Het beschermt tegen uv-straling maar remt ook de bruining van pigmentvlekken af. Uniek!

07:26 - 04:28
luistertijd 07:26 - leestijd 04:28

Lydia heeft al heel wat jaartjes pigmentvlekken in het gezicht. Ze ondergaat regelmatig behandelingen ervoor, maar helaas komen ze vaak weer terug. Het is superbelangrijk om je gezicht heel strikt tegen uv-straling te beschermen. In haar speurtocht naar de allerbeste zonnecrème ontdekte ze Photo Regul van Institut Esthederm. Een zonnecrème die je huid beschermt, maar ook bruint, en pigmentvlekken minder zichtbaar maakt. Nee, er zit geen zelfbruiner in. Maar wel een geniale technologie!

Shop Esthederm hier online

esthederm

Waarom we pigment hebben

Het mag duidelijk zijn, pigment zit niet voor niets in je huid. Het beschermt de huid tegen de inwerking van UV-straling. Echter is die hoeveelheid pigment bij witte mensen bij lange na niet voldoende – het geeft hoogstens een beschermingsfactor 2. Hoe ouder je wordt hoe groter de kans op de vorming van pigmentophopingen, door verstoorde cel processen.

De beschermingstechnieken van Esthederm

Institut Esthederm heeft een uitgebreid zonprogramma waarbij heel nauwkeurig gekeken wordt naar specifieke huidbeschermings- en verzorgingsbehoeften. Er worden vier huidtypen geclassificeerd met specifieke beschermingsproducten en de zonkracht wordt ondervangen met een 1,2 of 3-sterrenprogramma, waarbij de 3 sterren de hoogste bescherming biedt, zowel tegen UVA als UVB straling, zichtbaar licht als infrarood licht. Problemen die worden aangepakt zonneallergie, hyperpigmentatie, bescherming van de zeer lichte huid, en natuurlijk wordt er gekeken naar een mooie bruining van de huid.

Dat er zo’n uitgebreide focus ligt bij de zon, is niet voor niets. De oprichter, apotheker Jean-Noël Thorel, had zelf al op jonge leeftijd last van zonnea-allergie.

Shop Esthederm hier online

Overproductie aan signaalstoffen in de keratinocyten

Pigmentvlekken ontstaan vooral op die huiddelen die het meest worden blootgesteld aan de zon. De pigmentverstoringen ontstaan volgens Esthederm experts voor in de opperhuid: in de buitenste huidlaag, in de keratinocyten. Deze huidcelletjes geven zelf signaalstofjes af naar de melanocyten, die zorgen voor de productie van melanine (je bruine tint). Bij de vorming van pigmentvlekken is deze signaalroute verstoord. De keratinocyten zijn in hun taakje op hol geslagen, er is een overproductie aan signaalstoffen. De toch al bruine pigmentvlekken worden hierdoor nog sneller bruin dan de gezonde huid erom heen.

Hoe beschermt Photo Regul tegen pigmentvlekvorming?

Photo Regul bevat een echt unieke technologie om de pigmentvlek vorming te ondervangen, zonder dat je helemaal niet meer bruin wordt!

Kort gezegd komt het erop neer dat je dus wel mooi beschermd, egaal bruin wordt, maar je pigmentvlekken niet donkerder worden. Dit product is in staat om het contrast tussen pigmentvlekken en de zongebruinde huid erom heen te verminderen.

Shop hier online

esthederm photo regul

De oplossing: melanine verspreiden daar waar het opgehoopt is

De allerbelangrijkste hierin is de zg. technologie van ‘eenvormig bruinen’: een combinatie van actieve stoffen als kopergluconaat, tyrosine, diol (ofwel glycol), vitamine F (meervoudig onverzadigde vetzuren) en extracten van Angrographis en Palmaria Palmata zorgen ervoor dat er een gelijkmatige bruining plaatsvindt. De nog niet zongebruinde huid zal hiermee makkelijker bruin worden en de opgehoopte pigmentcellen worden voorzichtig uit elkaar gehaald door met name diol + vitamine F. De twee stoffen samen zorgen er met name voor dat de melanine zich meer verspreidt in de keratinocyten.

Shop Esthederm hier online

Verder zit er een verzorgende cocktail in die ontsteking werend is en DNA-beschermend en wordt er gebruik gemaakt van fotostabiele (licht absorberende) filters en een mineraal lichtreflectie-shield in de vorm van ceriumdioxide. Het is belangrijk dat je het product 20 minuten voor zonblootstelling aanbrengt en elke twee uur opnieuw.

Wat vind ik ervan?

Ik ben best wel sceptisch. Een product dat mijn huid laat bruinen in de zon, maar niet mijn pigmentvlekken donkerder maakt, zonder de omgeving eromheen ook lichter te maken, vind ik wel heel apart. Het is voor mij zomers altijd een klusje hoor om mijn teint te egaliseren en tegelijkertijd te beschermen. Er komt van alles voor aan te pas: van make-up, zonnecrème tot zonnehoed.

lydia pigmentvlekken voor

Gebruiksgemak

De tube bevat 50 ml en heeft een klein gaatje waar het product prima uit komt. Wel zo hygiënisch en geeft geen geknoei. Ik heb een bolletje op mijn vinger nodig voor mijn hele gezicht. Het is een romige substantie die ik kloppend met mijn vingers verdeel over mijn huid. Het ruikt prettig en trekt makkelijk en snel in. Je ziet het niet zitten. Het kan ook heel goed onder make-up worden aangebracht. De inhoud is 50 ml.

Shop Esthederm hier online

Voorzichtig opbouwen

Ik bouw het voorzichtig op. In het zachte ochtendzonnetje met een koffietje op het balkon. Een kwartiertje gaat goed. Dan een half uurtje. In de middag weer en zo ga ik enkele dagen door. De rest van de dag vermijd ik de volle zon. Mijn pigmentvlekken worden niet donkerder en langzaam krijgt de rest van mijn huid een kleurtje.

Ik durf langzaam een wat vollere zon aan. Niet dat ik ervoor ga zitten maar een wandelingetje of boodschappen op de fiets doen, is prima. Ben ik veel langer buiten in de volle zon dan doe ik toch een hoed op.

Opvallend: minder contrast

Doordat de rest van mijn gezicht meer kleur heeft gekregen is er minder contrast met de pigmentvlekken en is de kleur overal wat egaler. Dat merk ik ook als ik eenmaal een paar dagen in Portugal ben.

Ik ben er oprecht blij mee

Ik ben heel blij met het resultaat. Ik heb een mooi natuurlijk na genoeg egaal zonnig kleurtje. De zonnecrème is fijn en makkelijk aan te brengen voor dagelijks gebruik. Ik kan met mijn pigmentvlekken veilig de zon. Dit is een blijvertje en word mijn nieuwe vereenvoudigde zonritueel.

Shop Esthederm hier online

beautyjournaal shop banner

Lees ook