Met gratis make-up, skincare en haircare workshops!

04:21 - 02:36
luistertijd 04:21 - leestijd 02:36

Speciaal voor vrouwen met kanker lanceert stichting Look Good Feel Better een online platform met allerlei workshops. Tijdens deze workshops krijgen de deelnemers allerlei nuttige tips en informatie over uiterlijke verzorging bij kanker. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Corona en kanker

Voor veel vrouwen met kanker vormt de dubbele dreiging van kanker en corona zowel mentaal als fysiek een uitzonderlijke uitdaging. Het RIVM adviseert deze risicogroep nog steeds extra voorzichtig te zijn. De maatregelen worden het beste zo nauwkeurig mogelijk opgevolgd en daarnaast wordt er geadviseerd om ‘oncontroleerbare’ situaties te vermijden.

look good feel better

Foto: Jorrit Lousberg

Gratis toegankelijke workshops

Al deze adviezen maken dat er sprake kan zijn van isolement. Stichting Look Good Feel Better heeft daarom versneld een aanbod van online workshops ontwikkeld. De workshops zijn gratis toegankelijk voor vrouwen die een behandeling ondergaan voor elke vorm van kanker.

Tijdens de workshops geven getrainde beauty professionals tips en informatie over uiterlijke verzorging bij kanker. Ook is er de mogelijkheid om met andere vrouwen met kanker contact te hebben, ervaringen te delen en zo elkaar te steunen in deze uitdagende tijd.

Veilig vanuit huis 

Onderwerpen als huidverzorging, make-up en haircare komen terug in de verschillende workshops. Er is hierbij alle gelegenheid om vragen te stellen aan de beauty professional, maar ook aan de maximaal 10 andere vrouwen met kanker die de workshop bijwonen. De workshops bieden praktische support en contact met vrouwen in dezelfde omstandigheden.

workshop make-up

Foto: Jorrit Lousberg

Een boost voor het zelfvertrouwen

Moniek heeft deelgenomen aan de eerste online make-up workshop. Ze zegt hierover het volgende: ‘Het was fijn om met vrouwen contact te hebben die in een vergelijkbare situatie zitten. Ik ben erg voorzichtig en kom op dit moment de deur nog niet veel uit. Het was een leuke maar ook heel nuttige workshop: ik heb me even niet ziek gevoeld. De workshop geven mijn zelfvertrouwen een echte boost!’

Waardevol alternatief

Petra Odenthal, directeur van Look Good Feel Better: ‘Deze ongekende tijden zijn uitdagend voor ons allemaal. Maar voor mensen met kanker geldt dit nog meer. Op dit moment kunnen we onze gebruikelijke workshops niet aanbieden in de bijna 75 ziekenhuizen en inloophuizen, maar juist nu hebben mensen met kanker onze hulp meer dan ooit nodig!

De online workshops blijken een erg waardevol alternatief: we kunnen niet alleen praktisch advies geven, maar mensen geruststellen dat ze zeker niet alleen zijn in deze uitdagende tijd.’

make up workshop

Foto: Jorrit Lousberg

Ziekenhuizen steunen initiatief 

Ook de ziekenhuizen steunen dit initiatief. Ze hebben Odenthal verzocht de hulp aan mensen met kanker op een andere manier voort te zetten. ‘Je in huis terug moeten trekken, uit het sociale verkeer, leidt bij veel mensen met kanker tot een isolement. Het contact met andere vrouwen helpt. Zonder uitzondering zeggen alle patiënten die in onze ziekenhuizen naar Look Good Feel Better workshops verwezen werden, dat het een positieve ervaring was.’

Meer over Stichting Look Good Feel Better

Stichting Look Good Feel Better wil mensen met kanker meer vertrouwen geven door middel van uiterlijke verzorging. De stichting geeft workshops, individuele behandelingen en tips en adviezen. Ze opereert landelijk en is in bijna 75 ziekenhuizen en inloophuizen aanwezig met workshops uiterlijke verzorging. Dit is mogelijk door de inzet van 450 vrijwilligers, bestaande uit schoonheidsspecialisten, kappers, haarwerkers en visagisten. Meer dan 35.000 mensen met kanker zijn sinds het ontstaan van de stichting bereikt.

Meer informatie of aanmelden? Bezoek de website van Look Good Feel Better.

look good feel better

Lees ook:

Lees ook