkbrauwen blijven vol en natuurlijk, maar niet getekend en omlijnd. Op de mond past een gekleurde lipbalm, zonder lipliner en niet overdreven mat of glanzend.

natuurlijke look

Lang, liefst krullend haar, in natuurlijke kleuren, naar achteren gehouden met een scrunchie of een simpele clip. Lichtroze nagels, met een transparante lak of zelfs alleen gebuffed. En natuurlijk bloemige geuren, met een houtachtige ondertoon.

Shoptips voor een Cottagecore look!

Hieronder vind je een aantal fijne producten waarmee je de Cottagecore look kunt maken. We beginnen met de make-up look, van tinted moisturizer tot een glanzende lippenbalsem.

Natuurlijk zijn er ook Cottagecore approved voor de nagels, deze zie je hieronder. Ook hebben we twee heerlijk zachte parfums geselecteerd die je look helemaal compleet maken.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook