Totaal geen comedonen en een heerlijke soepele huid!

07:59 - 04:47
luistertijd 07:59 - leestijd 04:47

Karmelita test emerginC Scientific Organics + facial!

De Scientific Organics lijn van emerginC heeft een natuurlijke formulering met een minimum van 70% organische ingrediënten. Producten bevatten geen parabenen, synthetische kleur- en geurstoffen.

De samenstelling van actieve werkstoffen zoals anti-oxidanten, geavanceerde peptiden, druivenstamcellen, natuurlijke fruitzuren en vitamine B, C en E hebben een synergetische werking en resulteren in een verbeterde huidstructuur, egalere huidskleur, goede vocht-talg balans en vermindering van rimpels, fijne lijntjes en grove poriën. Dat klinkt veelbelovend.

Eerst een professionele facial

Deze test begon voor mij met een professionele salonbehandeling. Mijn huid was op dat moment niet optimaal, zeer vochtarm en echt toe aan een reset. Er werd gekozen voor de lijn Scientific Organics, geschikt voor alle huidtypen.

 

Zacht voor de huid

De producten van Scientific Organics tijdens de behandeling irriteerden op geen enkele manier en waren zeer zacht voor mijn huid. De geuren allemaal aangenaam subtiel, fruitig fris. Niets is overheersend en het resultaat mocht er zijn. Mijn huid was na de facial zijdezacht, zonder enig droogterimpeltje, met een mooie egale levendige kleur en absoluut radiant!

Bekijk ook het filmpje van mijn facial:

https://youtu.be/qgN1qlUAa-0

Aan de slag met de thuisproducten

Voor thuis kreeg ik ook producten van Scientific Organics mee.

Kombucha Cleanser

Een cleanser met – zoals de naam al doet vermoeden – Kombucha, met algenextract voor een verbeterde elasticiteit en hydratatie, plus een reeks aan anti-oxidanten die de ‘terroristen’ (vrije radicalen die schade aanbrengen en onder meer zorgen voor huidveroudering) in je huid uitschakelen.

De Kombucha Cleanser is erg fijn in gebruik. Met vochtige handen breng je de dunne gel masserend aan, waarbij al het vuil en zelfs make up verwijderd wordt.

Je spoelt het product af met water. Zeer bewust heb ik het ook voor mijn oog make-up gebruikt… perfecte reiniging! (Ik gebruik geen waterproof mascara)

Spirulina Toner

Na de cleanser gebruik ik de Spirulina Toner, die niet alleen de pH waarde van de huid herstelt, maar ook zorgt voor betere opname van de vervolgproducten. Je gebruikt deze toner met een watje, wat daarna overigens geen enkel spoor vertoont van vuil of make up, want de cleanser reinigt op sublieme wijze je huid zonder dat je er veel van nodig hebt.

Ondanks dat deze toner zeer zacht is en de pH waarde moet herstellen, voel ik toch een licht trekkerig gevoel wanneer ik niet direct het volgende product aanbreng. Niet storend, maar wel merkbaar en het geeft mij aan dat deze cleanser en/of toner niet geschikt is voor mijn huid. De huid moet, zo vind ik , direct na de reiniging al goed aanvoelen.

Blue Poppy Enzyme Polish

Naast de dagelijkse reiniging gebruik ik eens per week de Blue Poppy Enzyme Polish, met een mix van frambozen-, papaja- en paddenstoelenenzymen en blauwe maanzaad.

Je kunt deze exfoliant op twee verschillende manieren gebruiken. Je kan het product enzymatisch gebruiken (dus aanbrengen als een masker) of met de handen bewerken, waardoor je dus scrubt. Eerlijk gezegd ben ik geen voorstander van een scrub; het kan de huid irriteren, ofwel overmatig belasten (bijvoobreeld door doorbloeding, activeren van talgklieren). Het feit dat je dus kan kiezen vind ik subliem.

 

Ik wil graag nog toevoegen dat de maanzaadjes op geen enkele manier de huid irriteren of stimuleren, in verhouding zijn er niet veel maanzaadjes en bovendien zijn ze zacht. Het product maakt de huid mooi egaal en stralend.

Peptide Booster Serum

Het Peptide Booster Serum is een anti-aging product. Het voorkomt vochtverlies, werkt verstevigend, zorgt voor anti-oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Het serum bevat Colhibin, de eerste natuurlijke peptide die de afbraak van collageen onderbreekt en een firming effect heeft.

Lees hier meer over de effectieve peptidenproducten van emerginC.

Kortom, een fijn product om actief huidveroudering te remmen. Deze booster heeft een wat dunne gel-achtige structuur, plakt niet en wordt snel opgenomen door de huid en maakt je huid zijdezacht. Heeft op mij een verslavende werking, ik gebruik het inmiddels ook voor mijn handen.

Active Hydrating Complex – totaal geen vochttekort!

Voor mijn van nature zeer vochtarme huid heb ik het Active Hydrating Complex gebruikt. Deze lichtgewicht moisturizer is een krachtige dorstlesser. Met appelextract en vitamine A, B, C en zink en daarmee ook tegelijkertijd een anti-aging product, iets wat je niet snel ziet bij een hydraterend product. Mijn huid heeft geen tekenen van vochttekort getoond. Dat zegt echt wat en dit maakt het voor mij een absoluut topproduct.

Phytocell Cream

De Phytocell Cream is een 24-uurs crème, ook hier kom je de Kombucha weer tegen. Rijk aan anti-oxidanten, probiotica, aminozuren, enzymen en vitaminen, is dit een compleet pakket tegen huidveroudering en bovendien werkt dit ook heel goed bij pigmentproblemen.

De textuur is zacht romig en niet dik, smeert wonderbaarlijk lekker en heeft voor mij ook weer een verslavende werking. Je huid voelt heel zacht, niet vet en zeer aangenaam aan. Deze 24-uurs crème werkt ook weer hydraterend, maar voor mijn extreem vochtarme huid was het niet genoeg. Ik raad daarom zeker de Active Hydrating Complex aan, mocht jij ook een vochtarme huid hebben.

Resultaat na 4 weken: totaal geen comedonen en een heerlijke soepele huid

Erg goed! Mijn huid vertoont geen vochttekort, ook heb ik geen mee-eters gekregen op zones waar die normaal niet zitten en op de zones waar zij normaal wel zitten, merk ik geen overactiviteit van de talgklier (dit betekent dat de producten zorgen voor een goede vocht-talg balans).

Over vermindering van pigmentatie (oplichten van de huid), kan ik niet veel zeggen. Daar is de test te kort voor geweest. Maar ik denk dat met de juiste salon behandelingen én deze producten het zeker minder zal worden, gezien ook de hydratatieverbetering én blackheads vermindering een feit is.

Kan ik dit merk aanraden? Absoluut!

Scientific Organics doet wat het zegt, is bovendien natuurlijk, de geur is zeer aangenaam en de pompflesjes maken het gebruik makkelijk en bovendien zuinig. Voor herhaling vatbaar.

Over emerginC

Sinds de oprichting valt emerginC regelmatig in de prijzen vanwege de baanbrekende formules op basis van de laatste technologische inzichten en het gebruik van hoge concentraties actieve werkstoffen en slimme combinaties met natuurlijke ingrediënten. Van de bekende antioxidanten zoals vitaminen en mineralen tot stamcellen, fruitzuren, enzymen, peptiden, plantextracten en botanische essentiële oliën.

Alle emerginC skin en body care is vrij van kunstmatige kleur,- en geurstoffen, dierlijke ingrediënten, parabenen, minerale oliën of synthetische conserveringsmiddelen. Er is ook een speciale Scientific Organics serie op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan 70% van biologische herkomst.
 De huidverzorging van emerginC, evenals de salon treatments, zijn geschikt voor vrouwen en mannen en alle huidtypen, ook voor de meest gevoelige huid.

Lees ook