Een oogcontourbehandeling op salonniveau om thuis te gebruiken

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Getest Docteur Renaud Anti-Aging Eye Patch Duo

Een oogcontourbehandeling op salonniveau om thuis te gebruiken

Dit product komt uit de nieuwe rozenlijn die reeds op de markt en in de salons is verschenen. De rozenlijn van Docteur Renaud is er speciaal voor de veeleisende en rijpere huid, of voor de huid die opnieuw gestimuleerd en geregeneerd moet worden. Een boost moet krijgen dus.

Schoonheiddspecialiste Patricia van schoonheidssalon Mooi & Meer, tevens kersverse nieuwe tester bij het BeautyJournaal testteam, test het Eye Patch Duo voor je uit. Je leest haar allereerste review hier.

Patricia: Ik ga voor direct en zichtbaar resultaat

Van een oogpatch of oogmasker verwacht ik een goed zichtbaar verschil, iets wat ik inzet als ik direct resultaat wil. Bijvoorbeeld als ik een feestje heb en er extra goed uit wil zien.

Volgens Docteur Renaud zou dit het resultaat na één applicatie moeten zijn:

 

Shop online

 

Collageen biomoleculen

De patch bevat 3 verschillende collageen biomoleculen: vezels, proteïnen en peptiden. De vezels zouden de huid rondom de ogen direct tot rust moeten brengen (denk aan: irritaties en roodheden), de proteïnen verhogen het hydraterend vermogen van de huid op lange termijn. De peptiden tot slot werken als de ‘boodschappers’: ze geven een signaal af aan de fibroblasten om meer collageen en elastine te gaan produceren, waardoor de huid voller en steviger wordt.

In de ingrediëntenlijst van de vloeistof zit onder meer de werkstof glycerine. Glycerine staat bekend om zijn vochtvasthoudende eigenschappen; één glycerine molecuul houdt in totaal maar liefst 6 watermoleculen vast! Dat betekent dat de huid wordt gehydrateerd en voller wordt waardoor lijntjes en rimpeltjes van binnenuit als het ware worden opgevuld.

Het gebruik van de patch

Het doosje bevat 5 ‘single use’ verpakkingen, dus genoeg voor 5 behandelingen. Voor een optimaal resultaat zou je met een kuur moeten starten, aldus de gebruiksaanwijzing bij de patches: 2 of 3 keer in de eerste week en daarna 1 keer per week.

Eén verpakking bevat 2 patches die je direct onder de ogen aanbrengt en een reservoir met de hydraterende activeringsvloeistof. Op de verpakking staat dat ik met beide duimen stevig op het reservoir moet drukken, zodat de vloeistof naar de patches kan. Best spannend dit, want klapt die vloeistof zo niet direct aan de achterkant van de folie er weer uit? Gelukkig niet.

Goed doordrenkt met actieve vloeistof

Na mijn huid te hebben gereinigd met een oogreinigingslotion gaat de gladde kant van de patch op de huid. Het valt me op dat het Docteur Renaud Anti-Aging Eye Patch Duo wel heel erg nat is; de patches zijn dus goed gedrenkt in de actieve werkstof. Deze is volledig geurloos. Bij het opplakken van de patch rollen de druppels vloeistof zelfs over mijn wangen, alsof ik een flinke huilbui heb gehad. Dat is jammer, want daarmee komt die vloeistof niet daar waar hij zijn werk moet doen, namelijk rondom mijn ogen.

“Laat de patches gedurende 15 tot 20 min liggen,” zegt de verpakking. Laat ik maar kiezen voor 20 minuten, gezien mijn huidige status. Want gisteravond was het gezellig tot in de late uurtjes en vanochtend stond er al weer vroeg een klein vrolijk meisje naast mijn bed.

Stofzuigen of toch me-time?

Het vervelende en tegelijkertijd het makkelijke aan dit soort patches is dat je tussendoor gewoon kunt stofzuigen of koken. Vandaag kies ik voor me-time; even op de bank relaxen voor wel 20 minuten maar liefst! Wat erg fijn is, is het de Docteur Renaud Anti-Aging Eye Patch Duo heerlijk verkoelend en comfortabel aanvoelt op mijn ogen. Zeker na een korte nacht.

Een paar minuten na het verwijderen van de patches voelt de huid rondom mijn ogen strak en opgefrist aan. De werkstoffen uit de patch zijn naar mijn menig goed ingetrokken. Als ik met mijn vingertoppen over de behandelde huid heen ga, dan voelt het ook zeer glad, aangespannen en tegelijkertijd een beetje stroef. Dit komt door de werkstoffen in het serum, het zijn geen plakresten van de patches.

Omdat ik (gelukkig) nog weinig lijntjes en rimpeltjes rondom mijn ogen heb, kan ik niet goed vaststellen dat die zichtbaar zijn verminderd. Als ik goed kijk, vind ik de fijne droogtelijntjes onder mijn ogen verminderd, vooral in mijn binnenste ooghoek, links onder de wat diepere rimpel. Maar vooral het opgefriste huidgevoel is fantastisch en daarom ga ik zeker doorzetten in kuurverband, met hopelijk op de langere termijn nog meer resultaat. Hieronder links mijn voorfoto en rechts mijn nafoto:

Mijn eindoordeel

Het Docteur Renaud Anti-Aging Eye Patch Duo is zeker aan te raden! De prijs/kwaliteitverhouding is naar mijn mening prima. Het is een product op salonniveau en dat is het ook waard. Mijn droogterimpels zijn meteen na het eerste gebruik minder zichtbaar door de verzachtende en hydraterende werking van de patches. En vooral het opgefriste huidgevoel rondom mijn ogen is heerlijk. Een absolute aanrader voor na een korte nacht!

Shop online

 

Pluspunten Minpunten
  • Ogen voelen strak en opgefrist aan
  • Droogtelijntjes nemen af, meteen al na het eerste gebruik
  • Patches zijn erg vochtig

 

Lees ook