Met een paar kleine handigheidjes zie je er meteen fris uit

08:33 - 05:08
luistertijd 08:33 - leestijd 05:08

We hebben de afgelopen maanden behoorlijk veel thuis gewerkt en we maakten kennis met video-vergaderen. Ai! Dat was wennen, want het was natuurlijk een no-go om in je pyjama met just-out-of-bed-hair voor de cam te verschijnen. Corona…..je make-up ligt te verstoffen in de la.

Er wordt ook bij online vergaderen van je verwacht dat je er een beetje fris en opgeruimd uitziet. Maar hoe doe je dat even snel? We hebben tips!

De webcam is nu je grootste vriend – experimenteer!

Volgens make-up artist Jo Baker is het nu de perfecte tijd om te experimenteren met de vormen van je gezicht. Haar advies om er snel representatief uit te zien is om niet je onvolkomenheden te verbergen, maar juist de nadruk te leggen op jukbeenderen, wenkbrauwen en lippen.

Prep je huid met een voedende olie

Jo haar favoriete conference-call look vereist het preppen van de huid met een voedende olie. Ze legt uit waarom: “Ten eerste legt een olie een beschermlaagje aan op de huid, waardoor de barrièrefunctie verbetert. Ten tweede laat een olie de huid direct stralen, zonder dat de huid te sparkling of shimmery wordt. Tijdens een online meeting wil je er goed uitzien, maar ook weer niet te glamourous.”

Een paar druppeltjes foundation en subtiele contour

Volgens Jo is een gezonde glow slechts een van de voordelen van een huidolie. “Wanneer ik eerst een olie gebruik, heb ik minder foundation nodig omdat foundation zich mengt met de olie en daardoor makkelijker blendt met de huid,” zegt ze. Hierdoor heb je slechts een paar druppeltjes foundation nodig, die je in een paar seconden met een zachte blush brush aanbrengt.

Een beetje dimensie in je gezicht

Om te voorkomen dat je er voor de webcam tweedimensionaal (lees: plat) uitziet, opteert Jo voor een subtiele contour. “Je kunt nu het contouren in je voordeel gebruiken, omdat mensen je niet daadwerkelijk in levende lijve zien,” zegt ze. Als je ooit hebt getwijfeld om met contouring je kaaklijn iets te veranderen of je jukbeenderen een geheel nieuwe dimensie en vorm te geven… now is the moment.

Heb je snel last van vermoeide ogen? Laat mascara dan achterwege

Verrassenderwijs slaat Jo oogmake-up over bij thuis werken. En niet alleen omdat je ooglook via de webcam moeilijker is om te zien. “Als je uren onafgebroken thuis werkt en naar je computerscherm tuurt, kan het dragen van mascara soms als een extra belasting voor je ogen aanvoelen. Je kunt beter je wenkbrauwen en lippen benadrukken. Die springen er echt uit voor de camera.”

Een gedurfde rode lippenstift is een must-have voor online meetings, vindt Jo. “Een prominente liplook vertelt je collega’s dat alles bij jou business as usual is,” legt ze uit. “Kies een kleur die zegt: ik sta stevig in mijn schoenen, ik ben een professional, ik ben zelfverzekerd.”

rode lipstick

Shoptips! Charlotte Tilbury Hollywood Liquid Lipstick – Screen Siren, MAC Satin Lipstick – MAC Red, Dior Rouge Lipstick – Trafalgar, Dr. Hauschka Lipstick – Amaryllis en NARS Velvet Matte Lip Pencil – Dragongirl.

Monochromatisch met multitasking producten

Make-up artist Katie Hughes stelt dat de snelheid van een make-up look neerkomt op je persoonlijke voorkeur en routine. Wanneer ze zelf in tijdnood zit, vertrouwt ze op multitasking producten om monochromatische lippen, wangen en ogen mee te maken. Rood, rose of peach zijn hele geschikte kleuren, die je tegelijkertijd op lippen, wangen en ogen kunt dragen.

En mocht je nu geen multitasking producten in je make-up stash hebben, dan doet een cream blush ook wonderen. Deze kan je in de meeste gevallen ook op je ogen en lippen aanbrengen.

stick blush

Shoptips! Florence by Mills Cream Teint Blush – Shy Shi, Honest Beauty Crème Cheek Teint Blush – Coral Peach, e.l.f. Cosmetics Multi-Stick – Glistening Peach, Nudestix Nudies Bloom – Cherry Blossom Babe en Douglas Blushy Blush Teint Lip & Cheek – Pink Obsession.

First things first: natuurlijk licht, een hydraterende spray en concealer

Alvorens Katie ook maar iets doet, zorgt ze ervoor dat ze natuurlijke licht heeft, waarin ze haar make-up kan aanbrengen. Dit kan daglicht zijn of een daglichtlamp. Ze begint altijd met een hydraterende gezichtsmist. “Ik spray de mist alleen op de zijkanten van mijn gezicht, niet op de voorkant. Ik wil namelijk alleen glans op de hoge punten [van mijn gezicht] en niet op de T-zone,” zegt ze.

“Een concealer breng ik vervolgens uitsluitend aan op de plekken die ik nodig vind,” vervolgt Katie. Om je gezicht meer diepte te geven adviseert Katie om concealer ook te gebruiken rond de ogen, lippen en wenkbrauwen. Katie gebruikt voor het aanbrengen van de concealer een concealer brush, maar ook dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ze raadt aan om een tool te gebruiken, waarmee je handig bent en snel weet te werken. Of dat nu een kwast, een spons of je vingers is, maakt niet uit.

concealer

Shoptips! Clinique Airbrush Concealer, Benefit Boi-ing Hydrating Teint Concealer, Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer, Real Techniques Expert Concealer Brush en Douglas Cover & Concealer Blender Sponge.

Een dewy finish met lippenbalsem

Wenkbrauwgel en mascara zijn Katie’s favorieten om haar look voor last-minute vergaderingen compleet te maken. Maar niet nadat ze eerst haar go-to product heeft aangebracht: getinte lippenbalsem. “Je kunt het supersnel aanbrengen, voor een verzorgde dewy finish.”

Ga methodisch te werk

De in New York City gevestigde make-up artist Tommy is het met Katie Hughes eens en geeft aan dat ieders snelste en eenvoudigste make-up look van persoon tot persoon zal verschillen. Vooral omdat deze is gebaseerd op voorkeuren en gewoontes. “Mijn filosofie over one minute make-up is om een systeem te maken,” legt hij uit. “Ga methodisch te werk en houd het simpel.”

Voor Tommy is een goede huidverzorging een belangrijk uitgangspunt. Op deze manier hoef je, als je in tijdnood komt, je alleen te concentreren op het aanbrengen van make-up op ogen, wangen en lippen. Simpelweg omdat je huid in topconditie is en je geen tijd hoeft te steken in een basismake-up, zoals foundation.

Experttip: laat je vloeibare concealer eerst even drogen

Om donkere kringen en andere oneffenheden te verbergen, gebruikt Tommy YSL Touche Eclat en laat hij deze eerst een beetje drogen alvorens het product te blenden met de huid. “Op deze manier kan je met de meeste vloeibare concealers een mooie dekking opbouwen. Het is mijn tijdbesparende tip. Zeker voor mensen die kostbare minuten verspillen door te hannesen met een zompige Beautyblender,” legt hij uit.

Terwijl hij de concealer laat drogen, gaat Tommy verder met lippen en wangen. Vaak met behulp van make-up producten in stickvorm of een crèmige formule in een potje. “Lekker makkelijk, je hebt eigenlijk geen tools nodig. Nars The Multiple en Fenty Beauty Match Stix zijn beide geweldig. Gewoon aanbrengen en met je vingertoppen uitwerken,” zegt hij.

Een gewaagde cat eye

Allure’s vice-digital-editor Kara McGrath houdt om dezelfde reden ook van Stila’s Double Dip oogschaduw, vanwege de dunne en flexibele applicator. Ze creëert in een handomdraai een gewaagde groene cat eye, met een paar goed geplaatste streken van het product.

Mascara is een must

Zelfs als je niet kiest voor een opvallende ooglook is mascara een must. Behalve bij vermoeide ogen uiteraard. “Iedereen ziet er sprankelend uit met mascara,” zegt Tommy. “Heb je maar één minuut om iets te doen, pak dan je mascara!”

Bron

beautyjournaal shop banner

Benieuwd naar onze cosmetica reviews?

Lees ook