En hoe zij zachte mooie facials geeft

08:13 - 04:55
luistertijd 08:13 - leestijd 04:55

De wereld van chemo

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat schoonheidsspecialiste Angelique Huybregts-Naus van Jolique uit Reuver geruime tijd haar moeder vergezelde naar de chemo-afdeling in het ziekenhuis. Rijen met stoelen naast elkaar. Allemaal aan het infuus. Vrijwel iedereen die daar zat, had wel een kapotte huid, lippen of iets aan de nagels. Angelique stond met al haar huidkennis als vanzelfsprekend de mensen met raad en daad bij en verbaasde zich er toen al over dat oncologen zo weinig aandacht hadden voor de bijwerkingen, al helemaal niet voor die van de huid.

schoonheidssalon

Schoonheidsspecialiste Angelique Huybregts-Naus

Zo’n dunne huid

Angelique: ‘Door chemo en bestraling wordt de huid zo dun, het is net crêpepapier. Ik vroeg mijn moeder in het begin ook vaak: wat smeer je erop? Zij was een vrouw die zich niet liet kennen. Pruik op, lipstick op, en daar ging ze. Alweer bijna vier jaar geleden verloor ik haar.

Ga naar haar, zeiden ze….

‘Mensen in mijn regio wisten dat mijn moeder kanker had en al gauw begon ik ook de eerste vrouwen met kanker voor een fijne behandeling in mijn salon te krijgen. ‘Zij weet daar raad mee,’ zei men.

Hoe kwetsbaar kanker je maakt

‘Ik leerde de signalen ook herkennen bij vrouwen. Een bepaalde blik in de ogen, onzekerheid. Ook al zien ze er perfect uit. Het moment waarop ze zich bloot gaan geven, de pruik af gaat, en ze zich in al hun kwetsbaarheid laten zien. De kanker waar ze zo tegen vechten, wordt dan zichtbaar. Ik heb het allemaal doorleefd met mijn moeder. We wasten en modelleerden ook samen haar haarstuk.

jolique

Award winning hecht team

Angelique heeft haar prachtige instituut Jolique in Reuver sinds 2008. Inmiddels werkt ze er met vijf schoonheidsspecialisten. Het is een hecht team, zegt ze. Ze lachen en huilen met elkaar. Toen Angelique in 2017 voor de tweede keer de Beauty Award voor de beste Schoonheidsspecialiste van Zuid-Nederland ontving en tevens in dat jaar de publieksprijs won, kreeg het succes van haar salon nog een extra boost.

Ze heeft vier behandelkamers en werkt met merken als Nimue, pH Formula, MELine, QMS en speciaal voor de heel gevoelige huiden met IK Skin Perfection. En daarover gaat ze je meer vertellen.

ik skin perfection

Waarom IK Skin Perfection zo mooi is

Met IK Skin Perfection kan ik hele fijne gezichtsbehandelingen geven aan mensen die onder behandeling van kanker zijn. De werkzame stoffen in de producten zijn speciaal geselecteerd op hun mildheid, verzorging en bescherming van de huid barrière. Het is allemaal van plantaardige origine, en de producten werken kalmerend. Het is zo zalig om ermee te werken. Ook onze klanten geven alleen maar positieve reacties. Het discomfort verdwijnt.

Een huid die goed aanvoelt, geeft vertrouwen

‘Het is zo fijn om mensen met kanker het vertrouwen te geven, en verzorging,’ vervolgt ze. ‘Ze zijn zo uit hun comfort zone geslagen, voelen zich vaak zo verloren en overgeleverd aan de onvoorspelbaarheid van hun ziekte. De bijwerkingen en kwalen zijn zo alom aanwezig. Ik ben er dankbaar voor als ik ze al met 1 bijwerking kan helpen: een fijner aanvoelende huid.

silky recover box

Verzorging, ontspanning

Angelique benadrukt dat er heel voorzichtig gewerkt moet worden met deze dunne huidjes, om niets stuk te maken. ‘Een behandeling is dan ook niet gericht op huidverbetering – dus geen fruitzuren, maar puur op ontspanning en bescherming van de huid barrière. Zo mild mogelijk. Denk ook aan een verzorgend masker, een effleurage massage. Chemotherapie legt de celdeling stil. De huid heeft geen kracht om zich te moeten herstellen.’

Hoe belangrijk het is even aangeraakt te worden

Naast het verzorgen van de huid is de aandacht en de aanraking heel belangrijk, weet ze. Het lichaam lijdt onder de behandelingen. Angelique, sprekend uit ervaring: ‘Je lichaam lijkt (ook wel) niet meer van jou. Je komt binnen, gaat het protocol in, je bent een nummer. Het wordt heel klinisch benaderd, terwijl de psychische belasting zo niet nog groter is.’

producten

Goed kijken en luisteren

‘Je moet ook altijd goed aftasten hoe iemand zich voelt. Er zijn mensen die heel goed in hun kracht zitten en de pruik afwerpen, er zijn mensen die terughoudend en stil binnen komen. Iedereen heeft ook andere bijwerkingen: de een krijgt tongklachten, de ander niet. Je smaak- en reukvermogen kan veranderen.

Ik vind het belangrijk aan te geven dat ik er voor deze vrouw of man ben. Met goed huidadvies, en bereikbaarheid voor alle huidvragen. Voor de ontspanning, even alles vergeten. Ik geef ook vrijblijvend make-upadviezen.

Mijn moeder heeft mijn angst voor kanker weggenomen

De huidverzorging van kankerpatiënten geeft Angelique bijzondere voldoening. ‘Dingen komen op je pad, zo werkt het in het leven. Mijn moeder heeft mij meegenomen in haar wereld en het heeft mij opengesteld. Dat ik nu andere vrouwen en mannen kan helpen, vind ik een heel mooie gedachte. Het zorgen voor anderen, goed leren luisteren wat iemand wil, dat heb ik ervan geleerd, van haar geleerd. Als een cliënt zich stoort aan de wallen onder haar ogen en niet aan haar gortdroge huid (wat mij dan weer opvalt), dan focus ik daarop. Natuurlijk geef ik haar dan ook iets mee voor haar droge huid.

cadeauset

Veilige, zachte producten en mooie cadeauboxen

Angelique werkt nu ruim drie maanden met IK Skin Perfection. Ze is trots op dit mooie merk, en wat ze ermee kan bereiken. Geweldig vindt ze ook de cadeauboxen. ‘Mensen willen iemand die getroffen wordt door kanker vaak iets fijns geven. Dit is weer eens wat anders dan een bos bloemen.

De wens voor samenwerking met oncologische centra

‘Het is ook mijn voornemen dit jaar om met oncologische centra in Venlo en Roermond te gaan samenwerken. En ik wil me met alle schoonheidsspecialisten die met IK Skin Perfection werken in Nederland gaan inspannen om ons werk bij alle ziekenhuizen bekend te maken. Zodat er een netwerk ontstaat van huidexperts met gerichte kennis. Het gaat veel verder dan smeren met Vaseline.

angelique

Slimme tips bij huidklachten

Angelique raakt niet uitgepraat over de mogelijkheden die ze ziet. Ze heeft ook legio tips voor haar cliënten,een bijzondere, om velletjes in de mond te verwijderen: sabbelen op een bevroren stukje ananas. De bromeline die erin zit, werkt als een enzymatische peeling, waardoor de velletjes voorzichtig oplossen.

En wat dacht je van wisselbaden voor handen en voeten? Trillende massagehandschoenen om de doorbloeding in de vingertopjes goed te houden. Houd in de zomer sokjes aan in sandalen in de zomer om de inwerking van uv straling op de nagels tegen te gaan. Nagels worden zwak door chemo. Ook gel lak helpt als uv-schild.

IK Skin Perfection is ‘clean beauty’

IK Skin Perfection is multi inzetbaar. Omdat het zo mild en verzorgend is, is het heerlijk voor iedere huid. Het is clean beauty…..

IK skin perfection

Lees ook