Huidverbeterende serums met krachtige werkstoffen!

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

In deze reeks artikelen delen wij een aantal producten uit de BeautyJournaal Shop met je. In deze online etalage vind je alle favoriete producten van onze redactie. De producten heb je ongetwijfeld al eens voorbij zien komen op ons platform, maar nu kun je ze zelf heel gemakkelijk vanuit huis shoppen. Ontbreekt er volgens jou nog een mooi merk of specifiek product in de BeautyJournaal shop? Laat dit ons dan zeker weten.

MySkincaud – een DNA test van je huid

Het is zo gaaf om een DNA test van je huid te laten maken en dan ook echt te weten welke zwakheden en sterktes jouw huidconditie heeft. Zodat je ook weet welke werkzame stoffen je moet gebruiken om je huid in topconditie te houden. Het maken van een DNA test van je huid kan nu met MySkincaud. BeautyJournaal’s Monique deed het onlangs en gebruikt nu speciale serums met anti-oxidanten, tegen glycatie (en dus tegen huidverslapping) en om de huidgevoeligheid zo laag mogelijk te houden. Lees hier meer over haar DNA test.

my skincaud

Veiligheid geborgd

De Nederlandse huidexpert Mardge Pascaud ontwikkelde een heel zorgvuldig en ook veilig (qua privacy) systeem in samenwerking met professor Maurice Zeegers, hoogleraar complexe genetica en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht.

Jouw unieke DNA huidcode vertelt welke serums je nodig hebt

Mardge vertelt in dit artikel op BeautyJournaal: ‘Het is dus een DNA test die jouw persoonlijke huidcode ontrafelt. De code kent 720 varianten. Jouw unieke code vertelt je welke van onze 7 gespecialiseerde serums je het beste kunt toevoegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine én hoe vaak je ze het beste kunt gebruiken. De serums kunnen met ieder ander huidverzorgingsmerk worden gecombineerd.’ Lees meer in dit interview.

Bekijk hieronder tevens het introductiefilmpje van MySkincaud:

Je kunt deze test eenvoudig zelf thuis doen en de gegevens opsturen. Je krijgt daarna onder stricte privacy-voorwaarden jouw uitslag via een beveiligde app toegestuurd.

The Ordinary – Ascorbyl Glucoside Solution 12% Serum

the ordinary

Vitamine C is een heel belangrijke stof waarvan je huid niet genoeg krijgt als het gaat om de weerbaarheid tegen UV-straling en wat daar aan verouderingsverschijnselen uit voortvloeit: pigmentvlekken, dofheid, rimpels en verslapping.

Vitamine C hoort in je dagelijks verzorgingsritueel te zitten. Overdag! Op BeautyJournaal hebben we uitstekende artikelen over alle soorten vitamine C die er zijn en welke goed zijn. Lees hier een overzichtsartikel van soorten.

12% vitamine C

Wat inmiddels ook duidelijk is en waaraan fabrikanten gelukkig gehoor geven, is dat je de C het beste in een concentratie boven de 10% kan toevoegen. The Ordinary heeft het goed begrepen. Dit serum bevat 12% en het is super betaalbaar. Hoewel er zeker hoogwaardiger derivaten van C te vinden zijn, is de prijs-kwaliteit verhouding van The Ordinary vitamine C serum erg goed. Doen dus!

Mocht je ook voor de nacht een stoot vitamine C  (L-ascorbinezuur) willen hebben, dan is deze Vitamine C Suspension 30% in siliconen een goede oplossing. Let wel: niet combineren met niacinamide of peptidenserums.

BAKEL – P-Lipic Rebuilding and Moisturizing Compact Fluid

Wij zijn al vele jaren fan van de Italiaanse chemica Raffaella Gregoris. Ze ontwikkelde cosmetica voor vele grote merken en leerde daar ze het beter moest: eerlijker en doeltreffender. Ze kwam met BAKEL.

Less is more, minder, maar krachtiger werkzame stoffen

Een lijn van vooral serums en enkele crèmes plus cleansing waarin vaak niet meer dan drie tot vijf stoffen zitten. Zodanig verpakt dat extra conservering niet nodig is. ‘Less is more’,  is haar credo – ze is wars van alle ballast, zoals ze dat noemt.

bakel

Plantaardig, zonder conservering

Ze werkt alleen op plantaardige basis en weet al feilloos de echt goede plantaardige moleculen op te sporen, want ook in plantenland is een hoop rommel te koop, bezweert ze (vergelijk het met junkfood, zegt ze), maar ze schuwt het synthetische niet, het gaat om de effectiviteit van een stof. Een nuchter mens dus – fijn. Ze is dol op vitamine e,  zuren, anti-oxidanten en hyaluronzuur – maar die laatste wel in de juiste kleine molecuul om effect te kunnen hebben.

Steviger en frisser

Deze compacte fluid is krachtig hydraterend en zit lekker vol met echt werkzame stoffen, die ook een anti-oxidant werking hebben. Zoals fosfolipiden, trehalose, hyaluronzuur. Je hebt maar een dun laagje nodig. Je huid zal veel steviger gaan aanvoelen en er veel frisser gaan uitzien.

Vrij van conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen. Nu verkrijgbaar met extra kortingscadeau!

Ga hier naar de BeautyJournaal Shop om alle favorieten te zien.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook