Mardge Pascaud vertelt precies welke werkzame stoffen je huid nodig heeft

04:38 - 02:47
luistertijd 04:38 - leestijd 02:47

Onlangs vroeg een lezeres ons hoe ze haar huid het beste kan behandelen na een CO2 laserbehandeling. Dit is natuurlijk best een pittige behandeling, waarbij onder invloed van licht en warmte een dun laagje van de huid gebrand wordt. Huidexpert Mardge Pascaud geeft advies:

Mardge Pascaud, beauty innovator‘Laat ik even beginnen uit te leggen wat een CO2 fractional laser voor soort behandeling is.

Egaler en vitaler

Het is een behandeling die wordt ingezet om de huid weer egaler, vitaler en gladder te maken. De energie die vrijkomt bij deze laserbehandeling zorgt voor een verdamping van vocht in de huid en maakt haarfijne gangen in de vorm van een raster.

Vernieuwingsproces door beschadiging

Het weefsel rond deze gangetjes (beschadigingen) zorgt ervoor dat er een vernieuwingsproces in gang wordt gezet. De huid wordt gestimuleerd tot het vormen van collageen wat een verjongend effect moet bewerkstelligen.

Fractioneel geeft minder bijschade

Omdat slechts een deel (een fractie) van de huid gecontroleerd beschadigd wordt, is de herstelperiode veel korter dan met de klassieke CO2 laser, die de volledige opperhuid wegbrandt. We noemen het ook wel skin resurfacing. De behandeling kan ingezet worden bij o.a. (acne) littekens, grove huidstructuur, pigmentvlekjes, een zonbeschadigde huid en fijne rimpels.

Wat kun je doen voor het bespoedigen van een snelle genezing na zo’n behandeling?

Na de behandeling ziet de huid er rood uit en kan branderig aanvoelen. Het eerste accent licht dan ook op het koelen van de huid. Na enkele dagen zal de huid gaan vervellen of afschilferen. Het maximale effect van de behandeling is na 3 tot 4 maanden te verwachten want de huid heeft tijd nodig om het collageen te kunnen opbouwen.

Producten voor huidherstel

Het is aangeraden om, zodra de roodheid en eventuele zwelling volledig is verdwenen, producten te gebruiken die het huid herstel bevorderen.

Geen retinol of fruitzuren

Geen producten gebruiken met retinol (vitamine A) of fruitzuren. Voor het reinigen van je huid geldt: mild, mild, mild. Om het maximale resultaat te krijgen leg ik het accent op datgene waar ik ook accent zou leggen na een intensieve peeling behandeling. 3 punten: brightening, barrière functie en opbouw.

Verhelderen, huidbarrière herstel en hydrateren

Vitamine C en niacinamide

Brightening is vooral belangrijk bij een huid die gevoelig is voor onregelmatige pigmentatie. De huid een mooi egale en heldere teint geven, kan door het gebruik van skincare producten die bijvoorbeeld vitamine C (ascorbinezuur) in hogere concentraties of vitamine B3 (niacinamide) bevatten. Deze herstellen ook weer de barrière functie van de huid.

Hyaluronzuur en glycerine, urea

Hydratatie is essentieel om een huid weer het comfort terug te geven maar zeker ook als anti-aging. De basis voor een gezonde huid is immers het vormen van een gezonde barrière en daarmee een goede vocht- en vetbalans. Dit kan in de vorm van serums of cremes die bijvoorbeeld stoffen bevatten als hyaluronzuur, glycerine, urea of huideigen vetzuren (ceramiden).

Vitamine B, foliumzuur, biotine

Opbouw van de huid door de inzet van huideigen reparatie enzymen en het verbeteren van de huidflora (het microbioom). Ingrediënten in je skincare kunnen dan bijvoorbeeld zijn de B-vitamines, foliumzuur en biotine. Maar hier is ook een rol weggelegd voor het ondersteunen van de inwendige mens, je stofwisseling. Ik adviseer pre- en pro-biotica plus een voedingssupplement dat de collageenaanmaak stimuleert.

Zonbescherming

Daarnaast is het essentieel dat je gedurende langere periode na de behandeling de huid beschermt tegen ultraviolette straling. Gebruik hiervoor een hoge bescherming, minstens

SPF 30 en let op dat het product zowel beschermt tegen UV-A (Aging) als UV-B (Burning) straling.

pascaud

De shoptips van Mardge Pascaud!

Voor verheldering van de teint: Innovative Serum met hoog percentage vitamine C. Shop hier online.

Voor versterking van de huidbarrière: de beroemde en megaherstellende Vernix Caseosa cream. Shop hier online.

Voor opbouw en bescherming van de huid. Het zeer doeltreffende Repair Complex. Shop hier online.

Voor ondersteuning van de huid van binnenuit met voedingssuppletie. De speciale huid- en nagelsupplementen. Shop hier online.

Zonbescherming met de Pascaud UV Defense met antioxidanten en hoogwaardige zonnefilters UVA en UVB. Shop hier online.

Lees ook