Niet zo lichtvoetig als je denkt! Wat een zwoele zomernacht geuren!

07:26 - 04:27
luistertijd 07:26 - leestijd 04:27

Giorgio Armani voegt in 2020 twee nieuwe flankers toe aan de damesgeur IN LOVE WITH YOU uit 2018 en de herengeur STRONGER WITH YOU uit 2017. Met deze introductie schrijft Armani een nieuw olfactorisch hoofdstuk. Het parfumduo IN LOVE WITH YOU FREEZE voor haar en STRONGER WITH YOU FREEZE voor hem speelt hierin de hoofdrol. Een parfumduo gecreëerd door parfumeur Julie Massé. Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=w87whT_lOiM

Kennelijk had ik iets gemist…

Hoewel ik regelmatig in de parfumerie te vinden ben en ook graag parfums van Armani draag (lees hier mijn review over Armani Code Absolu), waren IN LOVE WITH YOU en STRONGER WITH YOU volledig aan me voorbij gegaan. Op internet lees ik in reviews kreten als ‘power couple’ en ‘hartstochtelijk romantisch’. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe flankers. Zou een frosted, freeze variant deze kracht en romantiek niet teveel afzwakken?

Florientaals: ik ben dol op dat woord en op de geuren

IN LOVE WITH YOU FREEZE is een fruitig, florientaals eau de parfum voor haar. Ik ben dol op dat woord en op de geuren… florientaals. Het is een samentrekking van ‘floral’ en ‘oriental’. Bloemig en Oosters in één geur. Denk aan het uber-chique parfummerk Amouage, dat in Oman wordt gemaakt. Of aan geuren als Marc Jacobs Decadence en Balmain Extatic.

armani

Een sprankeling van liefde voor haar

De damesgeur opent met topnoten van bergamot, peer en mandarijn. Bruisend, een tinteling in mijn neus. IN LOVE WITH YOU FREEZE doet denken aan de sprankeling van een ontluikende liefde. Spannend, prikkelend, nieuwsgierig naar meer.

Het hart is opgebouwd uit jasmijn, pioenroos en lelietjes-van-dalen. Om zowel een verkoelende als bloemige frisheid te krijgen, heeft parfumeur Julie Massé in de basis van de geur warme patchoeli essence gecombineerd met vetiver essence en witte musk. Het bruisende en sprankelende van de opening maakt plaats voor een houtachtig sensueel effect. Omhullend. De nieuwe liefde zet een stapje verder… er ontluikt een warme sensualiteit.

Shop hier online met korting

 

geurnoten

Citrus-hout fougère: een fantasiegeur

De herenvariant STRONGER WITH YOU FREEZE is een zogenaamde citrus-hout fougère. In deze geuren worden drie van de zeven hoofdgroepen gecombineerd: citrus, hout en fougère. Deze hoofdgroepen vormen een parfumclassificatie die in een ver verleden door de Franse Vereniging van Parfumeurs is uitgedacht en vandaag de dag nog regelmatig wordt gebruikt.

Grappig ook om te vermelden is dat fougère eigenlijk een fantasiegeur is. Het is geen bestaande geur, zoals citrus of hout. Fougère is gebaseerd op eikenmos, bergamot, hout en lavendel.

Shop hier online met korting

 

Elegante frisheid voor hem

STRONGER WITH YOU FREEZE is een dynamisch eau de toilette, met een elegante frisheid. Opmerkelijk… kennelijk heeft Armani ervoor gekozen om het parfumduo ‘op te knippen’ in een eau de parfum voor haar en een eau de toilette voor hem. Ik verwacht dan ook een lichtere herenvariant. Wat ook wel weer goed past bij het frosted, freeze thema.

armani

De geur opent inderdaad met frisse noten van limoen, gember en mandarijn. Appeltjes zorgen voor een sappige noot. Knisperfris, alsof je een hap uit een stuk fruit neemt.

In het hart van STRONGER WITH YOU FREEZE zijn lavendel, salie en geranium bourbon gecombineerd met een kruidig accent van kardemom. En gelukkig maar, want de topnoten kunnen wel wat kruidigheid en sensualiteit gebruiken. Om te voorkomen dat STRONGER WITH YOU FREEZE voornamelijk een op-en-top lentegeur wordt.

Een mannelijke, houtachtige intensiteit

Wat volgt – als de fruitige en ietwat zoetige topnoten zijn vervlogen – zijn geurnoten van geglazuurde kastanjes, amberachtige houtsoorten, tropische hout gaiac en vanilla bourbon extract. Deze noten voegen tezamen een houtachtige intensiteit toe. Ze maken de initieel frisse geur een flink stuk mannelijker, spannender. Dieper en complexer. Want ook dat is de liefde.

Shop hier online met korting

 

geurnoten

Niet alleen een heerlijke geur, ook ethisch verantwoord

Het vanille bourbon extract dat in STRONGER WITH YOU FREEZE is verwerkt, is afkomstig van een beschermd gebied in Madagaskar, met de exotische naam Loky Manambato. Giorgio Armani werkt hiertoe samen met lokale NGO-organisaties. Hiermee levert hij een bijdrage aan het project ‘Solidarity Sourcing’.

Centraal bij dit project staat het streven om uitsluitend ethisch verantwoord geteelde basisingrediënten te gebruiken en een bijdrage te leveren aan een economische ondersteuning van lokale boerenbedrijven en telers.

Shop hier online met korting

 

Een frosted sensatie

IN LOVE WITH YOU FREEZE en STRONGER WITH YOU FREEZE zijn gebotteld in duo-flacons van glas, voorzien van een frosted finish. Als een reflectie van de frisheid van de nieuwe geuren. Het is dezelfde frosted sensatie op de flacon die optreedt wanneer je een goed gekoelde witte wijn in een chique wijnglas schenkt.

Elk parfum heeft een subtiele signatuurkleur die door het matte, frosted glas te zien is. Terwijl een perzikkleurige tint de zachte vrouwelijkheid van de geur overbrengt, is de cognackleur voor hem opvallender en intenser.

parfum

Give it a sniff

IN LOVE WITH YOU FREEZE en STRONGER WITH YOU FREEZE openen beide als frisse, lichtvoetige geuren. Als typische lentegeuren. Al snel ontluikt een veel zwaardere, diepere geur. Zowel voor hem als voor haar. De lente maakt plaats voor een zwoele zomernacht.

Het zijn karakteristieke geuren, die bij je moeten passen. Statement-geuren, waarbij geen ruimte is voor subtiliteiten. De term ‘Freeze’ is in mijn optiek dan ook niet helemaal juist gekozen en zet je op het verkeerde been. Het doet denken aan een lichter parfum. Mijn beste advies is dan ook: ‘give it a sniff’ de eerstvolgende keer dat je bij de parfumerie bent. Ik vind ze heerlijk. Jij wellicht ook.

Lees ook:

Lees ook