Met een aantal salon favorieten voor de gecombineerde huid!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

In deze reeks artikelen delen we het favoriete huidverzorgingsprogramma van de vrouwen uit het BeautyJournaal testteam met je. Vandaag is schoonheidsspecialiste Patricia Verheijen van Salon Mooi en Meer aan de beurt! Je leert in dit artikel alles over haar huidtype en over de producten die zij gebruikt om haar huid te laten stralen. Doe inspiratie op!

Patricia’s huid

Patricia heeft een gecombineerde huid, soms kan haar voorhoofd wat droog aanvoelen en soms kan haar huid weer meer talgproductie hebben. Bij dat tweede kan haar hoofd behoorlijk gaan glimmen, vooral op de T-zone (voorhoofd, neus en kin).

Op haar wangen/jukbeenderen heeft Patricia sporen van rosacea, maar dit is momenteel helemaal onder controle. Er zijn alleen nog een paar adertjes zichtbaar. Ook heeft ze op deze plek een paar kleine pigmentvlekken.

Een uitgebreide reiniging

Allereerst reinigt Patricia haar oogmake-up met de Docteur Renaud Two-Phase make-up remover. Even schudden zodat beide fases goed gemengd zijn en de oogmake-up vliegt eraf!

’s Ochtends en ’s avonds reinigt ze haar huid met de Docteur Renaud Gelée Micellaire Apaisante Intensive. Een mond vol tanden, maar het is eigenlijk een reinigingsgel uit een plantaardig, cosmeceutische lijn. Deze gel is rijk aan vitamine B5 en allantoine en reinigt de huid op een milde wijze zonder dat het rood of vlekkerig wordt.

Na de Gelée volgt de Lotion Tonique Apaisante Intense. Deze lotion is rijk aan aloë vera en is gecombineerd met een kalmerend complex. ”Mijn huid voelt na deze reiniging zeer zacht en schoon aan. En de geur is ook verslavend lekker!” zegt Patricia.

docteur renaud

Shop Docteur Renaud hier online

 

Pigmentvlekken behandelen

Na het reinigen gebruikt Patricia het Enlighten Serum van Synergie Skin. Dit is een verhelderend serum tegen pigmentvlekjes. Het geeft een egale gloed er heeft ervoor gezorgd dat Patricia’s pigmentvlekjes bijna allemaal verdwenen zijn.

Verzorging in de avond

Over het serum brengt Patricia ’s avonds de Dermacalm van Synergie Skin aan. Deze werkt mooi tegen haar (resterende) roodheid en voedt de huid ontzettend goed. De volgende ochtend ziet haar huid er altijd mooi egaal en fris uit.

Verzorging overdag

Als dagcrème gebruikt Patricia de Synergie Skin Uberzinc crème. Deze heeft een krachtig antioxidanten complex en werkt daarom tegen veroudering. Verder zit er 21% zinkoxide in die een hele hoge bescherming biedt tegen de zon en UV licht. ”De zinkoxide werkt tevens goed tegen ontstekingen, dus als er eentje de kop op doet is hij ook weer snel verdwenen” zegt Patricia.

synergie skin

’s Ochtends en ’s avonds gebruikt ze ook nog een oogcrème van Docteur Renaud uit de Mimosa-lijn. Dit is een frisse gel die preventief werkt tegen veroudering. Hij strijkt mooi glad en is daarom een van Patricia’s favoriete producten.

Uiteraard passeren er in haar routine ook allerlei soorten scrubs, peelings en maskers de revue. Maar die wisselen nog weleens af. Alle bovenstaande producten gebruikt Patricia nu ruim 5 maanden trouw.

Afwisseling? Ja hoor!

Wij vroegen Patricia of ze weleens nieuwe producten test, daarop zei ze volmondig ja.  ”Met een salon aan huis vol met allerlei serums, crèmes enzo… ja dan wissel je heel vaak af. Soms zie ik wat meer vermoeidheid of speelt huidveroudering op en soms wil je juist meer op het vochttekort werken” zegt ze.

Ze geeft toe dat haar huid misschien nooit echt lekker kan wennen aan de producten omdat er regelmatig iets anders moet worden getest of wanneer ze vindt dat ze andere werkstoffen nodig heeft. ”Ik ben wel trouw aan de drie merken die ik in mijn salon voer, ik vind ze immers de beste op de markt ;)” vult ze aan. Het komt eigenlijk nooit voor dat ze met iets totaal anders thuiskomt, gekocht in een drogisterij of parfumerie bijvoorbeeld.

Seizoenswisseling 

Patricia wisselt dus continu af, zo ook met de seizoenswisselingen. In de zomer gebruikt ze vaker een hydraterend serum en als zonnecrème kiest zee voor de Esthederm Photo Regul. Van april tot en met september wil ze extra goed beschermd zijn. Deze zonnecrème is een volwaardige dagverzorging die helpt bij het verminderen van pigmentvlekjes en tegelijk de huid bruint. ”Van deze crème ben ik echt fan, de heerlijke zomerse geur en de textuur zijn super fijn!” zegt ze.

esthederm photo regul

Shop hier online

 

Ultieme aanrader

Wat is je ultieme product aanrader? Een lastige vraag, maar ook Patricia heeft hem weten te beantwoorden. ”Ik vind ze allemaal super, maar als ik er dan echt een moet kiezen is het de Uberzinc van Synergie Skin. Eigenlijk ook omdat deze crème veel klanten heeft mogen helpen bij o.a. diverse ontstekingen. Binnen een week namen deze aanzienlijk af. Eens gebruikt willen ze vaak niet meer terug.”

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook