Een florientaalse must-have!

04:48 - 02:53
luistertijd 04:48 - leestijd 02:53

Getest Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent

Vrij om te durven

Vrij om te genieten

Vrij om decadent te zijn

Eau So Decadent is de nieuwste aanwinst in de Decadence geurlijn van Marc Jacobs. Ditmaal is het een eau de toilette en dat lijkt op het eerste gezicht een lichtelijke contradictio-in-terminis. Want kan een eau de toilette eigenlijk wel decadent zijn? Of is dat alleen weggelegd voor de zwaardere parfums. Ik test het voor je uit.

Lust voor het oog

De flacon van Eau So Decadent is een absolute lust voor het oog. Dit kan je eigenlijk geen parfumflesje meer noemen, dit is pure kunst. Het design van de flacon is geïnspireerd op Marc Jacobs’ iconische handtassen. De dop met een print van slangenleer, de goudkleurige ketting voor een luxueuze edge – het lijkt zo een handtasje. Er is tot in de kleinste details over nagedacht. Decadent, zonder over-the-top te zijn.

SHOP HIER ONLINE

 

Geen bloempjesgeur voor meisjes, maar een floriëntaals parfum voor zelfverzekerde vrouwen

Decadence Eau So Decadent is een frisse combinatie van fruit- en bloemnoten. In de top vind je nashipeer en zwarte bes, in het hart lelietjes-van-dalen, magnolia en jasmijn. Eau So Decadent opent heel fris, zelfs een tikje scherp. De topnoten overheersen en de geur doet heel licht en vluchtig aan. Bijna als een zomergeur en ik ben in eerste instantie dan ook een beetje in verwarring gebracht. Is dit hoe decadentie ruikt?

Maar kennelijk heeft decadentie tijd nodig, moet het worden opgewarmd door de warmte van je huid. En dat is geen minutenwerk. In het eerste uur na het aanbrengen, verandert Eau So Decadent van fris en fruitig naar sensueel. De scherpe randjes verdwijnen en er ontluikt een zachte basis van witte amber en kasjmierhout. Een tikje Oosters, zonder meteen te associeren met het sprookje van duizend-en-één nacht. Het is eerder de moderne luxe van een wereldstad als Dubai, waar het woord ‘decadent’ uitgevonden lijkt te zijn.

SHOP HIER ONLINE

 

Een slimme zet van parfumeur Annie Buzantian. Want het is juist deze basis van amber en kasjmier die Eau Do Decadent omtovert van een bloemetjesgeur naar een verleidelijk floraal oriëntaals parfum. Floriëntaals. Deze verleidelijkheid vraagt wel om een volwassen draagster van de geur. Eau So Decadent is geen geur voor kleine meisjes. Want ook decadentie vraagt om een zekere levenservaring. Om durven te genieten. Even te vergeten wat de wereld van je vindt. Niet binnen de lijntjes kleuren, maar juist daarbuiten. En toch wederom… zonder over-the-top te zijn.

Complimentjesvanger

In de dagen dat ik Decadence Eau So Decadent uittest, bewijst de geur zich als een ware complimentjesvanger. Meer dan regelmatig krijg ik van collega’s, vrienden, zelfs het kassameisje in de supermarkt de opmerking dat ik een lekkere geur draag. En zoals dat werkt met complimentjes… ze strelen je ego en dat maakt het dragen van Eau So Decadent extra leuk.

SHOP HIER ONLINE

 

Ondanks dat Decadence Eau So Decadent een eau de toilette is, blijft de geur vrij lang waarneembaar. Hij ‘rijpt’ op je huid en wordt steeds lekkerder, zwoeler. Halverwege de dag eventjes de geur bijwerken is voldoende. Wanneer ik voor een avondje uit Eau So Decadent aanbreng, word ik de ochtend daarna wakker met nog steeds een vleugje sensualiteit op mijn huid.

Mijn twijfel over of een eau de toilette zijn decadente naam überhaupt wel kan waarmaken, is daarmee ruimschoots ongegrond gebleken.

Eindoordeel

In één woord: heerlijk! Deze geur is een absolute aanrader! En voor wie er dit jaar vroeg bij wil zijn met kerstinkopen… de schitterende flacon doet het vast ook erg goed als cadeau onder de kerstboom.

SHOP HIER ONLINE

 

Lees ook