De trend is frisser en zachter dan ooit. Musk is favoriet. Warmte op je huid….

05:13 - 03:08
luistertijd 05:13 - leestijd 03:08

Het is opmerkelijk en heel aangenaam te ontdekken dat parfums momenteel weer zachter worden. Vriendelijker, liever, minder bombastisch ‘in your face’. Ik heb de laatste jaren door de komst van vele zware op het Midden Oosten geïnspireerde geuren met leer, vetivers en Oudh mijn interesse bijna verloren in parfum. Best erg.

Maar ik ben er weer, en ga je vertellen over heerlijke nieuwkomers als het frisse L’Eau Privée, het subtiel poederachtige Pure Musc en het romige schuimbad vol bloemen Nectar D’Issey.

Mooi om te zien dat deze lieverds allemaal in het najaar uitkomen. Lentebriesjes voor de winter!

Narciso Rodriguez Pure Musc Absolue

Om te beginnen met het absolue van Pure Musc van Narciso Rodriguez, een limited edition die je moet hebben. Hij is zo zacht, omhullend, en heerlijk om dicht op je huid te dragen. Sensueel en chic, maar absoluut niet opdringerig.

Nu heeft Musk van nature dit heerlijke poederachtige aura en deze absolue heeft net dat extra witte bloemetje, en dat huidverwarmende cashmeran. Het is iets fris-romiger gemaakt door Ylang Ylang erin op te nemen en een snufje cederhout. Hoewel je dat laatste zeker niet herkent. Maar het haalt eventuele overbodige zoethout er wel af.

Deze Absolue vind ik echt chic. Hij is ondanks zijn concentraat zeker niet zwaar en ook niet bijzonder lang houdbaar. Je kunt hem over de dag heen zeker even opnieuw vernevelen over je huid. Persoonlijk spray ik mijn geur graag in de lucht en loop er dan doorheen zodat het geurspoor zich verspreid over mijn kleding in kleine moleculen.

Ook de fles, in haar melkwitte glas met zwarte dop is prachtig. A fashion statement. Absolue heeft een hoog knuffelgehalte. Uitermate aangenaam in deze roerige tijden.

Shop hier online

 

Chanel L’Eau Privée

Wat was ik verliefd in 2001 toen Coco Mademoiselle uitkwam van Chanel. Ik wilde er helemaal in onder dompelen en dat deed ik dan ook. De bloemen, de patchoeli, het vetiver…Het was een van de eerste nieuwe florientaalse parfums.

L’Eau Privée is gecreëerd voor de nacht, aldus Chanel’s neus Olivier Polge. Aanvankelijk dacht ik dat het dan een nightclub parfum zou zijn, maar na er een nachtje over geslapen te hebben, denk ik dat het een bed-parfum is. Het is namelijk veel lieviger en lichtvoetiger dan grote zus Coco Mademoiselle. Een tikkeltje cologne-achtig. Met een boeket van zachte musk, jasmijn en rozenblaadjes.

L’Eau Privée is opvallend lang houdbaar, maar het blijft tintelend delicaat fris. De geur bezit een openheid, een transparantie waardoor elke noot die je neus door de dag of nacht heen bereikt uplifting zal zijn. Vrolijk, zou ik het zelfs willen noemen. Ik geniet ervan dat Olivier Polge deze nachtbloem creëerde. Overigens draag ik geen parfum voor slapengaan. Ook mijn neus moet rust hebben. Heel soms sprenkel ik wat verse lavendelolie op mijn kussen.

Shop hier online met korting

 

Issey Miyake Nectar Premiere Fleur

 

En dan het Nectar Premiere Fleur! Oh oh oh, wat is dit een rijpe, volle geur. Fruitig-bloemig. Aanwezig, vrouwelijk, stoer. Zoet en toch pittig! In de top, die zich meteen ontvouwt ruik je peer, een hele sterke rijpe peer, een peer uit het paradijs;-). Deze noot is aangevuld met watermeloen en een snufje nootmuskaat. In het hart zijn pioenroos en jasmijn verwerkt. De basis is klassiek met sandelhout en witte musk.

Deze Nectar is een sprong voorwaarts in de Issey geurfamilie. Minder transparant en een kabbelend fris meer, dit is een crèmebad vol schuim! Een feestje, met een lichtgroen ondertoontje, waardoor het ook speels blijft.

De naam nectar doet het parfum eer aan. Het romig, rijp, puur. Vol. Heerlijk voor een avondje uit, en wanneer je gaat dansen. De lichaamswarmte zal dit parfum nog heerlijker laten uitwasemen op je huid.

Shop hier online met korting

 

beautyjournaal shop

Lees ook