Expertadvies Gereedschap Make-up Teint Voor hem Zon

Lydia test de Brush On Block van Susan Posnick

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Mat, licht en geur- en kleurloos, niet plakkerig

Onze expert, make-upartist Lydia le Loux nam de hervulbare poederkwast met zonnebeschermingsfactor van Susan Posnick onder de loep. Susan Posnick is een bekende Amerikaanse make-up artist en ex-huidkankerpatiënt. Ze ernaar om serieus veilige en werkzame make-up te ontwikkelen.

De claims:

  • Hypoallergeen vrij van chemische ingrediënten
  • Inclusief SPF30
  • Met natuurlijke mineralen als zinkoxide/tintanium dioxide, bekend als goede UVA en UVB beschermers en saffloerzaad olie,groene thee,chomomille en kamferfoelie extract voor verzorging
  • Het ligt op de huid en reflecteert de zonnestralen. Geeft geen breakouts
  • Water en zweetproef voor 8 uur (zelf niet getest)

Hoe te gebruiken?

Je draait de dop en de poeder laat zich gemakkelijk aanbrengen met de kwast. De verpakking sluit goed, de poeder is verder geur en kleurloos. Na het opbrengen krijg je een licht matte uitstraling. Je voelt en ziet het niet zitten. Daardoor wel moeilijk te zien en te voelen of het product overal gelijkmatig is aangebracht. Dan vraag je je af of je overal genoeg op hebt. Dus dat is wel even wennen.

Een groot voordeel is dat het geen crème-achtige en plakkerige smeerboel vormt. En fijn dat er geen chemicaliën in zitten die je huid binnendringen.Kan zowel onder als over de make-up aangebracht worden.Dat laatste vind ik als visagist een absolute plus! De modellen waarmee ik werk staan soms lange dagen met make-up op blootgesteld aan de zon tijdens shoots.

Handbagage formaat

Dit product kan ik tussendoor gemakkelijk even over de make-up blijven aanbrengen en zo voorkomen dat hun huid verbrandt. Veel zonnecrèmes combineren bovendien niet goed met/onder foundation. Superhandig formaat voor in de handtas en op reis voor onverwachte zonnemomentjes (en ook nog eens handbagagesafe).

Superhandig voor kinderen ook; zonder geknoei snel aan te brengen. Ook handig met wintersport én voor de kale(nde) man. De Brush On Block van Susan Posnick gaat, bij normaal gebruik, zo’n zes tot acht weken mee (heb ik zelf niet getest). Goed om te weten: ook bij bewolking heb je voldoende zonnebescherming nodig!

Ik testte dit product tijdens een zonnig weekend waar ik een lange wandeling maakte en terrasje in de zon pakte. ’s Avonds was ik echter niet verkleurd. Blijf het zeker gebruiken. Meer informatie vind je op de website van Susan Posnick. Het merk is sindskort ook in Nederland te koop. Wij hebben deze suncare brush hier alleen nog niet ontdekt.

Lees ook:

  • Wist je dat steeds meer Nederlandse vrouwen huidkanker krijgen?
  • Een tripje richting de bergen gepland? Probeer dan eens de zonneproducten van Sunpass

 

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.