Harriet krijgt een hele mooie facial met Bakel

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

Sinds Beautyjournaal berichtte over Dany Diop was  mijn interesse gewekt. Een specialist die écht wat van de huid weet, met een unieke achtergrond, bijzondere producten en een filosofie die me erg aanspreekt.  Vol verwachting ( en enthousiasme) bezocht ik zijn sfeervolle salon in Amsterdam om de Smart Peel te ondergaan.

In de koude wintermaanden kan de huid haar afvalstoffen moeilijk kwijt. Door de kou sluit de huid zich af en worden deze stoffen als het ware ingesloten. Daarbij hopen de dode huidcellen zich op. De huid verliest hierdoor haar vitaliteit en natuurlijke glans. Met de Smart Peel behandeling komt de vale winterhuid weer in topconditie.

De behandeling is ook geschikt om pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker te verminderen. Hij ontwikkelde de Smart Peel  in samenwerking met dr.  Raffaella Gregoris van het Italiaanse merk Bakel.

Huideigen processen stimuleren

Dany Diop is epidermoloog,wat zoveel betekent als huiddeskundige: hij werd opgeleid in Parijs bij Joëlle Ciocco, een befaamd huidtherapeute. Epidermologie gaat ervan uit dat de huid een ecosysteem heeft. Dat systeem wordt beïnvloed door ieders leefomgeving en door persoonlijke aanleg.  Dany stimuleert met zijn behandelingen het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen en jong te houden, door prikkels te geven die de huid weer activeren.  Naast de huidbehandeling op maat is het tweede onderdeel van de behandeling een gezichtsmassage. De analyse, producten en de massage vormen samen een totale aanpak.

Kennis delen

Het is een komen en gaan van bezoekers in de kleine salon die gevestigd is in een prachtig oud pandje aan de Spiegelgracht in Amsterdam. Een bezoekster komt zelfs helemaal uit Eindhoven om een persoonlijk advies van Dany te krijgen! Ik lig in totaal 2,5 uur op de behandelbank. Normaal heb ik daar helemaal geen geduld voor, maar Dany is steeds met mij bezig en we praten volop over huidverzorging en gezondheid in het algemeen; ik heb me geen moment verveeld. Op een zaterdagmiddag zo lang lekker liggen is al een luxe op zich.

De behandeling

De Smart Peel behandeling bestaat uit verschillende fasen:

Resultaat na de behandeling

En inderdaad, als ik de deur uitloop zijn er bijna geen rode vlekken meer te zien en zie ik een stralende teint. Tot slot krijg ik nog een tas met samples van Bakel mee om thuis de behandeling voort te zetten. Mijn huid heeft nog nooit zo glad aangevoeld en als ik de volgende dag de concealer erbij pak om de standaard plekjes te camoufleren heb ik deze nauwelijks nodig!

Twee weken later mag ik nog een keer langskomen voor een ‘update’. Ik krijg een ionisatie behandeling met een apparaat waardoor de werkstoffen extra diep in de huid worden gebracht. Dany kijkt speciaal naar de rode randen rond mijn neus die ik al sinds mijn puberteit heb: hij gaat er met een soort schrapertje overheen, smeert er wat op en als ik later in de spiegel kijk is die rode huid verdwenen, geen schilfers meer – helemaal gezond. Let wel: geen huisarts die er iets mee kon! Door de ionisatie behandeling zijn mijn wangen nu wel rood, maar dat trekt binnen een half uur weer weg.

Dit keer krijg ik een sample pakketje mee van Suki (‘ Advanced Organic Science’). Vooral de ‘Transformative Cleansing Clay’ is geniaal, met 15% salicylzuur en zink, speciaal voor de geïrriteerde, ontstoken huid. Ik smeer dit elke avond op de neusranden en ga zeker een full size aanschaffen als de samples op zijn! Ook de Pure Facial Moisturing- Nourishing olie voor ‘s avonds is erg fijn. Rijk, voedend, maar toch niet vet.

Bakel cosmetica – 100% werkzaamheid

Met behulp van de meest geavanceerde technologieën en op basis van de allerbeste en klinisch geteste werkstoffen ontwikkelt het Italiaanse topcosmeticamerk Bakel producten waaruit alles wat overbodig is, weggelaten wordt. Hiermee onderscheidt de unieke formule zich van de traditionele cosmetica. In de producten van Bakel vind je geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen, synthetische parfums, petroleumderivaten, siliconen, alcohol, PEG, PPG, zware metalen of andere niet-werkzame stoffen en allergenen” .

Ik krijg samples mee van P-lipic, Nutrifill, Lactobionic, en Jaluronic. Er zitten echt enkel werkzame stoffen in en geen vulmiddelen zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, etc. Op de Nutrifill na zijn het gel- achtige substanties die onmiddellijk intrekken, heel licht op de huid voelen en toch sterk hydraterend zijn.

Lees ook meer over de chemicus achter Bakel in dit artikel van BeautyJournaal’s Monique

Lees ook