Sprankelend, zacht en elegant. Must haves!

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Vorig jaar juni vertelde ik je over mooie nieuwe zomergeuren van ondermeer Amouage, Acqua di Parma, en…van Chanel – dat voor het eerst een serie uitbracht onder de naam Les Eaux. Lees het artikel hier nog maar eens.

chanel paris rivieraChanel Paris-Riviera

Dit seizoen is deze mooie, fragiele geurserie uitgebreid met wederom een heerlijke, echt heerlijke geur. Het was tussen mij en mijn lief echt even kissenbissen wie de geur mocht hebben, toen hij binnenkwam.

Je snapt het: ik won;-) Maar het moet gezegd: Paris-Riviera is zo mooi androgyn, dat je de geur allebei kunt dragen.

Olivier Polge tekende ervoor en had het vrolijke Côte d’Azur in de jaren 20 voor ogen. Bloemig, royaal, fris, zonnig.

Zo opent de geur ook, met vrolijke lichtzoete citrusnoten. Een zweem van jasmijn en oranjebloesem, en een warme basis met benzoine balm en sandelhout.

Hoewel ik op een gegeven moment even wat lavendel meen te herkennen, zit dit er zeker niet in. Maar de gedachte eraan brengt mij terug naar elegante aftershaves uit de jaren 70, en daarmee is mijn toon gezet.

chanel paris riviera

Geen roaring 20ties, daar heb ik geen referentiekader voor. Maar wel zwoele, lichtspeelse elegantie uit de roaring seventies. En dat maakt Paris-Riviera ook zo verrassend voor hem. Go get it!

Shop de limited edition hier online

 

Guerlain Shalimar Souffle d’ Oranger

guerlain shalimar souffle d oranger

Thierry Wasser, de meester-parfumeur van het huis Guerlain tekende voor deze ‘flanker’, een variant op een bestaand parfum, namelijk het Oosters-bloemige Shalimar. Wat een heerlijke geur! Jawel, met absolu van oranjebloesem en neroli, citrus-achtig petit grain, gecombineerd met bergamot en mandarijn. En laten we een tipje sambac jasmijn ook niet vergeten.

Het fris, vrolijk, net zoals Chanel, maar het is meer neroli, wat romiger en warmer, wat verdikt, dankzij vanille, waardoor ook Shalimar zelf zo beroemd werd, en sandelhout. Souffle d’ Oranger is een ode aan de sinaasappelboom, hoe leuk is dat.

In het begin is de geur zacht, fris en warm en hoe langer ik hem draag hoe meer knisperend zij wordt. Een licht bittertje als je kent van de sinaasappelschil, omgeven door pikante warmte van sambac jasmijn. En het zou geen Shalimar waardig parfum zijn als het zich niet ontwikkelt tot een warm romig parfum – want daar zorgt de basis wel voor.

Heerlijk voor de zomer, als de warmte van de zon ’s avonds nog uit je huid verdampt.

Shop Guerlain Shalimar Souffle d’Oranger hier online

 

Lees ook