Met producttips voor de normale tot vochtarme huid

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

In deze reeks artikelen delen we het favoriete huidverzorgingsprogramma van de vrouwen uit het BeautyJournaal testteam met je. Vandaag is schoonheidsspecialiste Karmelita Gischler van beautysalon Elita Cosmetic Skincare in Diemen aan de beurt! Ze vertelt je alles over haar huidtype en de keuze voor dit nog gloednieuwe merk in Nederland: asap!

Tijdens de eerste lockdown had ze alle tijd om online trainingen te volgen, naar nieuwigheden te zoeken. Zo luisterde ze ook naar Eliza Horton van Ultra Cosmetics. Deze dame gaf super interessante, toegankelijke lessen over de huid, los van de merken die het bedrijf voert. Later volgde ze ook een training over asap, en toen was ze verkocht.

Karmelita

Karmelita’s huid

Schoonheidsspecialiste Karmelita heeft een normale tot vochtarme huid. Een vochtarme huid heeft zoals de naam doet vermoeden een tekort aan vocht aan het huidoppervlak. Het voelt soms ruw en droog aan. Het is niet zo zeer een huidtype, maar meer een huidprobleem. Gelukkig kan een vochtarme huid goed behandeld worden met hydraterende producten.

Reiniging

In de ochtend en in de avond reinigt Karmelita haar huid altijd met de asap Gentle Cleansing Gel. Op sommige ochtenden gebruikt zij ook nog de Daily Exfoliating Scrub en op enkele avonden nog de Daily Facial Cleanser.

”Deze combinatie doe ik niet iedere dag omdat dat net even teveel is voor mijn huid, de producten bevatten AHA’s dus het was even zoeken naar de juiste frequentie” zegt ze. Ze gebruikt deze combinatie voornamelijk zodat haar huid niet teveel dode huidcellen verzamelt. Ook houdt ze hiermee de celdeling van haar huid op peil.

asap

Dagelijkse verzorging

Voor de dagelijkse verzorging gebruikt Karmelita de asap Firming Eye Lift. Deze gebruikt ze pas sinds kort omdat haar ooghuid voorheen mooi glad was en nu toch wel lijntjes begint te vertonen. Voor haar gezicht, hals en decolleté gebruikt zij het Super B Complex Serum om onzuiverheden te voorkomen en voor de hydratatie van haar huid.

Ze mixt deze met het Super C serum voor haar collageen. ”Ik heb gelukkig genoeg, maar juist vanwege mijn leeftijd moet ik daar nu echt zuinig op zijn” zegt ze. Aansluitend gebruikt ze in de ochtend of in de avond de DNA Renewal voor de bescherming van haar telomeren en voor optimale hydratatie. ”Ohja en altijd de Soothing Gel, ook weer voor hydratatie. En de CC Correcting Cream voor een mooie gelijkmatige tint en glow, dat is echt mijn favoriet” vult ze aan.

asap

In de avond gebruikt ze naast de reinigers en het oogserum afwisselend nog het asap Radiance Serum en de Liquid Platinum. Als nachtcrème gebruikt ze de Soothing Gel.

Kort maar krachtig

De genoemde producten gebruikt Karmelita nog niet zo lang. Vooral het oogserum gebruikt ze pas sinds kort. Voorheen gebruikte ze wel af en toe een oogproduct, maar eigenlijk alleen wanneer ze lange dagen maakte. Nu heeft ze het echt nodig om de huid te verzorgen. De overige producten gebruikt ze ook nog niet zolang omdat ze gewisseld is van het merk in haar salon. ”En ik gebruik natuurlijk altijd wat ik adviseer” zegt ze trots.

Karmelita probeert zelden nieuwe producten. ”Alles wat ik gebruik, van tandpasta tot cosmetica tot wasmiddelen, gebruik ik al lang. Dat is omdat ik simpelweg tevreden ben” zegt ze. Natuurlijk test ze zo nu en dan ook producten voor BeautyJournaal, die soms in haar favorieten mandje belanden. 

Tropische dagenbrush on block

Op tropische dagen durft Karmelita nog wel eens te wisselen. In de zomer gebruikt ze doorgaans luchtigere serums ofwel minder serums, maar overige producten blijven hetzelfde. Verder gebruikt ze op zeer warme dagen en/of wanneer ze veel buiten is de SPF poeder van Brush on Block.

Shop Susan Posnick hier online

 

Ultieme aanrader

We vroegen Karmelita welk product iedereen eigenlijk in zijn/haar stash zou moeten hebben. Daarop zegt ze het volgende: ”Hmmm moeilijk… het Serum B Complex is een topper, maar de CC Correcting Cream ook en natuurlijk de Liquid Platinum.

Oké, als ik dan moet kiezen zeg ik Liquid Platinum, dit is voor iedere huidtype en -conditie een absolute aanvulling. Het versterkt de huidbarrière en dat is belangrijk om de meeste problemen te kunnen voorkomen. Verder vermindert het verstoring van de pigmentatie en stimuleert het de aanmaak van collageen waardoor fijne lijntjes en rimpeldiepte wordt vermindert. Een absolute musthave, je kunt dit product toepassen in ieder beautyregime.”

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook