Mat, licht en geur- en kleurloos, niet plakkerig

02:48 - 01:40
luistertijd 02:48 - leestijd 01:40

Onze expert, make-upartist Lydia le Loux nam de hervulbare poederkwast met zonnebeschermingsfactor van Susan Posnick onder de loep. Susan Posnick is een bekende Amerikaanse make-up artist en ex-huidkankerpatiënt. Ze ernaar om serieus veilige en werkzame make-up te ontwikkelen.

De claims:

Hoe te gebruiken?

Je draait de dop en de poeder laat zich gemakkelijk aanbrengen met de kwast. De verpakking sluit goed, de poeder is verder geur en kleurloos. Na het opbrengen krijg je een licht matte uitstraling. Je voelt en ziet het niet zitten. Daardoor wel moeilijk te zien en te voelen of het product overal gelijkmatig is aangebracht. Dan vraag je je af of je overal genoeg op hebt. Dus dat is wel even wennen.

Een groot voordeel is dat het geen crème-achtige en plakkerige smeerboel vormt. En fijn dat er geen chemicaliën in zitten die je huid binnendringen.Kan zowel onder als over de make-up aangebracht worden.Dat laatste vind ik als visagist een absolute plus! De modellen waarmee ik werk staan soms lange dagen met make-up op blootgesteld aan de zon tijdens shoots.

Handbagage formaat

Dit product kan ik tussendoor gemakkelijk even over de make-up blijven aanbrengen en zo voorkomen dat hun huid verbrandt. Veel zonnecrèmes combineren bovendien niet goed met/onder foundation. Superhandig formaat voor in de handtas en op reis voor onverwachte zonnemomentjes (en ook nog eens handbagagesafe).

Superhandig voor kinderen ook; zonder geknoei snel aan te brengen. Ook handig met wintersport én voor de kale(nde) man. De Brush On Block van Susan Posnick gaat, bij normaal gebruik, zo’n zes tot acht weken mee (heb ik zelf niet getest). Goed om te weten: ook bij bewolking heb je voldoende zonnebescherming nodig!

Ik testte dit product tijdens een zonnig weekend waar ik een lange wandeling maakte en terrasje in de zon pakte. ’s Avonds was ik echter niet verkleurd. Blijf het zeker gebruiken. Meer informatie vind je op de website van Susan Posnick. Het merk is sindskort ook in Nederland te koop. Wij hebben deze suncare brush hier alleen nog niet ontdekt.

Lees ook:

 

 

Lees ook